Arama
Arama Sonuçları
Fırtına Kastamonu'yu yıkıp geçti
Kastamonu'da kuvvetli rüzgar nedeniyle binaların çatısı uçtu, ağaçlar devrildi. Fırtına nedeniyle 6 kişi yaralandı
Aydın; 'Kısıtlı imkanlara rağmen yaptık...'
MHP Kastamonu Belediye Başkan Adayı Yüksel Aydın, açıklamasında; "Birilerinin dediği gibi şehrimizi hiçbir zaman hizmetten mahrum bırakmadık. Yine bırakmayacağız. Biz onların yapmadığı bir çok hizmeti tüm olumsuzluklara, kısıtlı imkanlara rağmen yaptık. Birileri bizim eserlerimizi kendisi yapmış gibi göstermeye devam etsin. Asıl olan hizmetin gerçekliğidir" dedi.
Budamış'a talip var!
29 yıllık Belediye personeli Gürol Demirci, Budamış Mahallesi'ne talip oldu. Budamış Mahallesi'nden Muhtar adayı olan Gürol Demirci mahallelinin sorunları için çalışacağını ve kendilerine bir telefon kadar yakın olacağını söyledi. Muhtar Adayı Demirci, Budamış'ta önemli bir eksiklik olarak dile getirdiği Aile Sağlığı Merkezi için de girişimlerde bulunacağını kaydetti.
‘Kimse inkar edemez’
Eski Belediye Başkanı ve AK Parti Kastamonu Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş, Cuma namazı sonrası Hz Pir Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi’nde kalabalık bir partili grubuyla birlikte yerel seçim startını verdi. Cuma namazının ardından, seçim süreci için kurban kesildi.
Kastamonu'ya Elektrikli Özel Halk Otobüsü... Yakışmaz mı?
Kastamonu için ortaya attığı fikir önerileriyle gündem olan İzzet Serhat Köylü, yeni bir öneriyi Kastamonu kamuoyuyla paylaştı. Köylü, Özel Halk Otobüsleri için elektrikli araç önerisini ortaya atarak; "Kastamonu'daki dolmuşlarımızın da bu değişime yavaş yavaş ayak uydurması için geç bile kalmış olabiliriz" dedi. İşte detaylar...
Galip Vidinlioğlu’nun Kastamonu’ya kazandırdıkları!
31 Mart 2019 yerel seçimlerinde göreve gelen ve bin 600 gündür Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Galip Vidinlioğlu, görev süresi boyunca şehrin en çok konuşulan isimlerinden oldu.
Budamış'a yeni proje geliyor! Göz kamaştıracak
Budamış Mahallesi her geçen gün daha da yenileniyor. Budamış Mahallesi'nde yeni projenin detaylarını Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu açıkladı. Budamış Mahallesi'ne proje kapsamında su savakları ve park alanları gezi yolu yapılacağını kaydetti.
Budamış'ta doğalgaz kesilecek
Budamış Mahallesi'nde bakım ve onarım çalışmaları dolayısıyla doğalgazın kesileceği belirtildi.
"Korkmayın eski mezarlara dokunulmayacak"
Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, Budamış Mahallesi'ne mezarlık alanı için çalışmaların başladığını duyurdu.
Karaçomak dere ıslah çalışmaları devam ediyor
Budamış Mahalle Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, Karaçomak deresi ıslah çalışmaları ile yol çalışmalarının hızla devam ettiğini kaydetti.
"Honsalar'ı mı ayırıyorsunuz, doğalgaz boruları mı bitti"
Honsalar Mahallesi'nde bulunan Daday sokağı doğalgaz bekliyor. Honsalar Mahallesi Muhtarı Ramazan Boyacı, mahalledeki sıkıntıları dile getirdi. Muhtar Boyacı açıklamasında, Daday sokağının bir an evvel doğalgazla buluşturulması gerektiğini dile getirdi. Muhtar Boyacı; "Herkesin doğalgazı varken, Daday Sokak'taki insanı neden ayırıyorlar. Honsalar diye mi ayırıyorlar, yoksa doğalgaz boruları mı bitti?" diye konuştu.
Garaj alımları için belediyeden vatandaşa kolaylık
Kastamonu Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan ve bitme aşamasına gelen Saraçlar Mahallesi’ndeki Yaşam Alanı ve Kapalı Otopark projesinin tahsis başvuruları sürerken, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu da, konuyla ilgili açıklama yaptı. Fiyatların 300 bin liradan 250 bin liraya düşmesinin yanı sıra; alıcıların kafasında soru işareti oluşturan 25 yıllık tahsis konusu da rafa kalktı.
"Mahallelerimizin ortak gelecek hayalimize sahip çıktı"
Chp Merkez İlçe Başkanı İlke Karabacak, açıklamalarda bulundu.
Kastamonu Belediyesi çalışmalarına hız verdi
Kastamonu Belediyesi il merkezindeki çalışmalarına devam ediyor.
"Referanduma gidilebilir"
İl Genel Meclisi Eski Üyesi Muhsin Altındağ, mahalli basında yer alan bilgiler doğrultusunda ki düşüncelerini yazılı basın açıklamasıyla ifade etti.
Belediye, 5 mahallede arsa satıyor
Kastamonu Belediyesi, Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.
Budamış Muhtarı'ndan Başkan Vidinlioğlu'na ziyaret
Budamış Mahallesi muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette Budamış mahallesindeki projelerle ilgili görüşüldü.
Budamış'ta dere ıslahı devam ediyor
DSİ 23. Bölge Müdürü Yasin Devrim, Budamış Mahallesi'nde devam eden Karaçomak Deresi 3'ncü kısımdaki çalışmaları yerinde inceledi.
"Seçim katalogunun yüzde 70'ini tamamladık"
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 4 yılını değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi.
‘Kangren olmuş sorunları çözdük’
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, il merkezi genelinde esnaf ziyaretlerini sürdürüyor
Ankara yolu yarış pisti!
BÖLGEDE OTURAN VATANDAŞLAR TEDİRGİN, SIKI DENETİM ŞART…
‘Gelin burayı sanayi alanı yapalım’
Kastamonu İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Kronospan (SFC) Orman Ürünleri Fabrikası’nın yeni yatırımı ve fabrika alanının genişlemesine yönelik meclis toplantısında yaptığı konuşmada, tesisin organize sanayi bölgesine taşınmasının daha uygun olacağını ifade ederek Olukbaşı bölgesinin bir sanayi bacasını daha kaldıramayacağını ve bölgede yaşayan vatandaşların fabrikadan şikayetçi olduğunu iddia etmişti. Parçal’ın sözlerinin ardından Kronospan’dan gelen davet üzerine fabrikada meclis üyelerinin de katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
2022’de projelere 4,3 milyar harcandı
2022 yılındaki kamu hizmetlerinin değerlendirildiği ve 2023 yılı yatırım plan ve hedeflerinin görüşüldüğü toplantı, Vali Avni Çakır başkanlığında düzenlendi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Koordinasyon Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya; Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ile kurum, kuruluş müdür ve başkanları ile muhtarlar, ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.
TOKİ şantiyesinde yangın paniği!
İnşaat şantiyesinde işçilerin kaldığı konteynerlerde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangında 1 işçi yaralandı.
Şehidimizin ismi sonsuza dek yaşayacak
Kuzeykent Mahallesi 57’nci Alay Bulvarı üzerinde yapımı tamamlanan Şehit Şerife Özden Kalmış Polis Merkezi Amirliği hizmete açıldı. Mardin’in Midyat ilçesinde 2016 yılında Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen terör saldırısında şehit düşen Araçlı Polis Memuru Şerife Özden Kalmış’ın adını yaşatmak amacıyla ismi yeni polis merkezine verildi. İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, açılış töreninde yaptığı konuşmada; "Şerife Bacılarımızın hem adlarını hem vatan sevgilerini sonsuza dek yaşatmaya kararlıyız" ifadelerine yer verdi.
“Hatların 2-3 sefer daha fazla olmasını istiyoruz”
Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, Budamış Mahallesi’nde yaşanan otobüs sıkıntısını dile getirdi. Muhtar Karabacakoğlu açıklamasında;“Budamış Mahallemiz 2 bin 800’e yakın nüfusa sahip. Olukbaşı dediğimiz tarafta sadece süt değirmen halk otobüsü 25 dakikada bir geliyor.Buradaki hatların 2-3 sefer daha fazla olmasını istiyoruz” diyerek talebini dile getirdi.
“Örencik TOKİ doğalgaza kavuştu”
Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, Budamış Mahallesi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Muhtar Karabacakoğlu açıklamasında TOKİ’ye doğalgazın bugün itibariyle verildiği söyledi. Muhtar Karabacakoğlu ayrıca Karaçomak deresi ıslah çalışmaları için ödeneğin temn edildiğini ve 2023 yılı Mart ayında çalışmaların başlayacağını kaydetti.
Arızalanan traktörü güçlükle durdurdu
Kastamonu’da yokuştan inerken arızalanan tomruk yüklü traktör, sürücüsünün manevra yaparak kaldırıma çıkmasıyla durabildi. Römorkta bulunan tomruklar yola sarılırken, sürücü kazayı hafif yaralı olarak atlattı.