Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu'da 73 avcıya; 350 bin TL ceza kesildi!
Kastamonu'da Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü tarafından ilimizde kaçak avcılık yapan 73 şahsa toplamda 350 bin TL ceza yazıldı.
Kastamonu'nun saklı cennetleri için 'rapor' hazırlığı
Kastamonu Üniversitesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü, Kastamonu’nun saklı kalan kanyonlarının ve doğal güzelliklerinin koruma altına alınması için çalışma yaptı. Ekipler tarafından incelenen alanların tabiat parkı ya da tabiat anıtı olarak ilan edilmesi için hazırlanan rapor bakanlığa sunulacak.
Aracın çarptığı ayı telef oldu  
Kastamonu-İnebolu karayolu üzerinde aracın çarptığı ayı telef oldu.  
‘Anadolu Parsı’ bir kez daha görüntülendi
Nesli tükenme tehlikesinde olan Anadolu Parsı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce doğaya yerleştirilen fotokapanlarca tekrar görüntülendi.
Ayıların yaşam alanları yakın takipte…
DKMP Genel Müdürlüğü, ayıların doğal yaşam alanlarındaki günlük hayatını fotokapanlar sayesinde izleyerek takip ediyor.
Yaralı leylekler, tedavi edilerek göç yolculuklarına uğurlandı {VİDEO HABER]
Göç yolunda iki yaralı leylek yavrusu bulundu.Kastamonu Şube Müdürlüğü tarafından Sarıkum Yaban Hayvanı Kurtarma Merkezine nakledilen leylek yavruları tedavilerinin ardından göç yolculuklarına uğurlandı.
Onu besleyene 244 bin lira ceza yolda
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 6'ncı Bölge Müdürlüğü, nesli tehlike altındaki deniz kaplumbağalarını besleyenlere ve ekosistemini kirletenlere 244 bin 315 lira para cezası verileceğini duyurdu.
DKMP Genel Müdürü'nden 'Horma' paylaşımı
Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Muhammet Çokçetin'den Horma Kanyonu paylaşımı geldi. Genel Müdür Çokçetin paylaşımında; " Etkileyici ve bir o kadar da huzur verici Horma Kanyonu ziyaretçilerini bekliyor" dedi.
Milli Parklar paylaştı! Meraklı kaya sıvacı kuşu fotokapanı tıkladı
Doğadaki canlı hayatını izlemeye yarayan fotokapanın davetsiz misafiri bu kez bir kuş oldu. Nadir kuş örneklerinde olan kaya sıvacı kuşu, Konya'daki fotokapanı keşfetti ve daha yakından incelemeye almak için gagası ile kontrol ederken kameralara yansıdı.
Anadolu Parsı için av izni iddiasına yalanlama: Cezası hapis ve 1.2 milyon TL
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Kastamonu'da da görülen nesli tükenmek üzere olan Anadolu Parsı’nın avlanmasına izin verildiği yönündeki iddiaları yalanladı. Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Anadolu Parsı'nı avlayanlar hakkında 5 yıla kadar hapis cezası verildiği bildirildi.
Kastamonu’nun komşusunda ilk kez flamingo görüldü
Doğa Koruma Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü, Çorum’da görüntülenen flamingoların videolarını sosyal medya hesaplarından paylaştı.
DKMP'den Azdavay'a çıkarma
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin ve Genel Müdür Yardımcısı Akif Günkurt Azdavay ilçesini ziyaret etti.
‘Anadolu leoparı’ yeniden görüntülendi
DKMP, nesli tehlike altında olan Anadolu leoparının yeniden görüntülendiğini duyurdu.
"Hiçbir anne yavrusunu terk etmez"
Kastamonu Doğa Koruma Ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü (DKMP) yavru karacalar konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.
Bölgedeki yaban hayvanlarının yaraları Sarıkum’da sarılıyor
Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, yaralı, hasta ve doğada aç kalmış yaban hayvanlarının yaraları sarılıyor. 2022 yılında Sinop’ta 329 yaban hayvanı bakım ve rehabilitasyona alındığı açıklandı.
Kılıçlı Mağarası, turizme kazandırılacak
Kastamonu’nun Cide ilçesinde bulunan Kılıçlı Mağarasının turizme kazandırılabilmesi için çalışma başlatıldı. Bu çerçevede 300 metre uzunluğa ve 650 metrekare iç alana sahip Kılıçlı Mağarasının nokta bulutu ile simülasyonu hazırlandı.
Yaban hayvanları için meyve çekirdeği ektiler
Kastamonu'da eğitim gören üniversite öğrencilerine, kentteki kanyonlar, göletler, vadiler, yaylalar ve şelaleler tanıtıldı. Öğrenciler, gezilerde yaban hayvanlarının aç kalmaması için 5 bin adet meyve çekirdeği ekti.
Yaralı halde bulunan kızıl şahin, tedavi altına alındı
Devrekani ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin, tedavi altına alındı.
Yaralı kızıl şahin ve ibibik, tedavi altına alındı
Kastamonu'da vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin ve ibibik kuşu, tedavi altına alındı.
DKMP ILGAZ DAĞI YHGS GELİŞME PLANI 1’NCİ REVİZYONU PAYDAŞ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü tarafından, Ilgaz Dağı Yaban Hayatı Geliştirme Sahaları (YHGS) Gelişme Planı 1’nci Revizyonu Paydaş Toplantısı gerçekleştirildi.
Avcı eğitim kursları devam ediyor
Kastamonu’da Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen avcı eğitim kursları devam ediyor.
Yavru ayılardan biri telef oldu
Kastamonu’da donmak üzereyken vatandaşlar tarafından bulunan ve Sinop Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altında alınan yavru ayılardan biri telef oldu.
Av sezonu kapanıyor
2021-2022 av sezonu, 06 Mart 2022 tarihi itibariyle kapanıyor.
DKMP, 2022 planlarını yaptı
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü 2022 Yılı İlk Koordinasyon Toplantısı DKMP 10.Bölge Müdürü Orhan Çatalçam başkanlığında gerçekleştirildi.
DKMP Gideros'u yemledi
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü tarafından Dünya Sulak Alanlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Yasadışı avlanan üç kişiye para cezası
Kastamonu’da yasa dışı karaca avlayan 3 kişiye toplam 11 bin 822 lira idari para cezası uygulandı.