"Referanduma gidilebilir";

"Referanduma gidilebilir"

İl Genel Meclisi Eski Üyesi Muhsin Altındağ, mahalli basında yer alan bilgiler doğrultusunda ki düşüncelerini yazılı basın açıklamasıyla ifade etti....

Altındağ'ın konu başlıkları ise, Eski Belediye  arsası üzerine yapılacak katlı modern asansörlü Pazar yeri, Pazar yerinin altına yapılacak otopark ve Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan yoğunluğu el aldı. Altındağ eski belediye arsası ve Topçuoğlu pazar alanı hakkındaki açıklamasında; "Bu iki konu vatandaşlarımızın düşünceleri (Referandum) doğrultusunda da değerlendirilebilir" dedi.

"BELEDİYE CADDESİ ESNAFINA ESKİDEN OLDUĞU GİBİ BİR CANLILIK GETİRECEKTİR"

İl  Genel Meclisi Eski Üyesi Muhsin Altındağ, açıklamasında; "Eski Belediye arsası üzerinde uygulanacak proje konusunda  Belediye Başkanlığı ile  Ticaret odamız (KATSO) arasında yapılan anlaşma iki kurum arasında bazı anlaşmazlıklar neticesi  Ticaret Odası projesini rafa kaldırdığını, Belediye Başkanlığı ilgili arsa üzerinde uygulayacağı proje üzerinde yeni bir yol haritası üzerinde çalışma yapacakları  ifadelerini okudum. Daha önceki basında çıkan yazımda da ifade ettiğim gibi şehrimizin gelişmesi ve ihtiyaç olan projelerin  gerçekleşmesine ihtiyaç vardır. Topçuoğlu  Pazar yeri yaklaşık 70 yılın üzerinde hizmet vermekte olup bu günkü şartlarda bu projenin yenilenmesi gerekmektedir. Eski Belediye  arsası üzerine yapılacak katlı modern asansörlü Pazar yeri ve çevresine yapılacak dükkanlar bittiğinde şimdiki Pazar yerinde hizmet veren manav ve ticaret erbaplarının sadece iş yerlerini taşımakla yeni iş yerlerinde ticaretlerine devam etmiş olacaklardır, ayrıca  Pazar yerine yapılacak fazladan iş yerlerinin satışı da Belediyemize artı bir gelir sağlayacaktır. Pazar yerinin altına yapılacak otopark, pazardan belirli alışveriş yapan müşterilere ücretsiz olup, Barutçuoğlu AVM gibi hizmet vermesi, ayrıca Pazar yerinin buraya yapılması Belediye caddesi esnafına eskiden olduğu gibi bir canlılık getirecektir.  Bundan sonraki proje ise;  Boşalan Topçuoğlu Pazar yerine katlı modern otopark projesi uygulanması ile şehir merkezimizde bu proje ile otopark sorunu da çözülmüş olacaktır. Bu iki konu vatandaşlarımızın düşünceleri (Referandum) doğrultusunda da değerlendirilebilir".

"KASTAMONU'YU KUZEY VE GÜNEY OLMAK ÜZERİNDEN  İKİYE  BÖLÜNMELİ"

Aynı tarih'te basında yer alan bir diğer konu, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan yoğunluk. Bu konuya da değinen Altındağ, "Sağlık Müdürümüz  Sayın Dr.Yüksel Kutlu’nun verdiği bilgiler doğrultusunda; Şunu baştan ifade edeyim ki, sağlık konusunda rakamsal bilgilere haiz değilim, yalnız  şehrimizin güney kısmında ikamet eden vatandaşların endişelerinden yola çıkarak düşüncelerimi ifade etmek istiyorum. Sağlık Müdürümüzün ifadelerine göre Eğitim ve Araştırma hastanemizde, günlük ortalama bin 900 randevu sistemi açılmakta olup bu randevuların doluluk oranı yüzde 81-82 civarında olduğu, alınan randevuların ise yaklaşık yüzde 92-93'ü gerçekleşmektedir, randevulu hasta polikliniği ile randevusuz hasta poliklinik sayısının günlük 69 bin 66 olduğu belirtilmiştir. Kastamonu Merkez ilçemizi kuzey ve güney aksı üzerinden  ikiye  böldüğümüzde, kışla parkı güneyi,  kışla  parkı  kuzeyi  olarak  düşünürsek,  güney  kısmına  Devlet  hastanesi,  kuzeyine  ve ilçelerden  gelen  hastalara  Eğitim  ve  Araştırma  hastanesi hizmet  verir, böylelikle  Eğitim  ve  Araştırma hastanemizin de  yükü  azalmış,  hastaların  muayene  süreleri de  artmış  olur. Eğitim  ve  Araştırma hastanemizin otoparkının oldukça  geniş  bir  alana  sahip  olmasına  rağmen  belirli  saatlerde  boş  park  yeri  bulmak   büyük  sorun  olmaktadır".

"ARZULARI ESKİ DEVLET HASTANESİ ARSASINA GENE BİR DEVLET HASTANESİ YAPILMASI"

Olukbaşı mevkiine Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin uzak olduğunu dile getiren Altındağ; "Değinmek istediğim konu;  Şehrimizin güneyinde bulunan Beyçelebi, Saraçlar, Budamış mahalleleri ve  yeni yerleşim bölgeleri olan daha güneydeki yerleşim yerlerinde oluşabilecek acil bir hastanın Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaştırılması büyük bir risk taşımaktadır. Bu bölge sakinlerinin arzuları eski Devlet Hastanesi arsasına gene bir Devlet Hastanesi yapılması, mevcut arsanın müsait olması halinde diğer Sağlık kuruluşlarının da hizmet projelerinin gerçekleşmesi halkımızın büyük memnuniyetine neden olacaktır. Komşu ilimiz Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinden ayrı bölgede  Devlet Hastanesi  hizmet  vermektedir, bu iki hastane  arasındaki mesafe bizdekinden çok kısadır. Sağlık Müdürlüğümüzün ve Milletvekillerimizin bu konuda yardım ve desteklerini bekliyoruz" dedi.

 

                                                                                 

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum