Galip Vidinlioğlu’nun Kastamonu’ya kazandırdıkları!;

Galip Vidinlioğlu’nun Kastamonu’ya kazandırdıkları!

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde göreve gelen ve bin 600 gündür Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Galip Vidinlioğlu, görev süresi boyunca şehrin en çok konuşulan isimlerinden oldu....


Yaptıkları ve yapmadıklarıyla her zaman gündemin ilk sırasını meşgul eden Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun görev süresi boyunca Kastamonu’da yaptığı hizmetleri ve şehrimize kazandırdıklarını sizler için derledik.

 

400 BİN FİDE…

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun en dikkat çekici projelerinden birisi de; ata tohumundan yetiştirilen fide dağıtımı oldu. Vatandaşların da ciddi ilgi gösterdiği ücretsiz fide  dağıtımında; 4,5 yıllık süreçte vatandaşlara 400 bin fide dağıtıldı.

BİR TELEFONLA KOCA TESİS KONTROL EDİLİYOR

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu’nun ilk gerçekleştirdiği projelerden biri de ‘Akıllı Şehir Kastamonu’ kapsamında Park ve Bahçeler yerleşkesindeki yapılanma oldu. Tam otomasyonlu üretim yapan yerleşke, cep telefonuyla dahi kontrol edilebiliyor ve sulama ile havalandırma konusunda çalışanlara büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca, daha önceden dışarıdan da alınan çiçek v.b. türevlerini, Kastamonu Belediyesi kendi kaynaklarıyla üretime başladı.

REFÜJLER YÜKSELTİLDİ, ÜSTÜ RENKLENDİRİLDİ

Zaman zaman tartışılsa da; Galip Vidinlioğlu’nun şehir merkezindeki refüj çalışması da dikkat çeken projeler arasında yer aldı. Hem yağmur suyunu tutarak yoğun yağışlarda caddelerin suyla dolmasını engellemek hem de trafik kazalarında otomobillerin karşı şeride geçerek riski arttırmasını engelleyen yüksek refüj uygulaması, içinde dikilen rengarenk çiçeklerle de farklı bir görüntü oluşturdu.

ALTYAPIYA 150 MİLYON TL

Özellikle son yıllarda yeni apartmanların inşa edildiği Mehmet Akif Ersoy ve Budamış Mahallesi’nde başta olmak üzere şehirdeki altyapı eksikliği konusunda da Kastamonu Belediyesi adım attı ve toplamda 150 milyon TL’lik bir altyapı çalışması gerçekleştirdi.

ATIK SU ARITMA TAMAMLANDI

Kastamonu için önemli projeler arasında yer alan Atık Su Arıtma Tesisi’nde de yüzde 9’luk bir bütçe katkısı yapan Kastamonu belediyesi; Avrupa Birliği’nin yüzde 85, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da yüzde 6’lık katkısıyla projeyi tamamlayarak faaliyete soktu. Kastamonu’nun bugünü ve geleceği için oldukça önemli bir proje olan tesis, tarımdaki verime de ciddi katkı sağlayacak.

GÜRLEYİK’E PAKET ARITMA

Şehrin en önemli içme suyu ihtiyacını karşılayan Ilgaz’daki Gürleyik Suyu’na da paket arıtma tesisi kuran Kastamonu Belediyesi, suyun arıtılıp daha hijyenik bir şekilde şehre ulaştırılmasını sağladı.

HUZUR2 RAHATLADI

Huzur-2 bölgesinde de yaklaşık 18 milyon TL’lik fore kazık uygulaması yapan Kastamonu Belediyesi, bölge sakinlerinin tedirgin olduğu bölgedeki binaların güvenliğini sağladı ve toprak kaymasını engelledi.

HALK EKMEK

Daha uygun fiyatlı ekmek satışı için Halk Ekmek uygulaması başlatıldı ve hem esnafların problem yaşamaması hem de ihtiyaç sahibi vatandaşların yararlanması için dengede bir satış politikasıyla; Kastamonu, halk ekmekle tanıştı.

29 İŞ MAKİNESİ ENVANTERE KATILDI

4,5 yıllık süreçte 29 tane araç ve iş makinesini de Kastamonu Belediyesi envanterine katan Kastamonu Belediyesi; Saraçlar Mahallesi’ndeki 2,5 kilometrelik dere ıslahını da Devlet Su İşleri’yle birlikte gerçekleştirdi.

KASTAMONU, DUVAR BAHÇE’YLE TANIŞTI

Kastamonu’nun alışık olmadığı projelerden biri de hiç şüphesiz; Duvar Bahçe uygulaması oldu. Salı Pazarı mevkiine yapılan ve Olukbaşı ve SGK önünde de çalışmaları devam eden projeler, şehrin görüntüsüne farklı bir hava katıyor.

 ŞEHRİN İÇİNDE NEFES ALINACAK

Tamamlanmak üzere olan Yaşam Alanı ve Kapalı Otopark projelerini de Saraçlar ve İnönü Mahallesi’nde gerçekleştiren Galip Vidinlioğlu, bu projelerle birlikte vatandaşların rahatlıkla vakit geçirebileceği yeşil ve ferah alanlar inşa etmeyi hedefliyor.

TOKİ SAKİNLERİNE KOLAYLIK

Örencik Köyü mevkiinde inşa edilen TOKİ konutlarındaki sakinlerin sıkça şikayetçi olduğu konulardan biri de, yol eksikliği olmuştu. Özellikle binaların ilk yapıldığı dönemde ciddi sıkıntılar yaşanırken, Kastamonu Belediyesi de; 15 metre genişliğinde 1640 metre uzunluğundaki yol yapımıyla TOKİ sakinlerine kolaylık sağladı.

ÇOCUK BAKIMEVİ VE OYUNCAK KÜTÜPHANESİ

Kastamonu Entegre’nin de katkılarıyla Çocuk Bakımevi ve Oyuncak Kütüphanesi’ni hizmete sokan Başkan Galip Vidinlioğlu, özellikle çocuğu olan vatandaşlara önemli bir hizmet sundu. Oyuncak kütüphanesiyle de çocukların kısa sürede sıkıldığı oyuncaklar için ailelere ekonomik katma değer sundu.

OLUKBAŞI’NA YAKIŞTI

Olukbaşı Mevkii’ndeki Olukbaşı Hizmet Binası’nda hem kamelyalarla hem de muhtarlık binasıyla hoş bir proje yapan Vidinlioğlu, şehrin girişinin siluetine de katkı sunmuş oldu.

MODERN KÜTÜPHANE

Binası hibe edilen Mustafa Yıldız Halk Kütüphanesi’nde de binanın tüm iç tasarım, eşya ve kitaplarını tamamlayan Kastamonu Belediyesi, şehre modern bir kütüphane kazandırmış oldu.

KISA SÜREDE YOĞUN İLGİ

Yakın zamanda hizmete açılan ve 27 kamelyayla hizmet veren Karaçomak Mesire Alanı’nda kısa sürede vatandaşların ilgi odağı oldu. Özellikle giriş ücretlerinin yanı sıra orada sunulan hizmetlerle de vatandaşlara kolaylık sunan mesire yerinde yakın zamanda şarküteri hizmeti de verilmesi planlanıyor.

ESENTEPE’DEN BAŞLANDI DEVAMI HENÜZ GELMEDİ

Vidinlioğlu; Mahalle Konakları projesinde istediği aşamaya gelemese de; Esentepe Mahallesi’nde ilkini hizmete sokarak; projesine başlamış oldu.

HUZUREVİ PROJESİ

Yine yakın zamanda hizmete açılan Ömerul Faruk Darende Huzurevi’ni de hayırseverlerin de desteğiyle hizmete açan Vidinlioğlu, şehre modern bir huzurevi kazandırmış oldu.

İKİ HAFTAYA HAZIR

Kuzeykent Mahallesi’nde inşa Engelsiz Yaşam Merkezi’nin de iki haftaya açılışı olması bekleniyor.

YENİ DOĞAN BAKIM SETİ HİZMETİ

Vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanan hizmetlerden biri olan ‘Yeni doğan bakım seti’ projesi de; ilimizde yeni doğan çocukların ailelerine verilen setlerden oluşuyor. Bir dönem ara verilse de; toplamda yaklaşık 700 adet bakım seti, ailelere teslim edildi.

KASTAMONUDOGAL’LA YÖRESEL ÜRÜNLER SATILIYOR

Kastamonu Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen Kastamonudogal.com. internet sitesiyle birlikte ilimizdeki kadınların ve kadın kooperatiflerin ürünleri, online olarak satılıyor.

DEĞERİ ANLATILAMAYAN VE ANLAŞILAMAYAN PROJE

Kastamonu Belediyesi’nin en dikkat çekici projelerinden birisi de Kastamonu Belediyesi Mesleki Eğitim Merkezi oldu. Yıllarca atıl vaziyette bulunan binayı restore ederek KASMEK’i ilimize kazandıran Galip Vidinlioğlu, şehrin bir kısmı görmek istemese de; özellikle minikler için önemli bir hizmet vermeye devam ediyor.

KASMEK’te bugüne kadar 133 farklı kurs düzenlendi ve 37 kurs da devam ediyor. Her yaştan 2543 kişinin faydalandığı kursta Bağlama, gitar, ud, piyano, keman, ney, resim, ardinyo, robotik kodlama, satranç, akıl ve zeka oyunları, web uygulamaları, animasyon hazırlama, plates gibi çok sayıda alternatif bulunuyor.

Ayrıca KASMEK’te eğitim alan öğrencilerin verdiği konserler de Kastamonulu vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanmıştı.

 

Yine KASMEK bünyesindeki Ahşap Restorasyon birimindeki görevlilerle birlikte Kastamonu’daki atıl konaklar, belediyenin öz emeğiyle restore ediliyor. Diğer taraftan Kadın marangozhanesinde de taş baskı kalıpları üretiliyor ve satılıyor.

BAŞLANDI…

Şehrimizin siluetine önemli katkılar sunacak olan ‘tek tip’ tabela uygulaması; Nasrullah Meydanı’nda kısmi bir alanda başlatılsa da; henüz istenilen seviyeye gelmedi. Projenin önümüzdeki aylarda Nasrullah Meydanı geneline yayılması bekleniyor.

ULAŞIMDA DEVRİM

Kastamonu’da kartlı sistemli ulaşımı getirerek adeta bir ‘devrim’ gerçekleştirildi. İlimizde yıllardır konuşulan fakat bir türlü hizmete girmeyen kartlı sistem, ilk dönemlerde tepki çekse de; vatandaşların duruma alışmasıyla birlikte ulaşımda büyük kolaylık sağladı.

TEKNOKENT’TE ROL ALDI

Kastamonu Üniversitesi’nde kurulan Teknokent binasını  yapan belediye, diğer taraftan ilimizin ve ülkemizin geleceğinde önemli rol oynayacak şirketlerin bulunduğu Teknokent’te önemli bir hisseye sahip… 

EK İTFAİYE BİNASI RAMAK KALDI

Konumu hala tartışılmaya devam etse de; Kuzeykent Mahallesi’nde elzem bir ihtiyaç olan ek itfaiye binasını da hayata geçiren Galip Vidinlioğlu, uzun yıllardır konuşulan bir konuyu daha çözüme kavuşturdu. Hizmet binası, kısa süre içerisinde hizmete başlayacak.

TOSYA YOLUNA KAPALI PAZAR YERİ

Her ne kadar yeri tartışılsa da; yakın zamanda temeli atılan ve kısa sürede büyük bir ivmeyle inşa edilen Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki Kapalı Pazar Yeri ve Otopark projesi de yapım aşamasında.  Diğer taraftan mahallede; yaklaşık 5000 metrekarelik yaşam alanı da, belediye tarafından hizmete sunuldu.  Ayrıca; Salı Pazarı’ndaki dernekler binası inşaatı da devam ediyor.

MİLLET BAHÇESİ ARALIK AYINDA HİZMETE GİRECEK

Kuzeykent Mahallesi’nde inşa edilen ve Aralık ayında geçici teslimi yapılacak olan Millet Bahçesi’ne de 240 dönümlük bir arsa tahsis eden Kastamonu Belediyesi, inşaat sürecine de destek veriyor.

CENAZE İŞLEMLERİ

Kastamonu Belediyesi’nin internet sitesinde Mezarlık Bilgi Sistemi ve Hizmetleri hizmete sunuldu ve  kabir fotoğraflarının görüntülendiği, kapısından mezar yerine kadar en kısa yolu mezarlığı gösteren bir uygulama hayata geçirildi.

Ayrıca; 4,5 yıllık süreçte 4 bin 587 cenazeye gassal hizmeti verildi. 3 bin 253 kefen vatandaşlara verildi. Bin 242 mezar kazıldı, bin 180 mezar tahtası verildi, 6 bin 847 cenaze nakli gerçekleştirildi.  

15 BİNE YAKIN SOKAK HAYVANI TEDAVİ EDİLDİ

Kastamonu Belediyesi’nin Geçici Hayvan Bakımevi de alttan ısıtmalı bir hale getirildi. Diğer taraftan toplamda Kastamonu Belediyesi tarafından 14 bin 923 sokak hayvanının tedavisi yapıldı, 645 sokak hayvanı sahiplendirildi.  Ayrıca 55 ton 600 kg, yem ve mama da sokaktaki hayvanlara dağıtıldı.

 

Covid-19 Pandemisi döneminde 300 bin maske ve 30 bin eldiven dağıtıldı. Dezenfektan çalışmalarına da Mart ayında başlayan pandemiden önce Şubat ayında başlanıldı ve pandemi sürecinde de kamuya açık yerlerde bu hizmet uygulandı.

7 BİN KİŞİ ÇANAKKALE’YE GİTTİ

Kastamonu Belediyesi tarafından halen daha düzenlenmeye devam eden Çanakkale Gezileri’nde de bugüne kadar 7 bin vatandaş; Çanakkale’ye giderek, Kurtuluş Mücadelemizin yaşandığı toprakları canlı görme fırsatına kavuştu.

BOZKURT’TA KENDİNİ HİSSETTİRDİ

Bozkurt’ta yaşanan sel afetinde de 25 iş makinesi ve 100 personelle bölgeye giden Kastamonu Belediyesi; çok farklı görevlerde hizmet etse de; ana konular olarak afetzedelere yurt sağlanması, gıda ve hijyen malzemeleri, ulaşım, sokak hayvanlarının tedavisi ve bölgenin ilaçlanmasında önemli rol oynadı.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Türk Dünyası Günleri, Kastamonu’da yıllar sonra tekrar Galip Vidinlioğlu’nun döneminde başlarken, kimi kesimler maliyetler sebebiyle etkinliklere tepki gösterse de; Türk Dünyası Günleri, hem esnaf hem de vatandaşlar için Kastamonu’ya katma değer kattı.

Bunun yanı sıra çocuklar için sinema etkinlikleri, tiyatro gösterileri de; miniklerin aileleriyle birlikte güzel vakit geçirmesini sağladı.

TELEFERİK, UĞURLU HASTANESİ, SATILAN PARSELLER, ÇIKIŞLAR

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, bu süreçte bir çok konuyla gündeme geldi. Zaman zaman agresif çıkışlarıyla da tartışılan Vidinlioğlu, yarım kalan ve yılan hikayesine dönen teleferik projesindeki tavrı, Uğurlu Hastanesi çıkmazındaki bilinmezlik, Kuzeykent Mahallesi’nde birini sattığı diğerinde de girişimde bulunduğu parsellerle de zaman zaman gündeme geldi.

EN ZOR 5 YIL…

Yaşanan enflasyon, pandemi, sel, deprem ve bunun yanı sıra belediyenin İller Bankası’ndan gelen ödeneklerinin azalmasından dolayı da her istediği projeyi hayata geçiremeyen Vidinlioğlu’nun en çok tartışıldığı konu ise; halkın içinde yeterince bulunmaması.

Zaman zaman kendi siyasi partisinin temsilcileriyle dahi karşı karşıya gelen Vidinlioğlu, bazen yalnız kaldı. Bazense kalabalıkların arasına yalnız olarak makamında oturdu.

4,5 yıllık görev süresi boyunca konuştukları, yaptıkları, yapamadıkları, çıkışlarıyla ve girdiği risklerle her zaman Kastamonu halkının gündeminde olan Vidinlioğlu,  yaklaşan yerel seçimler öncesinde de adaylığını açıklamıştı.

 

 

 

 





Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum