Kastamonu Üniversitesi’nin 6 projesine destek;

Kastamonu Üniversitesi’nin 6 projesine destek

Kastamonu Üniversitesi’nin (KÜ) 6 projesi, TÜBİTAK 2237-A Programı’nın 2024/I. döneminde desteklenmeye hak kazandı.  ...

Kastamonu Üniversitesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği Programı'nın 2024/1. döneminde 6 projenin kabul edilmesiyle büyük bir başarıya imza attı. Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Alperen Kaymakçı’nın “İhtisas Odaklı Ar-Ge Fikirlerin Sınai Mülkiyete Dönüştürülmesi ve Patent Dilinin Anlaşılması” ve Dr. Öğretim Üyesi Hakan Aydoğan’ın “Fen Bilimleri Alanında Lisansüstü Öğrencilerine Yönelik  Tez Öneri Formu Hazırlama Eğitimi” ile Tosya Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Karamanoğlu’nun “Akademisyenlerin Bilimsel Etkinlik Düzenleme Yetkinliklerinin Geliştirilmesi”, Fen Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Aysun İnan Genç’in ise “Hipotezden Ürüne Biyolojik Bilimler ve Uygulamalı Doğa Bilimleri Alanlarında Bilimsel Sürecin Bileşenleri Eğitimi”, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Tekin’in “Genç Araştırmacıların Ar-Ge Kültürünün Tekno-Girişimcilik Dikeyinde Geliştirilmesi-III” ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Doç. Dr. Nesrin İçli’nin Analitik Metot Validasyonu/Verifikasyonu Ölçüm Belirsizliği İleri Uygulama Eğitimi ” projeleri program çerçevesinde desteklendi.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi’nin bu başarısının, akademisyenlerinin güncel ve nitelikli konulardaki çalışmalarının bir sonucu olduğunu belirterek, Kastamonu Üniversitesi’nde verilen proje eğitimlerinin üniversitenin proje başarılarının daha da arttırdığının altını çizdi. Bu tür başarıların, Kastamonu Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası alandaki prestijini yükselttiğini ifade eden Rektör Topal, Türkiye’nin AR-GE, proje ve nitelikli eğitim çalışmaları ile ilgili projelere verdikleri destekler ve teşvikleri için TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programı Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavaş, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine, üniversiteye verdikleri destek için teşekkürlerini iletti.

Rektör Topal, “Üniversitemizin bilimsel araştırmalarda öncü rol üstlenmesi ve akademik başarılarının artarak devam etmesi en büyük temennimizdir. Bu başarıda emeği geçen tüm akademisyenlerimizi gönülden tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyorum. Gelecekte de Üniversitemizin adını bilimsel başarılarla duyurmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum