“Örencik TOKİ doğalgaza kavuştu”;

“Örencik TOKİ doğalgaza kavuştu”

Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, Budamış Mahallesi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Muhtar Karabacakoğlu açıklamasında TOKİ’ye doğalgazın bugün itibariyle verildiği söyledi. Muhtar Karabacakoğlu ayrıca Karaçomak deresi ıslah çalışmaları için ödeneğin temn edildiğini ve 2023 yılı Mart ayında çalışmaların başlayacağını kaydetti....

"BUGÜN İTİBARIYLA DA TOKİ’YE GAZ VERİLDİ"


Doğalgaz çalışmalarıyla ilgili bilgide bulanan Muhtar Karabacakoğlu; “Yukarı mevki dediğimiz TOKİ’ye kadar çıkan yolumuz vardı. Belediyemiz ormandan tahsis etmişti. Tahsis edilen yolda da TOKİ’ye doğal gaz hattı döşendi. Bugün itibarıyla da TOKİ’ye gaz verildi. Sadece tesisat firmalarının yapacak olacağı işleri kaldı. Karayel sokağımızda da doğal gazımız yoktu, buradaki sakinlerimizde doğal gaza kavuştu. Doğal gaz zaten bir nimet.  Ormanların kesilmesinin önüne geçilecek, kömür gibi çevreyi çok kirleten yakıtların kullanımının azalmasıyla doğa da daha az kirlenmiş olacak. Vatandaşlarımız da çok mutlu oldu. İlk etapta 300’ü aşkın konut bundan faydalanacak, ilerleyen süreçlerde ise TOKİ’ye yapılan 29 blok 680 daire daha yapılıyor. Bunlar da aynı hattan yararlanacak” dedi.

“ŞU ANDA YOLLARDA KUMLAMA SÜRECİNDEYİZ"

Kastamonu Belediyesi’nin imarlı yollar ile ilgili Budamış Mahallesi’nde çalışmalar yürüttüğünü aktaran Karabacakoğlu; “Allah razı olsun Belediyemiz 15 gündür imarlı yolların açılmasıyla ilgili dozer gönderdi ve burada çalışmalar gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Resul Köprülü’ye teşekkür ederiz. Şu anda yollarda kumlama sürecindeyiz. Önümüzdeki sene de asfaltlama çalışmaları yapılacak” dedi.

"DERE ISLAH ÇALIŞMALARI 2023 MART AYINDA BAŞLAYACAK”

DSİ Bölge Müdürü’nü ziyaret'te bulunduklarını dile getiren Karabacakoğlu; “Önümüzdeki yıl Mart’ta Karaçomak Deresi ıslahıyla ilgili çalışmalara başlanacağını, ödeneklerin temin edildiğini söylediler. Biz buna çok sevindik. Buna ilaveten Şehri Şahane tarafından aşağı inen genişliği 20 metre bir yolumuz var Karaçomak Deresi üzerine yapılacak köprü ile birlikte bu yolumuz İhsangazi yoluyla birleşiyor. Belediyemiz imara açılan yolun yüzde 80’nini bitirdi. Çay yolunun da ıslahıyla birlikte İhsangazi’den Ankara ve İstanbul’a gidecek sürücüler kolaylıkla o yolu kullanabilecekler”  şeklinde konuştu.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum