Ekmeğini 'tuzdan' çıkarıyor;

Ekmeğini 'tuzdan' çıkarıyor

......

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde tuz satarak geçimini sağlayan 81 yaşındaki Mehmet Uslupat, ilerleyen yaşına rağmen dedesinden öğrendiği mesleğini devam ettiriyor. Dükkanında birçok çeşidi bulunan Uslupat, ilçenin tuz ihtiyacını karşılıyor.


Mudurnu'da ikamet eden 81 yaşındaki Mehmet Uslupat, geçimini tuz satarak sağlıyor. Mesleğini dedesinden öğrenen Uslupat, kaya tuzu, sofra tuzu, hasta olan büyükbaş hayvanların kullandığı tuzlar gibi birçok çeşidi dükkanında bulunduruyor. Tarihi Arasta Çarşısı'nın en eski esnafı arasında yer alan Uslupat, ilerleyen yaşına rağmen çalışmayı bırakmıyor. Mesleğini severek sürdüren Uslupat, Mudurnu'nun tuz ihtiyacını karşılıyor. 

"BİR YILDA 20-30 TON CİVARI TUZ SATIŞIMIZ OLUYOR"

Dedesinden kalan mesleği devam ettirdiğini ifade eden Mehmet Uslupat, "Çocukluğumdan beri burada tuz satarız. Mudurnu ilçesinin köylerine kadar tuzları götürürüz. Mudurnu’nun tuz ihtiyacını karşılarız. 6 tane depomuz var, 6’sı da tuz dolu. Çankırı’dan geliyor tuzlarımız. Bir asırdır tuz satarız. Bir yılda 20-30 ton civarı tuz satışımız oluyor" dedi. 



Kaynak: İHA

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum