Yürek dağlayan görüntüler;

Yürek dağlayan görüntüler

Ülkemizde ekonomik sıkıntılar ve ağır geçim şartları, düşük gelirli vatandaşları büyük oranda zorlarken, sabit geliri olmayan, sosyal yardım da alamayan kimi insanlar için içinden çıkılmaz bir durum oluşturuyor....

Söz konusu sıkıntıların en ağır yaşandığı şehirlerden biri olan Kastamonu’da da adeta bir insanlık dramı yaşanıyor.

Kastamonu şehir merkezinin en işlek noktalarından biri olan Cebrail Camii civarındaki esnaf ve vatandaşların her gün karşılaştığı Mustafa Balcıoğlu’nun yürek burkan hikayesi, filmlere konu olacak özellikte…

Biriken kira borcu yüzünden ev sahibinin kilidini değiştirmesi sonrası evsiz kalan Balcıoğlu, cami avlusundaki bankta yaşıyor. Çevredeki esnaf ve vatandaşların yardımlarıyla hayata tutunmaya çalışan 54 yaşındaki Mustafa Balcıoğlu, iki kızı olduğunu, ancak kızlarıyla ilgili hiçbir ayrıntıyı hatırlayamaması nedeniyle yakınlarına ulaşılamadığını söyledi.

Temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan Bağcıoğlu’nun durumuna üzüldüklerini belirten çevre esnafının verdiği bilgiye göre; Mustafa Bağcıoğlu’nun kendisine vasi olarak tanımlanan büyük kızına devlet tarafından bakım aylığı verildiği ve iddialara göre kızıyla hiçbir iletişimin olmaması nedeniyle zor durumda kaldığı öğrenildi.

Esnaf ve mahalle sakinleri, adeta seferber olup tüm yardım kuruluşları ile iletişime geçerek Mustafa Bağcıoğlu’nun daha sağlıklı ve huzurlu bir yaşama kavuşabilmesi için yardım arayışlarını sürdürüyor.

Sadece hayırseverlerin yardımlarıyla yaşama tutunmaya çalışan evsiz vatandaşın içler acısı hali, 2024 yılının Kastamonu’sunda vahim tabloyu gözler önüne seriyor.

Haber: Ece Sinan – Furkan Bozkurt

Fotoğraf, video: Ece Sinan - Furkan Bozkurt

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum