Kastamonu’da da büyük sıkıntı olacak;

Kastamonu’da da büyük sıkıntı olacak

Asil Tur Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Öğrenci ve Personel Servisi Başkanı Niyazi Simsar, hükümet tarafından açıklanan ‘kamuda tasarruf tedbirleri’ kapsamında resmi daire servislerinin kaldırılmasının hem servisçi esnafını zor durumda bırakacağını, hem de trafik sıkışıklığına neden olacağını vurguladı....

Kastamonu’da okul ve kamu servis taşımacılığı yapan iki kooperatiften biri olan Asil Tur Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Öğrenci ve Personel Servisi Başkanı Niyazi Simsar, hükümet tarafından açıklanan ‘kamuda tasarruf tedbirleri’ kapsamında resmi daire servislerinin kaldırılmasının hem servisçi esnafını zor durumda bırakacağını, hem de trafik sıkışıklığına neden olacağını vurguladı.

“41 SERVİSİN İPTALİYLE 760 ARAÇ DAHA TRAFİĞE ÇIKACAK”

Kamu servislerinin kaldırılması kararının tekrar gözden geçirilmesi çağrısında bulunan Simsar, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti; “Tasarruf tedbirleri olarak açıklanan resmi daire servislerinin kaldırılmasının her ilde olduğu gibi Kastamonu’da da sıkıntı olacağını belirtmek isterim. Şu an mevcutta 41 araçla resmi daire servisi yapmaktayız. Bu şekildeyken bile trafikte zorluk yaşarken üzerine resmi daire servislerinin iptali ile ortalama 760 aracın trafiğe çıkacağını belirtmek isterim. Bu durum, zaten zorlandığımız ekonomik koşullarda bu işi yapmaya çalışan arkadaşlarımızı daha da sıkıntıya sokacaktır. 41 servisçi esnafımız işinden olurken zaten trafikte sıkıntı yaşayan diğer esnaflarımızı da yeni dönemde daha da trafik çilesi çekmesine yol açacaktır.”

“BÖYLE BİR KARAR ALINIRKEN SERVİSÇİLERİN GÖRÜŞÜ DE ALINMALIYDI”

“Biz Asil Tur olarak bu kararın tekrar gözden geçirilmesini ya da ertelenmesini istiyoruz. Elbette tasarruf tedbirleri olarak devletimizin ve milletimizin her daim yanındayız. Ama böyle bir karar alınırken servisçilerin görüşünün alınmaması ve ortaya çıkacak olan mağduriyetin servisçi esnafımız açısından işinden olması sabahın 7’sinden akşamın 7’sine kadar yıllardır servis yapan ve gelirini bu işe bağlayan, yaptığı işi daha kaliteli yapmak için yatırım yapan, aracını yenileyen üyelerimiz ve servisçi esnafımız için bir anda işsiz kalması ve diğer servisçi arkadaşlarımız için de trafikte daha fazla kalması anlamına gelmektedir. Yetkililerden ricamız bu kararlar alınırken mağdur olan servisçi arkadaşlarımıza da bir çözüm getirilmesi ya da kararın revize edilmesidir. Her şartlarda servisçi esnafımızın yanında olduğumuzu ve mağduriyet yaşanmaması için Asil Tur Kooperatifi olarak elimizden gelen her şeyi yapacağımızın ve sesimizin duyulacağı her platformda olacağımızın bilinmesini isterim.” 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum