Vidinlioğlu'ndan 'ironik' seçim değerlendirmesi;

Vidinlioğlu'ndan 'ironik' seçim değerlendirmesi

Kime gönderme yaptı?...

Kastamonu Belediyesi, Haziran ayı olağan Belediye Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda 5 mahallede 21 parselin satışına izin çıkarken; Başkan Vidinlioğlu  14 ve 28 Mayıs 2023 seçimlerini 'ironik' bir şekilde değerlendirdi. AK Parti ve MHP'nin oylarındaki düşmeye dikkat çeken Vidinlioğlu, 'Tarlada izi olanın harmada yüzü olur'' atasözüyle kendi partisine de dikkat çeken bir gönderme yaptı.

Vidinlioğlu, diğer taraftan Türk Dünyası Günleri için de tarih verdi.

5 MAHALLEDE ARSA SATIŞI

Belediye meclisinin ilk günAktekke Mahallesi 872 ada 16-22 parsel, 62 ada 2-8 parsel, İsmailbey Mahallesi 1 ve 19 parsel, Akmescit Mahallesi 691 ada 2 nolu parsel, Budamış Mahallesi 132 ada 3 parsel, 138 ada 7 parsel, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi  712 ada 428 parsel, 2805 ada 3 parsel olmak üzere toplamda 5 mahalledeki arsaların satışa çıkması oy çokluğuyla kabul edildi.

Kastamonu Merkez Aktekke Mahallesi 23 Ağustos Sokak'ta bulunan büfe, Kuzeykent Mahallesi 742 ada 70 nolu parselde bulunan Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki 42 numaralı ilçe yazıhanesi ve 50 numaralı il yazıhanesi ile 79 ve 105 numaralı bürolar, Kuzeykent Mahallesi 1161 ada  1 parselde bulunan halı saha, Cebrail Mahallesi 172 ada 1,2 ve 17 parsellerde bulunan konağın yeniden kiralama ihalesi yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

''ÜNİVERSİTEYLE PROTOKOL''

Gündemin bir diğer maddesinde ise Kastamonu Belediyesi ve Kastamonu Üniversitesi arasında protokol imzalanması için Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu'na yetki verildi. Protokol kapsamında ihtiyaç olduğunda sahipsiz sokak hayvanlarının tedavileri, üniversite bünyesindeki Veteriner Fakültesi'nde gerçekleştirilecek. Karşılığında da veteriner fakültesi öğrencileri, en az bir öğretim görevlisi gözetiminde belediyeye ait hayvan bakımevine gidip uygulamalara katılabilecek.


"Acısıyla tatlısıyla bir genel ve cumhurbaşkanlığı seçimini geride bıraktık. Memleketimiz için hayırlı olsun. Demokrasinin olmazsa olmazı seçimler. Ben de Cumartesi günü inşallah, sayın Cumhurbaşkanımız devir teslim olacak, külliyede olacağız inşallah. Demokrasinin güzelliği bu.  Seçilen arkadaşları tebrik ediyoruz. Belediye meclisimizden de bir arkadaşımızı vekil olarak gönderdik, gururlandık.Allah güzel hizmetler yapmayı nasip etsin inşallah. Her seçim sonrası da bu tarz şeyler çok olur. Genelde değerlendirmeler kısmında, dilek be temenniler olduğu gibi seçimden sonra  bir şey takım tezviratlar alır yürür. Belediye meclis üyelerimiz de kendi siyasi geleneklerini burada sürdürüyorlar. Ben de belediye başkanı olarak  elbette ki bir siyasi partiden seçildim. Öyle geldik.  İşin siyaset tarafında biz varız ama seçilmiş belediye başkanı olarak da verdiğimiz bir sözü vardı. Şehrin belediye başkanı olacağımıza dair. Allah'a şükür dört senedir de partizanlık yapmadan herkesin arzu ve taleplerini yerine getirmeye çalıştım...''

''ÇOK İRONİK SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ''

Seçimlerinin kazananı da kaybedeni olacak. Burada sorumlu davranmak lazım, seçimden beklediği neticeyi alamayanların şapkayı önüne koyup düşünmeleri lazım. Seçimden iyi netice alanların da bunu devam ettirmeleri lazım. Çünkü kimsenin reyi çantada keklik değil. Hem .AK Parti de nispeten oylarda düşüş var.  Milliyetçi Hareket Partisi'nde düşme var, oyunu arttıran Cumhuriyet Halk Partisi var, herkesin kendine göre ders alması lazım. Benim çok sevdiğim atasözüdür; tarlada izi olanın harmanda da yüzü olur. Demekki tarlada yeterince iz bırakılmamış ki, harmanda yüzü olmadı. İnşallah önümüzdeki süreçte eksikler tamamlanır.

''TÜRK DÜNYASI GÜNLERİ 9-11 HAZİRAN'DA''

"Bu sene yapıp yapmama arasında bir tereddüt yaşadık ama geleneksel hale gelmiş bir  Türk Dünyası Günlerini pandemiden dolayı da bir yıl yapamamıştık, bu sene de ara vermek çok bana da cazip gelmedi.Gelenek haline geldiyse yapmak gerekir diye düşündük. Tabi çok kısa bir süre kaldı. İnşallah, İstiklal Yolu etkinlikleriyle bir arada Türk Dünyası Günlerini de aynı günlerde yapalım dedik. Cumhuriyetimizin olmazsa olmaz şehri Kastamonu...  9-10-11 Haziran'da Türk Dünyası Günleri olacak."

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum