‘NASRULLAH ŞADIRVANI’ ŞİİRİM EROL SAYAN TARAFINDAN BESTELENDİ

...


27 Ekim 2022 tarihinde İstanbul’da İTÜ Mustafa Kemal Amfisi Maçka Yerleşkesi’nde düzenlenen törenle Kastamonu’muz ve ailemizin gururu Erol Sayan Ağabeyimize Fahri Doktora Diploması, İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu tarafından takdim edildi. Törende Erol Sayan şarkıları, Erol Sayan’ın öğrencileri olan TRT sanatçıları tarafından seslendirildi. Törene Erol Sayan Ağabeyimizin davetlisi olarak biz de eşimle birlikte katıldık. Bu duygusal törende bulunmak bizleri mutlu etti. 

Törenin ertesi günü Erol Sayan Ağabeyimiz ve eşi Zeynep Yengemizi Kartal’daki evlerinde İstanbul’da misafir olduğumuz akrabalarımız Hülya ve Süalp Pamuk’la birlikte ziyaret ettik. Bu ziyaret sırasında değerli büyüğümüz Erol Sayan, bestelediği “Nasrullah Şadırvanı” şiirimin notalarını bana hediye olarak vererek büyük bir sürpriz yaptı. Erol Sayan Ağabeyimiz ve yengemiz, notaları: “Akraba olmaktan gurur duyduğumuz sevgili Mehmet-Nesrin Sayan Ailesi’ne sevgilerimizle takdim ediyoruz.”  diyerek imzalamışlardı…

“Nasrullah Şadırvanı” başlıklı şiirimi yıllar önce yazmıştım. Bu şiirim Yard. Doç. Dr. M. Sani Adıgüzel tarafından 1998 yılında yayınlanan “Şairlerin Gözüyle Kastamonu” adlı şiir antolojisinde yer almıştı. Erol Sayan gibi ülkemizin meşhur müzik adamı tarafından hicaz makamında bestelenen şiirimin şarkı olması bana ve aileme büyük gurur verdi. Facebook’ta şiirimin Erol Sayan tarafından bestelendiğini ve bestenin notalarını paylaştığımda dostlarım bu notaları şarkı olarak da dinlemek istediklerini ifade ettiler. Notaları Aslı Yazan Küpoğlu kızımıza ulaştırdım. Notalar, Aslı’nın organizesinde Kastamonu’nun iki değerli Müzik Öğretmeni Güray Soğancı ve Canan Gökmen Pirci tarafından şarkı olarak da seslendirildi ve bana ulaştırıldı. Bu seslendirmeyi dinlemeyi arzu edenler için Facebook’ta paylaştım.  Eser büyük ligi gördü ve beğeni aldı.

Nasrullah Şadırvanı şiirimi besteleyen Erol Sayan Ağabeyimize ve değerli eşi Zeynep Yengemize, bestenin seslendirilmesindeki organizasyonu yapan Aslı Yazan Küpoğlu kızımıza, şarkıyı çok güzel bir şekilde seslendirip hemşerilerime ulaşmasını sağlayan ilimizin değerli Müzik Öğretmenleri Güray Soğancı (ud) ve Canan Gökmen Pirci’ye (solist), paylaşım sonrası beste ile ilgili güzel yorumlar yapan değerli hemşerilerime çok teşekkür ediyorum.  

Yazımı “NASRULLAH ŞADIRVANI” başlıklı şiirimle bitiriyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum:

“Sabah güneş doğmadan

Bizi çağırır ezan

Müminler sana koşar

Çağla çağla şadırvan

 

Bizlerdeki kinleri

Ruhlardaki kirleri

Temizler gönülleri

Çağla çağla şadırvan

 

Şöyle söylerler bazan

Bir kez içen bu sudan

Kırk yıl ayrılmaz burdan

Çağla çağla şadırvan

 

Sen gönüle neş’esin

Tamburdaki sestesin

Dudaklarda bestesin

Çağla çağla şadırvan”

Etiketler :
, , , ,
Diğer Yazıları

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum