Hedef: Sağlık Kampüsü;

Hedef: Sağlık Kampüsü

AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Açıksöz TV'de yayın hayatına başlayan “Memleket Meselesi” programının ilk konuğu oldu. Program moderatörü Açıksöz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Sağır’ın sorularını yanıtlayan Milletvekili Uluay, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu....

"ÖNÜMÜZDEKİ 3 YIL KIRIK BARAJIYLA İLGİLİ ÇOK BİR ŞEY YAPILAMAYACAK GİBİ"

Kastamonu'da başlatılan büyük projelerle ilgili tasarruf tedbirlerine takılabilecek olan projelerin olup olmadığı sorusuna yanıt veren Uluay; "Kırık Barajı'nın şöyle bir sıkıntısı var; Kırık Barajı sadece Kırık Barajı'ndan ibaret değil. Oradaki en büyük sorun Karayolları yol güzergahının değişmesi. Normal şartlarda Kırık Barajı sadece Kırık Barajı olsaydı, bu zamana kadar kalmazdı. Orası Karayollarını bekliyor. Biraz yavaş bir çalışma var. Yani tasarruf tedbirleri ile alakalı bir konu değil. Daha öncesi ile alakalı. Çok ciddi paralar gerektiren bir proje. Viyadük yapılacak, viyadükten sonra tünele girilecek, tünelden çıktıktan sonra Kadı Dağına kadar güzergah değişecek... O proje hayata geçmeden Kırık Barajı'nı yapıp oradaki servis yoluyla işi çözmeye çalışmak da bir risk. Çünkü Kırık Barajı'nın yanında yapılacak olan servis yolu bu güzergahtaki yol trafik ağırlığını kaldırmayacaktır. O yüzden Karayolları yapmadan Kırık Barajı bitmez. 10 yıl sürmesini istemeyiz ama şu tasarruf tedbirleri de dahil önümüzdeki 3 yıl çok da bir şey yapılamayacak gibi. Ekonomik şartlar düzelirse gerekli ödenek ayrıldığı takdirde o 3 yılı telafi ederiz."

"HEDEFİMİZ KASTAMONU'DA SAĞLIK KAMPÜSÜ OLUŞTURMAK"

Milletvekili Uluay, sağlık konusuna da değinerek şöyle devam etti; "Yoğun bakım sayısını artırabiliyoruz. MR tomografi gibi cihazların konulabileceği alanlarda biraz sıkıntımız var. Diş Hastanesi ile ilgili, pansuman tedbir diyebileceğimiz bir çalışmamız var, kısa vadede de olsa biraz rahatlatacak gibi. Yeni üniversite ile Diş Hastanesine akredite edebilirsek Diş Hastanesi'ni de Devlet Hastanesi'nin ek binası olarak kullanabiliriz. Bu bizi biraz daha rahatlatacak.  Bizim hedef projemiz Kastamonu'da bu bölgede çekim merkezi olabilecek şehir hastanelerinde verilen tedavilerin tamamının verildiği sağlık kampüsü oluşturmak.  Tıp Fakültesi de bizim için bu manada büyük bir nimet. Birçok akademisyenimiz doktorumuz hocamız bu konuda üniversitede olacağı için oradaki doktor ve ekip meselesini Tıp Fakültesi doktorları ile aşıp bu hizmeti Kastamonu'da en üst seviyede vermeyi düşünüyoruz.  Tıp fakültesinin hocaları orada kalıyorlar ama devlet hastanesinin doktor kadrosu her zaman tutamayabiliyoruz. Eğitim için kendilerini geliştirmek için daha önemli yerlere gidiyorlar. Değişik vesilelerle gidiyorlar. Oraya gelen her doktora da illaki kal deme gibi bir şansımız yok. "

"SSK, SAĞLIK BAKANLIĞI'NA DÜŞECEK BİR KONU VARSA EMİRLERİNDEYİZ"

Uğurlu ve Ballıdağ Hastaneleri konusunda da konuşan Milletvekili Uluay;  "Yeni Belediye Başkanımızla Uğurlu'yu konuşmadık. Oturup bir değerlendirme fırsatımız olmadı. Takdir edersiniz ki belediyeyi yeni devraldılar. Nasıl hareket edeceklerini bir planlama programlama yaptıktan sonra Uğurlu'yu da Maslak'ı da konuşacağız. İnsanlar Devlet Hastanesinden istedikleri hizmeti alamadıklarından tatmin olamadıklarından dolayı 'Keşke Uğurlu olsaydı' serzenişinde bulunuyorlar. Bir takım sağlık hizmetlerini belki Uğurlu da veremeyecekti. 'Keşke Uğurlu olsaydı' ukdesi insanların içinde kaldı. Uğurlu, sorun manasında o kadar çok bileşeni olan bir mesele ki... Hepsi üst üste gelince devlet tarafından bir anda çözülmesi çok da mümkün olmadı. Aslında burada devletin yapacağı çok bir şey de kalmadı. Ruhsat konusunda biz Uğurlu'ya hiçbir problem yaşatmadık ancak diğer sorunlar devletin içine giremeyecek sorunlardı. Bu konuda SSK'ya Sağlık Bakanlığı'na düşecek bir konu varsa biz bunun her zaman yanlarındayız. Bunu çözmek için emirlerindeyiz. Ruhsat belediyede. Nasıl bir yol izlerler bunu bilemiyorum. Devletimizin yapması gereken giderilmesi gereken bir sıkıntı varsa biz her zaman yanlarındayız. Keza Ballıdağ Hastanesi ile ilgili de gereken bizlerin yapabileceği ne varsa biz yapmaya hazırız."

"DADAY'A OSB YAPILABİLİR AMA YER SIKINTIMIZ VAR"

“Daday'a Organize Sanayi Bölgesi yapılabilir mi?” sorusuna yanıt veren Milletvekili Halil Uluay; "Evet Daday'da bir OSB yapılabilir, ancak yer konusunda sıkıntımız var. Daday'daki Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalar şu an beklemede. Bir Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması en az 5 yıl 6 yıl belki 10 yıl alacaktır. Yer bulunursa Daday'a da yapılabilir ama şu an İhsangazi Araç bölgesine düşünülen bir OSB var. Bir hayli yol alındı şu an onun üzerinde çalışıyoruz."

"PROSEDÜRDEN ÇOK MUZDARİBİZ"

İhsangazi Araç OSB'de herhangi bir problem olmadığını söyleyen Uluay; "Prosedür dediğimiz meseleden maalesef çok muzdaripiz. Arsaların belli bir kısmı orman vasfını yitirmişti. Orman vasfından çıkarıldı. Milli Emlak'a devredildi. Milli Emlak bunun parselizasyonunu yaparak kesin müteşebbise devretti. İhsangazi Araç sınırı içerisinde yapılması düşünülen Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili müteşebbis heyet kurulma aşamasına geldi sayılır. Müteşebbis heyet kurulduktan sonra daha fazla ilerleyecek. Gönül istiyor ki yarın başlasın ama 2024'te biz bu prosedürleri aşabilirsek 2025'te biraz daha ete kemiğe bürünmüş olur.4 milyon dönümlük bir arazi. OSB'de yer isteyen var mı dediğimiz zaman 4 milyonun 2 milyonu direkt gidecek.  2 milyonluk alanda yatırım başladıktan sonra diğer alanlar var. Sonrasında biz o alanı zaten büyütme çalışması içerisinde olacağız."

"ASLINDA CHP'NİN KASTAMONU GENELİNDE BİR OY KAYBI VAR"

Milletvekili Halil Uluay, 31 Mart Yerel Seçim sonuçlarında da değerlendirmelerde bulundu. Uluay konuşmasında şunları söyledi; "2019'da yüzde 30'la kaybettiğimiz belediyeyi, biz 2024'te yüzde 36 ile geri aldık. Dolayısıyla biz bu manada bakıldığında kaybetmedik. Ama burayı biz o kadar çok kazanmayı hedeflemiştik ki alamayınca kaybetmiş olduk. Kazansak da kaybetsek de şu anda burada CHP'nin bir başarısı var ve bunu teslim etmek lazım. Kimsenin bu söylediklerimizi CHP'nin itibarsızlaştırılması anlamına gelsin istemem. Kastamonu önemli ilçeleri Araç, Cide, Daday gibi CHP'nin kalesi haline gelmiş yerlerde oy kaybı yaşandı.  Araç'ta bizim adayımız çok rahat bir şekilde aldı seçimi. Cide'de Cumhur İttifakı aldı ama aday bizim önceki belediye başkanımızdı yine. Daday'da kazanmaya çok ramak kalmıştı. Aslında CHP'nin Kastamonu genelinde bir oy kaybı var. Bizim burada bir başarımız var. Başarıysa bunun adı."

"SEÇİMİN SONUCUNU SALT EMEKLİ KONUSU DEĞİŞTİRMEDİ"

"Kastamonu merkezde yüzen oy var. MHP'liler gitti CHP'ye verdi, CHP'liler gitti AK Parti'ye verdi gibi değil. Bu öyle çok siyasal kimliğe bakmadan verilen oylar. 2014'te bize oy verdiler, 2019'da MHP'ye oy verdiler, 2024'te de CHP'ye oy verdiler. Siyasi analizlerle 2014'te 4 bin oy alan CHP, 2024'te 30 bin oy alması ya da 30 bin oy alan MHP'nin 2024'te 4 bin oy alması başka türlü izah edilemez. Farklı bir algı ile hareket ediliyor. Emeklilerden bahsediliyor, sokak hayvanlarından bahsediliyor o da değil bence. Çünkü emeklisi buradan daha fazla olan yerlerde Araç'ta, Cide'de de var emekli. Ama belediye kazanıldı. Emekli maaşlarının düşük olduğunu zaten kabul ediyoruz. Onu konuşmaya gerek yok. Emekliler halinden memnun anlamı çıkmasın onu biz de kabul ediyoruz ama bunu sandığa yansıtmadılar, daha farklı kaygılar vardı. Seçimin sonucunu salt emekli konusu değiştirmedi. Biz sandıktan çıkan mesajı genel merkez nezdinde değerlendiriyoruz geçtiğimiz hafta toplantı yaptık önümüzdeki hafta kampa gireceğiz. Bu vatandaşın halkımızın vermiş olduğu mesajı enine boyuna tartışıyoruz. İnşallah bu değerlendirmelerimiz neticesinde vatandaşın mesajını doğru algılandığı neticeler çıkar diye düşünüyorum."

"BİRAZ SİYASİ BİR HATA YAPMIŞ OLABİLİRİZ"

Aday konusunda özeleştiri yapıp yapılmadığı konusunu değerlendiren Milletvekili Uluay: "Merkezde üzerinde duruldu. Tahsin Başkanın Belediye Başkanlığı dönemindeki yapmış olduğu çalışmalardan memnunduk. Kastamonu halkı da memnundu. Burada Tahsin başkanın şahsı ile ilgili yapmış olduğu sıkıntılardan ziyade hizmetler masaya yatırıldı. 2019'da olduğu gibi 2024'te de Yüksel Aydın tarafından kafası karıştırılacak şekilde ortaya atıldı. 2019'da bulaşmayalım diye cevap verilmedi belki ama 2024'te bu seçimde yine bunlar ortaya atılınca belki biz biraz cevap vermekte geciktik gibi oldu. Burada belki biraz siyasi bir hata yapmış olabiliriz. Eli ayağı yere basan bir iddia ise buna cevap veriyorsun ama tutar tarafı olmayan bir bilgi dağıtıldığı zaman neresine cevap vereceğini şaşırıyor insan. Dediğimiz mesajlardan bir tanesi de buydu belki. Onun da tamamı masaya yatırılacak."

"HASAN BALTACI İLE BERABER ÇALIŞMA NOKTASINDA SIKINTI YAŞAMAYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı ile ilgili değerlendirme de yapan Milletvekili Halil Uluay;  "Hasan Baltacı ile bizim siyaset öncesinde de bir merhabalığımız vardı. Aynı binada altlı üstlü ofislerimiz vardı. Çok sıkıntımız yok Hasan Baltacı özelinde. Daha çok yeniler ama ben Hasan Baltacı ile irtibat kurma noktasında beraber çalışma noktasında sıkıntı yaşamayacağımızı düşünüyorum" dedi.

"BU TÜRKİYE ÇAPINDA CHP'NİN POLİTİKASIYDI"

Milletvekili Halil Uluay Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın TÜGVA ve Ülkü Ocakları ile ilgili açıklamalarını da değerlendirerek şöyle konuştu; "Türkiye çapında CHP'nin genel bir politikasıydı. Siyaseten yapıldığını bildiğimiz için bazı şeyleri hoş görüyoruz. Devraldıkları her belediyede 'Öncesini itibarsızlaştıracak ne bulabiliriz'e girdiler. Dolayısıyla her Belediye Başkanı bunun yarışına girdi. Sosyal medyada haber bültenlerinde gündem oluyor. 'Benden öncesinde olumsuz bir şeyler ortaya çıkarayım' diyorlar.  Biz açıklama yaparken bu konuyla ilgili 'Siz neden TÜGVA ile uğraşıyorsunuz' diye bir açıklama yapmadık. Siyaset gereği TÜGVA ile veya Ülkü Ocaklarıyla anlaşamayabilirsin, onlarla artık çalışmayacaksındır.  Ama sivil toplumla ilgili bu açıklamayı yaptığın takdirde iki gün sonra siyaseten sana yakın olan sivil toplum kuruluşuna belki bir takım avantajlar sağlayacaksın. Ki bunların en birincisi makama oturmadan 'Bana çelenk göndermeyin falanca yere para verin biz onlarla beraber kreş yapacağız' dediler. Bunu biz takdir ettik güzel bir davranış ama bir taraftan sivil toplumla ilgili 'İrtibatımı kesiyorum' dedikten sonra burayla ortak proje yapamazsın. Benim söylemek istediğimde buydu.  Tügva ile çalışmayabilir tahsisi iptal edebilir. Normalde tahsis iptalinin prosedürü şudur devlette devamlılık vardır. Tahsis ettiği yerle ilgili müfettiş görevlendirirsin. Müfettişler gider tahsis amacının dışında kullanıldığını tespit ederler ya da tahsis amacının hukuka aykırı olduğu ortaya çıkar bir araştırma süreci vardır. Bunlar meclis kürsüsünden deklere edilecek mevzular değildir. Konularda hiçbir araştırma yapmadan herhangi bir olumsuzluk tespit edildiğine dair bir rapor yokken direk meclis kürsüsünden miting meydanında konuşur gibi ilan ettiğin takdirde bu birkaç gün sonra kendi ayağına da dolaşır. Çünkü aynı durumu bu sefer sen düşersin. CHP olayın heyecanı ile belki de bu kadar çok alabileceğini tahmin etmiyordu ne yapacağını şaşırdı. 'Hadi itibarsızlaştırmaya başlayalım'a girdiler. Bu siyaseten de yanlış bir şey. Yanlış bir yoldu. Şu anda biraz duruldular. Bu tür siyasi atraksiyonları bir kenara bırakıp 'Vatandaş bize bu belediyeyi niçin verdi, nelerden rahatsızdı, biz o hizmeti yerine getirelim, vatandaşın bize belediye'yi devretme sebebi ne' düşüncesine girerler diye umut ediyorum."

"MASUM İNSANLARIN ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAZ DİYE UMUT EDİYORUM"

Belediyedeki yer değişiklikleri ile ilgili de konuşan Milletvekili Uluay;  "Ben olaya tam olarak vakıf değilim ama bazen sosyal medyadan bazen görevde değişen kişilerin serzenişlerinden duyuyoruz. Daha çok yeni belediye devraldı. Kendi kadrosunu oluşturacaktır. Ama masum insanların üzerinden siyaset yapmaz diye umut ediyorum. Kendi ekmeği peşinde görevini yapan bir kişiye 'AK Parti'ye oy verdi' önyargısıyla haksızlık edilirse bu belediye uzun vadeli olmaz. Çünkü ciddi bir manada oy alındı ve o şekilde belediye başkanı oldu Sayın Hasan Baltacı. Bu oy veren kim sen ak partilere ayıklamaya başlarsan, bu 30 bin oyu atamazsın bir kenara. AK Partili ya da MHP'li diye haksızlık ettiğin kişiler belki onlar da sana oy verdiler. Bunu bilemezsin. Bu anlattığım şeyler aslında uzun vadede kendisini lehine olacak şeyler.  CHP bu oyları tutabilecek mi tutamayacak mı bakacağız. CHP burası artık benim kalem havasına bürünürse o da kaybeder."

"KASTAMONU'DA TEŞKİLATLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YAPILACAĞINI ZANNETMİYORUM"

AK Parti Genel Merkezi'nde Kastamonu İl Teşkilatı'yla ilgili bir çalışmanın yapılıp yapılmayacağı sorusunu da yanıtlayan Milletvekili Halil Uluay; "Kastamonu İl Başkanımız seçim sürecinde il başkanı oldu. Kastamonu özelinde İl Başkanlığı'nda böyle bir çalışma yapılacağını zannetmiyorum. Yapılırsa da çok doğru olmaz diye düşünüyorum. Çünkü seçim öncesinde göreve gelmiş bir İl Başkanımız. İlçelerimizi bilemiyorum çünkü bizim bilgimiz dahilinde olan bir şey değil, Genel Merkez karar veriyor. Koordinatörlerini gönderiyor. O koordinatörler değişik çalışmalar yapıyor o çalışmalar neticesinde bir karar veriyor. Bizler de vatandaşlarla birlikte öğrenmiş oluyoruz aslında birçok kararı."

"KASTAMONU İÇİN PROJELERİMİZİN HEPSİNİN TAKİBİNDEYİZ"

Milletvekili Halil Uluay son olarak şunları dile getirdi; "Kastamonu için projelerimizin hepsini takibindeyiz. Araç İhsangazi organize sanayi Bölgesi, üniversite Hastanesi'nin yapılması, Maslak ile ilgili bu konuyu da belediye ile istişare ederek aşacağız, İnebolu limanı, eğer organize sanayi bölgesini eğer hayal ettiğimiz gibi gerçekleştirebilirsek oraya demiryolu bağlantısı da kurmayı hayal ediyoruz. Kastamonu için ön açacak bir proje olacak. Havaalanı ile ilgili projelerimiz devam ediyor. İnşallah bu proje gerçekleştiğinde uçak seferleri sabah akşama dönecek. Ama bunlar belli bir süre gerektiren projeler."

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum