Garaj alımları için belediyeden vatandaşa kolaylık;

Garaj alımları için belediyeden vatandaşa kolaylık

Kastamonu Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda yapımına başlanan ve bitme aşamasına gelen Saraçlar Mahallesi’ndeki Yaşam Alanı ve Kapalı Otopark projesinin tahsis başvuruları sürerken, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu da, konuyla ilgili açıklama yaptı. Fiyatların 300 bin liradan 250 bin liraya düşmesinin yanı sıra; alıcıların kafasında soru işareti oluşturan 25 yıllık tahsis konusu da rafa kalktı....

’FİYATI DÜŞÜRDÜK’’
Yapımı tamamlanmak üzere olan kapalı garajlarla da ilgili bilgilendirme yapan Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu: ‘’Özellikle bu garaj yerleriyle ilgili çok ciddi bir talep söz konusu olmuştu. Zannediyorum çok duyulmadı, onda da fiyatlarında güncelleme yaptık. Fiyatlarını, 250 bin liraya çekmiş olduk. Bunun tabi kredi kullanacaklar için 6 aylık ve yıllık olarak rakamı değiştirdik. Peşin alan olursa kullanım hakları kendilerinin olacak. Sözleşmede belirtilen 25 yıllık rakamı da kaldırdık. Dolayısıyla 250 bin liraya, isteyen vatandaşımız müracaat edebilir.
 
 
Yapılan açıklamada ise ‘’ Saraçlar Mahallesi Adilbey Sokak üzerinde yapım çalışmalarında sona gelinen ‘Saraçlar Mahallesi Yaşam Alanı ve Kapalı Otopark Projesi’ kapsamında kapalı otoparklarımızın kullanım hakkı başvuruları başlamıştır. Başvurular Belediye Ana Hizmet Binası Evrak Kayıt Birimine bizzat 28 Temmuz Cuma günü mesai bitimine kadar yapılması gerekmektedir’’ ifadelerine yer verildi.
Başvuru yapacaklardan 10 bin TL ücret talep edilirken; kura sonrasında hak sahibi olamayanlara ise bu ücret 15 gün içinde iade edilecek.
Diğer taraftan belli bölgelerde taşınmazı olma zorunluluğu bulunurken, diğer taraftan da garajları alanların en az bir yıl sonra satışını gerçekleştirebileceği ifade edildi. Garajların kiraya verilmesi yasaklanırken; ticari amaçlı da kullanılmayacak.
FİYATLAR DÜŞTÜ
Başvurular ilk açıldığında 300 bin TL olan peşin fiyat, 250 bin TL’ye düşerken; 12 taksitli fiyatı olan 350 bin TL ise 300 bin TL’ye düştü.
Belediyemiz tarafından Saraçlar Mahallesine yapılan garajlara kullanım hakkı için Saraçlar, Beyçelebi ve Budamış Mahallesinde taşınmazı olanlar başvuruda bulunabilecektir.
2. Yukarıda belirtilen mahallelerde taşınmazı olmayıp o bölgede kiracı durumunda bulunanlar; kira sözleşmesini, tapu sahibinin muvafakat dilekçesini ve ikametgâh belgesini (3 aydır ikamet ettiğini belgelemek) getirmesi durumunda başvurabilecektir.
3. Her bir bağımsız bölüm için bir adet başvuru yapabilecektir, ancak kişinin birden fazla bağımsız bölüme sahip olması durumunda ise en fazla beş adet başvuruda bulunabilecektir. Başvuru yapacakların 10.000,00 ₺ ön başvuru ücreti yatırmaları gerekmekte olup alınan ücret hak sahibi olanların peşinatından düşülecek, hak sahibi olamayanlara 15 gün içinde iade edilecektir.
4. Hak sahipleri noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile belirlenecektir.
5. Kura çekimi sonucunda garajını başka bir garajla karşılıklı değiştirmek isteyen hak sahipleri 3 ay içinde yazılı dilekçe ile başvurmaları halinde Belediye Başkanlığının onayı alınarak 1 defaya mahsus devir ücreti alınmadan değiştirilebilecektir.
6. Değişiklik için hak tanınan üç aylık süre geçtikten sonra hak sahibinin ölümü, mülk sahibi olması durumunda taşınmazı satması, tahliye etmesi; kiracı olması durumunda ise taşınmazı tahliye etmesi dışında değiştirme ve devir başvuruları kabul edilmeyecektir. Hak sahibinin vefatı halinde ölüm tarihinden itibaren 1 ay içinde başvurmaları halinde diğer mirasçılardan muvafakat alınması şartıyla mirasçılardan 1 kişiye ücretsiz olarak devredilebilecektir.
7. Garajların hak sahiplerine teslim tarihlerinden itibaren bir yıllık süre dolduktan sonra Belediye Başkanlığının onayı alındığı takdirde 3.üncü kişilere devir ücreti ödenerek devredilebilecektir. Söz konusu devir 1’inci maddedeki şartlar dahilinde yapılabilecektir.
8. Garajlar ticari amaçla kullanılamayacaktır. 3’üncü kişilerin reklam ve tanıtımı yapılamayacaktır. Herhangi görüntü kirliliği yaratacak afiş, tabela vb. oluşumlara izin verilmeyecektir.
9. Garaj devir ücreti cari yıl basılı evrak ücretine ek olarak 10 katı devir ücreti olarak tahsil edilecektir.
10.Hak sahibine Belediye Başkanlığı tarafından tahsis belgesi verilmesine müteakip 1 (bir) ay içinde tüm abonelikler (elektrik, su vb.) hak sahipleri tarafından üzerine alınacaktır.
11.Saraçlar mahallesinde bulunan garajların ödeme koşulları; - Kesinleşmiş kura sonuçlarının hak sahiplerine tebliğ tarihi itibari ile 30 gün içinde içerisinde tamamını peşin ödeyecekler için 250.000,00 ₺ , - Kesinleşmiş kura sonuçlarının hak sahiplerine tebliğ tarihi itibari ile 30 gün içinde içerisinde taksit talebinde bulunanlar için ; o En az %25’i peşin olmak üzere kalan tutarı 6 eşit taksitte aylık periyotlarda ödeyecekler için 275.000,00 ₺ o En az %25’i peşin olmak üzere kalan tutarı 12 eşit taksitte aylık periyotlarda ödeyecekler için 300.000,00 ₺ - Tebliğ tarihi itibari ile 30 gün içinde peşin ödeyecekler için tamamı ödenmediği takdirde hak sahibi hakkını kaybedecektir - Tebliğ tarihi itibari ile 30 gün içinde taksitli ödeyecek hak sahiplerinin peşinatı ödemediği takdirde hak sahibi hakkını kaybedecektir. - Taksitlerin 2 ay üst üste ödenmediği takdirde hak sahibi hakkını kaybedecek olup seçtiği taksit seçeneğine göre bedelinin %25’i gelir kaydedilecek ve ödemiş olduğu kalan tutar iade edilecektir. - Tahsilatlar: taşınmaz mal bedeli olarak (25100-0 numaralı gelir kodu) muhasebeleştirilecektir.
12.Garajlar mevcut haliyle teslim edilecek olup Belediye Başkanlığından herhangi bir talepte bulunulmayacaktır. Belediye başkanlığının muvafakati alınmadan herhangi bir tadilat yapılamayacaktır. Yangın, deprem, sel, su baskını, terör eylemleri, hırsızlık gibi durumlarda ve 3.şahısların eylemleri neticesinde garajda meydana gelecek her türlü zarar hak sahibi tarafından karşılanacaktır. Her türlü güvenlik tedbirlerini almakta hak sahibi sorumludur. Her türlü ilan, vergi, resim ve harç gibi masraflar hak sahibine aittir.
13.Bu şartname gereğince herhangi bir ihtilaf halinde davaya bakmaya Kastamonu Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir. 14.İş bu şartname 14 maddeden ibaret olup kuraya iştirak eden katılımcılar bu şartnamedeki 14 maddelik hükümleri peşinen kabul etmiş sayılır.
Saraçlar Mahallesi Adilbey Sokak üzerinde yapım çalışmalarında sona gelinen ‘Saraçlar Mahallesi Yaşam Alanı ve Kapalı Otopark Projesi’ kapsamında kapalı otoparklarımızın kullanım hakkı başvuruları başlamıştır. Başvurular Belediye Ana Hizmet Binası Evrak Kayıt Birimine bizzat 28 Temmuz Cuma günü mesai bitimine kadar yapılması gerekmektedir.

 
 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum