Uluay; ‘Mevcut yerine yapmak çok içime sinmiyor’;

Uluay; ‘Mevcut yerine yapmak çok içime sinmiyor’

Açıksöz TV’de yayın hayatına başlayan ‘Memleket Meselesi’ programında Açıksöz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Sağır’ın sorularını yanıtlayan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, GMG Kastamonuspor’un Iğdır deplasmanında yaşadığı utanç verici saldırılar ve yeni stad projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu....

"FUTBOLDA PEK GÖRMEK İSTEMEDİĞİMİZ MANZARALAR"

Uluay, Kastamonuspor'un Iğdır'da yaşadığı saldırılarla ilgili şöyle konuştu; "Serap Hanımla beraber hem Iğdır Valisi ile hem de Iğdır FK Başkanı aynı zamanda AK Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz ile irtibat halindeydik. Bu gerçekten üzücü bir olay. Kastamonuspor camiasına tekrardan geçmiş olsun diyorum. Futbolda pek görmek istemediğimiz manzaralar bunlar. Çünkü futbol dostluk amacıyla yapılmaktadır. Bu tür hareketler bir azınlık da yapmış olsa bunu biz Iğdır olarak biliyoruz. Yani bir ile mal oluyor bu. Iğdır'da yapılan hareketlerin de Iğdır hem Valilik nezdinde hem Emniyet nezdinde takibini yapacağız. Biz cevabımızı onları eleyerek vermeliyiz bundan daha da güzel bir cevap olmaz. Olaylar yetiştikten sonra sağlıklı kafayla düşünüldüğünde bir özür gelir diye düşünüyorum.”

"TOKİ ÜZERİNDEN YAPALIM, HIZLICA HAREKET EDELİM DÜŞÜNCESİ OLDU”

Kastamonu'da yeni stat konusu ile ilgili de konuşan Milletvekili Uluay; "TOKİ üzerinden yapalım, hızlıca hareket edelim düşüncesi oldu. Benim için mevcut yerine yapılması çok içime sinen bir şey değildi.  Çünkü bundan 50-60 yıl önce yapılan yer ve biz yine gelip aynı yere yapıyoruz. Farklı bir yerde yapılabilir mi, bunun için bir yer arayışında bulunduk yaklaşık bir ay kadar. Ancak kurumlar arası arazilerin arsaların birbirlerine verilmesi Türkiye'de çok kolay değil. O yüzden çok da vakit kaybetmeden yapalım istedik. Yerimiz stadın tahliyesi açısından rahat olabilecek bir yer. Miadını doldurmak üzere olan kapalı spor salonumuz var. Daha öncesinden yıkılmış olan bir yüzme havuzumuz vardı. Bunları da içerisine alabilecek bir yapı hedefimiz var."

"İNŞALLAH TASARRUF TEDBİRLERİNE TAKILMADAN BUNU GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ"

Stadın tasarruf tedbirlerine takılması konusunu da değerlendiren Milletvekili Uluay; "Tasarruf tedbirleri henüz daha netleşmedi. İnşallah tasarruf tedbirlerine takılmadan bunu gerçekleştirebiliriz.  Yaptığımız her projenin de bazen arka yüzünü göremeyen insanlar kendi açılarından haklı ama objektif olarak haksız eleştirilere maruz kalıyoruz. Bunun önüne geçmek için de öncesini sonrasını arkasını önünü hepsini kamuoyuyla paylaşmayı tercih ediyoruz" dedi.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum