HOŞGELDİN 2023

...


Yüksek enflasyon ve fahiş fiyatlarla halkın bunaldığı, sıkıntılarla geçen bir yıldan sonra yeni bir yıla girdik. Böylece ömrümüzden bir yaprak daha düştü. Bir yaş daha aldık. İnşallah bütün olumsuzlukları geride bırakmışızdır.

Girdiğimiz 2023 yılı çok anlamlı bir yıl: Cumhuriyetimizin 100. yılı… Dileğimiz bir asrı geride bıraktığımız bu yılda Cumhuriyetin aksayan yönleri düzeltilir. Ekonomide, hukukta, eğitimde, sağlıkta ülkemiz gerekli atılımları yaparak Cumhuriyetin ikinci yüzyılında gerçek bir demokrasi ülkesi olur, inşallah yeni başarılara millet olarak imza atar, bunun mutluluğunu birlikte yaşarız.

Ayrıca bu yıl içinde milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak. Seçilecek Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri ülkenin bundan sonraki yıllarında ülkeyi idare edecekler. Ülkenin geleceğinde sıkıntılar yaşamamak için millet olarak sandığa sahip çıkmamız ve seçeceğimiz insanlar konusunda seçici olmamız gerekiyor.

Yılın son günlerinde asgari ücrette düzenleme yapıldı, asgari ücret 8 bin 506 lira oldu. Enflasyon ve fahiş fiyatların da düşürüleceği sözü verildi. EYT’lilerin durumlarının yaş gözetilmeden çözüleceği bizzat Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı. Konu ile ilgili kanuni düzenlemenin bu ay içinde yapılması bekleniyor. 2023’e yüzde 85’lerdeki bir enflasyonla girdik. Yeni yılda pasaport, araç muayene ve ehliyet harçlarında yüzde 122 artış olacak. Trafik cezalarındaki artış da yüzde 122’dir. Motorlu taşıtlar vergisindeki artış yüzde 61,5 olacak. Aralık ayındaki açlık sınırı 8 bin 130 liradır. Yeni yıla bu olumsuz şartlarda girmemize rağmen geleceğe umutla bakmak zorundayız. Yeni yılda inşallah ülke ekonomisi düzelir, enflasyon düşer, fiyatlarda istikrar sağlanır, kadınlar şiddete uğramaz, çocuklar açlıktan ölmez, hızla tırmanan ve nerdeyse maaşlar seviyesine çıkan kiralara mutlaka bir çare bulunur. Kısaca vatandaşlarımız hakları olan insanca yaşama kazanımları elde ederler.

Yazımızın yazıldığı saatlerde aralık ayı enflasyonu da açıklandı. ENAG’a göre: Aralık ayı enflasyonu yüzde 5.18, yıllık enflasyon 137,55; TÜİK’e göre ise aylık enflasyon 1,18; yıllık enflasyon 64,27 oldu.  Bu duruma göre memur ve emeklilere ocak ayında yüzde 15-16 civarında bir maaş artışı olması gerekiyor. Oysa ki memur ve emekliler bu orana razı değiller. Onlar da asgari ücrete yapılan artış oranı kadar artış istiyorlardı. Fakat son anda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, maaşlardaki artış oranının yüzde 25 olacağını açıkladı.

Hoşgeldin 2023 diyor, okuyucularımın yeni yıllarını kutluyor, sağlık, mutluluk, refah, barış diliyor ve yazımı Cahit Sıtkı Tarancı’nın aşağıdaki anlamlı mısraları ile bitiriyorum:

 

MEMLEKET İSTERİM

Memleket isterim

Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;

Kuşların, çiçeklerin diyarı olsun.

 

Memleket isterim

Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;

Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.

 

Memleket isterim

Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;

Kış günü herkesin evi barkı olsun.

 

Memleket isterim

Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;

Olursa bir şikâyet ölümden olsun.

Etiketler :
, , , , , ,
Diğer Yazıları

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum