“Hatların 2-3 sefer daha fazla olmasını istiyoruz”;

“Hatların 2-3 sefer daha fazla olmasını istiyoruz”

Budamış Mahallesi Muhtarı Hüseyin Karabacakoğlu, Budamış Mahallesi’nde yaşanan otobüs sıkıntısını dile getirdi. Muhtar Karabacakoğlu açıklamasında;“Budamış Mahallemiz 2 bin 800’e yakın nüfusa sahip. Olukbaşı dediğimiz tarafta sadece süt değirmen halk otobüsü 25 dakikada bir geliyor.Buradaki hatların 2-3 sefer daha fazla olmasını istiyoruz” diyerek talebini dile getirdi....

"UĞRAŞLARIMIZ İLE ALINDI VE DURAĞIMIZ KONULDU"

Budamış Mahallesi’nde Şehri Şahane'nin karşısınadurak yerinin yapılması konusunda 5,6 senedir uğraş verdiğini dile getiren Karabacakoğlu; “Bu konuda da muvaffak olduk. Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Ali Başak Bey, bunun yanında Belediyemiz yardımcı oldular ve buradaki izinler ve talepler bizimde uğraşlarımız ile alındı ve durağımız konuldu. Şu anda öğrencilerimiz, vatandaşlar yağışta bile rahatlıkla otobüse binebiliyor. Topluca beklemeler olduğu için kaza gibi unsuların yaşanmasının da önüne geçildi” ifadelerine yer verdi.

"HATLARIN 2-3 SEFER DAHA FAZLA OLMASINI İSTİYORUZ"

Şu anki istekleri ise otobüs seferlerinin  bu bölgeye daha fazla tur atmaları olduğuna vurgu yapan Karabacakoğlu;"Budamış Mahallemiz 2 bin 800’e yakın nüfusa sahip. Olukbaşı dediğimiz tarafta sadece süt değirmen halk otobüsü geliyor.  Buraların da nüfusunu alırsak 5 bine yakın nüfus söz konusu. Bize otobüs 25 dakikada bir geliyor, hatta Doğakent tarafında neredeyse bir saati buluyor. Orada da işe gidenler, okula gidenler oluyor ve gecikebiliyorlar, buradaki hatların 2-3 sefer daha fazla olmasını istiyoruz. Ayrıca Kuzeykent ve Adliye’de işi olan vatandaşlarımız iki kere otobüs değiştirmek zorunda kalıyorlar. Eski hastanenin üstünde şu anda Kuzeykent ve cezaevi otobüsleri duruyor. Eskiden hastalar ile birlikte bayağı bir müşteri vardı ama şu anda öyle bir yoğunluk yok. Bizim Budamış’ta bir hayli yolcu var.  Buraya cezaevi ver Kuzeykent otobüsleri belirli bir alan teşkil edip oraya kadar gelirlerse bu bölgedeki vatandaşlar iki kere otobüs değiştirmeyerek bu sıkıntıdan kurtulacaklar. Bu konular ile ilgili resmi müracaatlarımızı da yaptık, daha geri dönüş olmadı” şeklinde konuştu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum