"Seçim katalogunun yüzde 70'ini tamamladık";

"Seçim katalogunun yüzde 70'ini tamamladık"

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 4 yılını değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi....

Düzenlenen basın toplantısında Başkan Vidinlioğlu, Kastamonu'da gerçekleştirdiği projeleri ve çalışmaları anlattı. Başkan Vidinlioğlu açıklamasında, seçim katalogunda sözü verilen projelerin yüzde 70'ini tamamladıklarını açıkladı. Başkan Vidinlioğlu devamında; "Kastamonu’nun geleceğe en iyi şekilde hazır olması adına ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

 

" KASTAMONU BELEDİYESİ VAR GÜCÜYLE SAHADA OLDU HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDA OLDU"

Konuşmasında pandemi sürecinin, sel felaketinin, deprem felaketinin enerji fiyatlarındaki yükselişin meydana geldiği normal olmayan bir dört yıl yaşandığına vurgu yapan Vidinlioğlu sözlerini şöyle sürdürdü;  " Göreve başladığımız ilk itibaren bir mali disiplin başlatacağımızı dile getirmiştik. Bazı rakamlar elbette ki bu zorlu süreçten nasıl çıktığımızın özeti gibi. Kastamonu Belediyesi'nde hep ifade ettiğimiz bir şey vardı: 'Akıl ve şeffaflık ilkesi ile hareket edeceğiz, tüm verileri de kamuoyuyla paylaşacağız' diye. Belki de bunu belli aralıklarla yapan Ender belediyelerden biriyiz ya da tek belediyeyiz. Hem vicdani hem hukuki sorumluluklarımızı yerine getirdik getirmeye de devam ediyoruz. Gelirlerin azaldığı bir süreçten geçtik. Esnaflarımızı rahatlatmak adına kira gelirlerinde ertelemeler yaptık nokta düşük gelirli ailelere desteklerimiz artırdık. Esnaflarımızın yanında olduk. Kastamonu belediyesi milletinin kendisine ihtiyaç duyduğu her noktada olmuştur ve olacaktır."

"BORÇ YÜKÜNÜN AZALMASI ŞEHRİMİZE VE KAYNAKLARIMIZA SAHİP ÇIKTIĞIMIZIN GÖSTERGESİDİR"

Göreve başladığında enflasyondaki beklenmedik artışa ve olumsuzluklara rağmen, özenli ve planlı adımlar attıklarını belirten Vidinlioğlu;  "Göreve başladığımız günden bugüne enflasyondaki beklenmedik artışa, yaşanan onca zorluğa rağmen, akılcıl, özenli ve planlı olarak attığımız adımlar sonucunda Kastamonu'muza 4 yıllık süre zarfında 503 milyon 671 bin TL’lik öz kaynaktan yatırım harcaması yaptık. Bakanlıklarımız ile birlikte ortak yürüttüğümüz projeleri de ele aldığımızda şehrimize toplamda 1 milyar TL’lik bir yatırıma imza attık.  Yine dört yıl önce 140-145 Milyon TL olan belediyemizin toplam borç yükünü gelirlerimizin azalmasının karşısında disiplinli, planlı ve kararlı çalışma ile bütçe giderlerinin enflasyondaki beklenmedik artışa, giderlerimizin beş kat artmasına rağmen kademeli olarak azalmaya devam etmektedir.  Sadece 2022 yılı giderimiz yüzde 189 oranında artmasına rağmen bugün itibariyle toplam borcumuz 100 milyon TL civarındadır.  Göreve geldiğimizde belediyemizin borç yükü bütçenin yüzde 75’ni kapsarken bugün borcumuz bütçemizin sadece yüzde 11’i oranındadır.  Bütçesel oranlamaya baktığımızda yüzde 64 oranında bir azalma söz konusudur.  Yatırım artarken borç yükünün azalması şehrimize ve kaynaklarımıza ne denli sahip çıktığımızın bir göstergesidir. Kastamonu Belediyesi olarak biz Kastamonu’nun yarınları için çalışmaya, üretmeye ve üretene destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Vidinlioğlu konuşmasının devamında 4 sene boyunca yapılan çalışma ve projelerden bahsetti. Başkan Vidinlioğlu'nun konuşmasında satır başları şöyle;

"ATA TOHUMLARINA SAHİP ÇIKIYORUZ, ÜRETİMİ DESTEKLİYORUZ"

"Benim kıymet verdiğim projemiz ata tohumlarımız. Kefili benim. Anlayışımız üretken belediyecilik. Önümüzdeki dönemin ana konusu sağlıklı gıda ve su olacak. Ata tohumları özellikle sahip çıkmamız gereken bir proje. İnşallah bu sene daha fazla dağıtacağız. Geride bıraktığımız üç yılda atalık tohumlardan elde ettiğimiz 200 bin domates, biber ve salatalık fidesini hemşehrilerimize ücretsiz olarak dağıttık."

"MALİYETİ 80 MİLYON TL OLAN ALTYAPI YATIRIMINI GERÇEKLEŞTİRDİK"

Şehrin alt yapı sorununu çözmek adına önemli projeler yaptık ve yapmaya devam ettiklerini söyleyen Vidinlioğlu; "Bu doğrultuda Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Tosya Yolu mevkii ve Budamış Mahallesi başta olmak üzere şehrimizin her noktasında bugüne kadar toplam maliyeti 80 Milyon TL olan altyapı yatırımını gerçekleştirdik.  Göreve geldiğimde Mehmet Akif Ersoy Mahallemiz’de Tosya Yolu’nda çamurdan geçilmiyordu. Altyapı hiç yoktu. Orada yaptığımız devasa yatırım sorunları büyük ölçüde çözdü. Ufak bir iki noktada asfaltlama konusu var alt yapı tamamlandı onları da bitireceğiz."

PARK VE PEYZAJ ÇALIŞMALARI

Park ve peyzaj çalışmalarına değinen Vidinlioğlu; Bölgenin park ve peyzaj çalışmalarında örnek bir iliyiz. Bu doğrultuda 57 parkımız, 300 çocuk oyun alanı ve kondisyon setimiz bulunmakta."

3 MAHALLEDE YAŞAM ALANI

Belediye Başkanı Vidinlioğlu Saraçlar, İnönü ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerinde, yaşam alanları oluşturduklarını belirterek bu projeleri şöyle sıraladı; Mehmet Akif Ersoy Mahallemizde yaşam alanı bitme aşamasına geldi. 3 bin metre kare üzerine gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl yapımını tamamladığımız Semt Sahamızın da yer aldığı parkımızın toplam alanı ise 5 bin 250 metrekare olacak.  İnönü Mahallesi’nde27 dönüm alan üzerine yapılacak olan projemizin temeli atılmış olup çalışmalar hızla devam etmektedir. Yeni yaşam alanı içerisinde 8 bin metrekare yeşil alan ve 20’nin üzerinde bitki çeşidiyle bitkisel peyzaj düzenlemesinin yapılacağı proje içerisinde 200 adet kapalı garaj bulunuyor.17 bin metrekare alan üzerinde temelini attığımız Saraçlar Mahallesi Yaşam Alanı ve Kapalı Garaj Projemiz içerisinde yürüyüş yolu, bisiklet yolu, çocuk oyun alanları, fitness alanları, kafeterya, oturma ve piknik alanları olacak. Yine burada kapalı garajlarda yer alacak."

"ÖRENCİK TOKİ'YE BİN 643 METRE UZUNLUĞUNDA YENİ YOL AÇIYORUZ"

"Örencik TOKİ’deki vatandaşlarımızın şehre ulaşımlarını kolaylaştırmak adına önemli bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Örencik TOKİ bağlantı yolunun çalışmaları aralıksız sürmekte. Buraya 15 metre genişliğinde yaklaşık bin 643 metre uzunluğunda yeni yol açıyoruz."

KARAÇOMAK BARAJI MESİRE ALANI PROJESİ

"DSİ’nin Karaçomak Barajı kenarında bir yeri vardı. Biz burayı aldık. Atıldı orayı hem bir misafirhane olarak hem de mesire alanını arttırarak hizmete açacağız. Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler var oraya bir yürüyüş yolu ve bisiklet yolu da kazandırmak istiyoruz. Yaptığımız çalışmanın ardından mesire alanımıza 27 adet piknik masası ve kamelya ile çocuk oyun gurupları konulacaktır."

SOSYAL YARDIM HİZMETLERİ

Vidinlioğlu konuşmasında, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda desteğini sürdürdüklerini belirterek; "Sosyal Yardım Marketimiz de bugüne kadar yaklaşık 8 bin aileye gıda yardımı yapıldı. Bugün itibariyle her ay düzenli olarak 242 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza gıda desteği sağlamayı sürdürüyoruz. Kovid-19 salgını süresince mağdur olan vatandaşlarımızın da yanında olarak ilk yıl 12 bin,ikinci yıl ise 10 bin gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdik. Ayrıca yaklaşık 400 öğrencimize gerekli yardımlarda bulunduk. Başımızın tacı ihtiyaç sahibi 118 yaşlımıza günlük olarak evde yaşlı bakım hizmeti veriyoruz. Bu doğrultuda yaşlılarımıza;  banyo, yaşam alanı temizliği, çamaşır temizliği, yemek hizmeti, ayakta sağlık hizmeti ve psikolojik destek verilmektedir.Vatandaşımızın sorunlarını hızla çözmek adına faaliyete aldığımız Hilal Masa projemiz doğrultusunda 18 bin 915 hemşehrimizin gerçekleştirdiği başvurunun 17 bin 384’ü ilgili birimlerimizce çözüme kavuşturuldu. Yeni doğan bakım seti verdiklerini de belirten Vidinlioğlu; "İl merkezimiz de dünyaya gelen yeni bebeklerimizin ailelerine yeni doğan bakım setleri veriyoruz. Başladığımız her hizmete devam ediyoruz. Hiçbir hizmetimizde kesinti yok. Yaklaşık 750 civarında yeni doğan bakım seti dağıtımı yaptık. Yeni Doğan Bebek Setimizde Alt Bezi, Islak Mendil, Bebek Yağı, Bebek  Şampuanı, Tırnak Makası, Baskılı Önlük, Pudra, Emzik, Dişlik, Biberon ve Çıngırak bulunmaktadır" dedi.

"KONUYU İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMIZA AKTARDIK"

Toplu taşımalarda kartlı sisteme geçildiğini ve bazı sıkıntıların da yaşandığını belirten Vidinlioğlu; "Kastamonu yaşlı nüfusun en fazla olduğu ikinci il. Türkiye’nin her tarafında bu hizmetler için ödenen rakam belli. İlinizin yaşlı nüfusu fazla olunca bir araca dört yaşlı binecekse sekiz yaşlı biniyor. 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımıza verilen hizmetin muhatabı bakanlığımız. Konuyu İçişleri Bakanlığımıza aktardık inşallah düzenlemeler olacak."

ÇOCUK BAKIMEVİ VE OYUNCAK KÜTÜPHANESİ

"1298 metrekare kapalı alan ve 1342 metrekare açık alana sahip Çocuk Bakımevi ve Oyuncak Kütüphanemizi tamamlayıp hizmete açtık. Proje kapsamında 5 adet sınıf ve oyun salonu, 5 adet uyku salonu, yemekhane, mutfak, personel-yönetici birimleri, etkinlik salonu, çok amaçlı salon yer alıyor.Oyuncak kütüphanesi kısmında ise; oyuncak sunum, oyun ve etkinlik salonu, oyuncak depolama alanı, oyuncak tamir ve bakım birimi ve personel birimi bulunuyor. "

"KASMEK'TE BALE KURSU DA AÇACAĞIZ"

"Bizim yüz akı projelerimizden bir tanesi. Türkiye’de yok. Benzer projeler var ancak oralarda Belediye kurs hizmetini veriyor herkes kendi enstrümanını alıyor. Biz enstrümanı da veriyoruz. Dolayısıyla tamamen ücretsiz hizmeti sunuyoruz. Şuana kadar yararlanan 1066 hemşehrimiz var. Sırada bekleyen bin 800 kardeşimiz var. 48 kursumuz devam etmektedir. Eğitim Merkezi hizmetlerimizden bugüne kadar 1066 kişi faydalanmıştır. Merkezimizde; Bağlama, Gitar, Ud, Piyano, Keman, Ney, Resim, Arduino, Robotik Kodlama VEX, Satranç, Akıl ve zekâ oyunları, Web Uygulamaları, Animasyon HazırlamaPilates, Bilgisayar İşletmenliği, Ofis Programları, Web Uygulamaları, Halk Sanat Musikisi, Türk Sanat Musikisi, Çocuklar ve minikler korosu ve Tiyatro kursları verilmektedir. Önümüzdeki günlerde inşallah bir de bale kursu açacağız. Bunun için talepleri alıyoruz. Buradan üç koro da çıktı. 3D Tasarım, Corel Draw, Grafik Tasarım, İş Yaşamında Sosyal Medya Kullanımı, Drama, Basketbol, Voleybol, Tenis, kurslarına ise hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda ön kayıt alınmaktadır. Bugün itibariyle haftada 883 kursiyerimize hizmet veriyoruz."

"AKILLI ŞEHİR KASTAMONU PROJESİ KAPMSAINDA 30 BİN METRE FİBER KABLO ÇEKİLDİ"

"Akıllı Şehir Kastamonu Projesi’nin altyapı çalışmalarına başlandı. Bu doğrultuda Kastamonu Belediyesi bünyesinde bulunan tüm tesislerin fiber optik kablo altyapı çalışmaları bitirildi. Çalışma kapsamında 30 bin metre fiber kablo çekildi. Yine yerli otomobilimiz yüz akımız TOGG piyasaya çıktı. Destek vermek adına şarj istasyonu noktalarını belirleyerek gerekli çalışmaları tamamladık."

ŞEYHOĞLU KONAĞI

Şeyhoğlu konağı hakkında konuşan Başkan Vidinlioğlu; "Eski Mevlevi konağıdır Şeyhoğlu Konağı… Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçici olarak tahsis ettik. Olgunlaşma enstitüsü orada açıldı. Yaklaşık 200 yıllık bir geçmişe sahip olan ve 25 odasıyla Kastamonu’nun en büyük konaklarından birisidir. Hayır işine vesile olduk" dedi.

ATIKSU ARITMA TESİSİ PROJESİ

"Benim önemsediğim ve sıkça vurgu yaptığım ve defaten anlatmaya devam edeceğim. Yerel basınımıza da bu projenin ne denli büyük olduğunu duyurmak adına da önemli bir görev düşüyor. Biliyorsunuz daha öncesinde arıtılmayan su salgın hastalıklar için riskti hem de tarım alanını sulayan suyun kirliliğinden dolayı bu bir tehditti. Atıksu Arıtma Tesisi’ni başladık ve bitirdik. Bugün 400 Milyon TL’lik bir yatırım. Şehrin 27 yıllık rüyasını gerçekleştirdik. Ama ne yazık ki samimi bir eleştiri yapmamdan alınmazsınız 27 satır bile anlı şanlı anlatım olmadı. Burası Türkiye’deki ilk 5 tesisten biri. Üç fazlı arıtma yapan bir tesis. Şehrin 35-40 sene sonrasının hesabı yapılarak, planlanarak yapılmış bir tesis. Atıksu arıtmayla ilgili şehrimizin sıkıntısı olmayacak. Buradan 8-10 ton yakıt alıyoruz. Enerjisini kendisi üretiyor, büyük çoğunlukla. Gerçekten çok önemli. Bu yatırımın yüzde 10’unu belediyemiz ödedi. Bazen söylüyorlar, Avrupa Birliği fonu bu diye. Bulun bakalım ben alayım Avrupa Birliği fonu… Bankalar 150 bin lira kredi vermiyordu. Biz 15 Milyonluk işi kopardık geldik. 27 yıllık yapılamayanı yaptık, 27 satır yer almadı. Özellikli bunun çok önemli olduğunu hemşehrilerimize duyuralım. Tesisimizde 2022 yılında toplam 10 milyon metreküp atıksu arıtılmıştır. Tesiste 550 bin metreküp biyogaz üretilmiş olup karşılığında 998 bin kilovat elektrik üretilmiş ve elektrik tesiste kullanılmıştır."

TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

"Kastamonu Belediyesi olarak dünden bugüne tarihi sokak ve caddelerimizde 270 adet yapının cephe iyileştirmesini tamamladık. Bu doğrultuda yedi etaptan oluşan Sokak Sağlıklaştırma projelerimizin ilk dört etabında çalışmalar tamamlandı. Mülkiyeti belediyemize ait 24 adet tescilli yapının 11’inin restorasyon çalışması tamamlandı. Bir tescilli binanın ise restorasyon çalışması sürüyor. Yapılan bu çalışmalar kapsamında Kastamonu’nun tarihi alanları ihtişamlı görüntüsüne yeniden kavuşuyor."

"MAKİNE PARKIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ"

"Hemşehrilerimize daha iyi hizmet etmek ve projelerimizi hızla tamamlamak adına makine parkımızı güçlendirdik. Üç yıllık süre içerisinde 18 adet araç ve iş makinası alımı yaptık. Hizmet araç sayımızı 151 araç, 22 iş makinesine çıkarttık. Yaklaşık 2 Milyon liralık yatırım yaptık. 2 otobüs ve 1 adet finişer (asfalt serici) iş makinası da hayırseverlerimiz tarafından belediyemize hibe edildi."

"DERE ISLAH PROJESİ TAMAMLANDI"

"Budamış Mahallesi’nde yürütülen alt yapı çalışmalarıyla ortak şekilde Dere Islah çalışması da tamamlandı. 18 Milyon liralık proje Devlet Su İşleri’yle yapılan görüşmeler doğrultusunda hızla başlayarak bitirildi.               DSİ Bölge müdürümüz ile görüştüm. Burada geri kalan kısmının ihalesinin tamamlandığını ve Kebeci’nin önündeki yol ile ilgili sıkıntının da bu ihaleye dahil edilerek çözüleceği bilgini aldım."

 

"ÜÇ FARKLI İLAÇLA DEZENFEKTE EDEREK BU SÜREÇTE KİMSENİN KARNI AĞRIMADAN GEÇİRMELERİNİ SAĞLADIK"

Sel afetinde yapılan çalışmalara değinen Başkan Vidinlioğlu;  "Ağustos ayında şehrimiz yüz yılın en büyük sel felaketini yaşamıştır. DSİ’nin verilerine göre ise 500 yılda böyle bir afet yok. Bir metrekareye düşen 100 kilogramlık yağış afet kabul edilirken Bozkurt’ta bu rakam 453 kilogramdı! Afetin dört buçuk katı afet! Biz bu felakette sahadaydık. Ekiplerimiz sahadaydı. Belediyemizin yaptığı iş az bir iş değildi. Hem genel merkezimizden hem bakanlarımızdan övgüye mazhar oldu. Çünkü Ağustos’un sıcağında yaşanan bir sel felaketinden sonra salgın hastalığın görülmemesi mucizedir. Biz bunun görülmemesi için mucizeyi gerçekleştirdik. 8 bin dönüm alanı üç günde bir üç farklı ilaçla dezenfekte ederek bu süreçte kimsenin karnı ağrımadan geçirmelerini sağladık. Bu bağlamda da belediyemiz çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Aynı tarihlerde Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremlerden etkilenen vatandaşlarımıza yardım TIR’ı gönderilmiştir. Yine Antalya bölgesinde yaşanan yangın felaketinde ekiplerimiz aktif olarak görev almıştır."

 

SALGINLA MÜCADELE

"Türkiye’de dezenfeksiyon çalışmalarına ilk başlayan belediyeyiz. Ülkemizde 11 Mart’ta ilk covid vakası görülmüştür. Kastamonu Belediyesi ekipleri 26 Şubat itibariyle dezenfeksiyon çalışmalarına başlamış, camiler, okullar, şehir içi ve şehirlerarası otobüsler, vatandaşlarımızın yoğun olduğu bölgeler dezenfekte edilmiştir. Bu süreçte 300 bin adet maske ve 30 bin adet eldiven dağıtımı yapılmıştır.  Esnaflarımıza destek olmak adına kira bedellerimizde ertelemeler yapılmıştır. Sağlık çalışanlarımıza özel olarak ücretsiz ring servisleri oluşturulmuştur."

 

KASTAMONU BELEDİYESİ ÖMERÜL FARUK DARENDE HUZUREVİ

"Hemen hemen küçük problemleri de çözerek açılışa hazırladığımız, hayırseverimiz mekanı Cennet olsun Ömerül Faruk Darende’nin destekleriyle yaptığımız Ömerül Faruk Darende Huzurevi tamamlandı.  İlimize 62 yataklı Huzurevi’ni kazandırdık. Artık müracaatları alacağız.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ'MİZ 750 METREKAREE SAHİP

Açılışını yapmak için geri sayıma geçtiğimiz Engelsiz Yaşam Merkezimiz 750 metrekare alana sahiptir. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde kurs odaları, spor aktive odaları, oyun odası, günlük bakım odası, idari odalar, toplantı salonu, kafe ve mutfak gibi mekanlar bulunmaktadır. Bu proje faaliyete geçtiğinde engelli kardeşlerimize burada resim kursu, ritim kursu, oyun kursu, el sanatları kursu, müzik ve bilgisayar kursu da verilecektir. Gerekli bağlantıları gerçekleştirdik. Hem Milli Eğitim hem de Halk Eğitim bünyesinde. Burayı da faaliyete geçirdik. Onlar için ne yapsak az. 750 metrekare alan çok bir şey değil belki ama şimdilik problemi karşılamaya yeterli. Bundan sonra inşallah daha da büyüğünü yapmak nasip olur. Bugün işimizi görecek bir Engelsiz Yaşam Merkezi’ni şehre kazandırmış olduk."

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK 3'NCÜ MİLLET BAHÇESİ KASTAMONU'DA OLACAK"

"Türkiye’nin en büyük 3. Millet Bahçesi’ni şehrimize kazandırıyoruz. Çalışmalar sona geldi. Burada şehirde ihtiyaç duyulan bir alanı canınızın sıkılmayacağı yeşilin her tonunu göreceğiniz çok güzel bir Millet Bahçesi’ni kazandırmış olacağız. Kuzeykent Mahallesi’nde 240 dönümün üzerinde bir alana kurulan Millet Bahçesi’nin içerisinde yürüme yolları, bisiklet yolları, Millet Kıraathanesi ve Kastamonulu vatandaşlarımızın ihtiyaç duyacağı tüm sosyal alanlar yer alacak. Millet Bahçesi’nde çalışmalar sürüyor."

"KARAÇOMAK BARAJINDA CİDDİ SU KAYBI VAR"

Karaçomak Barajı’nda ciddi bir su kaybı olduğunu vurgulayan Vidinlioğlu; "Onun için çok önemli bir proje. 73 bin 690 dekarlık bölgenin zirai su ihtiyacını giderecek bir proje. İçme suyu temini için hayati önem taşıyan bir proje. Çalışmalar sürüyor. maliyetler burada da ciddi arttı. İnşallah en kısa zamanda burasını şehrimize kazandırırız. Kırık Barajımızın yapımıyla alakalı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanlığı Kırık Barajı protokolü imzalamıştık. Protokole göre Baraj yapıldıktan sonra Kastamonu Belediyesi üzerine düşen hisseyi 30 yıla yayarak geri ödeyecektir."

"GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ PROJESİ AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR"

Belediyemizin elektrik giderlerinde yüzde 30 tasarruf sağlayacağımız Güneş Enerji Santrali projesi onaylandı. Yaklaşık 35 Milyon liralık bir proje. Bu proje beş yılda yapacağımız tasarrufla yatırım bedelini büyük bölümünü karşılayacak bir proje. Ağustos ayında inşallah bu çalışmalar başlayacak.

KUZEYKENT İTFAİYE BİRİMİNDE 3 İTFAİYE HAZIR BEKLEYECEK

Muhtarlık İşleri Hizmet Binası projesi kapsamında; vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek için, idari bina ve garaj binası olmak üzere iki bölümden oluşan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü hizmet binası inşa edilecektir. Ayrıca Saraçlar Mahallesi’nde, 31 bin 500 metrekare mezarlık alanı Orman'dan, Belediyemize teslim sürecine gelinmiştir. İhsangazi yolu üzerinde, 50 bin metrekare mezarlık alanı fizibilite çalışmaları yüzde 99 tamamlanmıştır. Ahmet Dede Mezarlığı pilot bölge olarak belirlenmiş, Aile mezarlık alanları standartlaştırılarak yapılmaktadır. Kuzeykent İtfaiye Binası Projesi, şehrimizin en büyük mahallesi olan Kuzeykent Mahallesi’ne yeni itfaiye binasında çalışmalar hızla sürüyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.  Üç adet itfaiye aracımız burada hazır bulunacak. Bu projemiz de bölge için hayati bir öneme sahip."

 

BAŞKAN VİDİNLİOĞLU'NDAN PLANLANAN PROJELER LİSTESİ

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu planlanan projeleri hakkında da konuşarak şunları söyledi;

Kavşak düzenleme projesiİ, Şehrimizin trafik akışının daha sağlıklı ve güvenilir olması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Çalışma dahilinde şehrimizdeki kavşaklar ele alınacak ve gerekli düzenleme yapılacaktır.Toklu Tepe Seyir Kulesi Projesi, mülkiyeti İl Özel İdaresi’nde bulanan ve kurumumuza 10 yıl süreyle tahsis edilen alanda 1. Etap projemiz olan Seyir Kulesi yapımı ve çevre düzenlemesine 2023 yılı içerisinde başlamayacağız. Projemizin tüm etapları tamamlandığında seyir terası, manzara ve seyir alanı, dinlenme alanı, piknik alanı, çocuk oyun alanı, bisiklet yolu, yürüyüş yolu da yer alacak."

"SÖZ VERDİK Mİ YAPARIZ"

"Biz söz verdik mi yaparız. Tosya Yolu Kapalı Pazar alanının ihalesi yapılıyor. Burayı da hayata geçirmiş olacağız. Projemiz 5 bin metrekare  alan içerisinde  bin 400 metrekare  oturumlu toplam 2 bin 800 metrekare  inşaat alanına sahip 2 katlı betonarme binadan oluşmaktadır.

"HZ. PİR ŞEYH ŞABAN-I VELİ TASAVVUF MÜZESİ VE DERGAHHANESİ PROJESİNİ YAKIN ZAMANDA BİTİRECEĞİZ"

Hisarardı Okulu için belediyenin planladığı projesi hakkında konuşan Vidinlioğlu; "Benim gündeme getirdiğim ancak 350 metrekare nedeniyle tamamlayamadığımız Hisarardı Okulu’nun orasını Belediyemize kazandırma projemiz vardı. Benim gönlümden geçen Türkiye’nin dört manevi kutbundan bir tanesi olan Şeyh Şaban-ı Veli’nin önünü trafiğe kapatmak. Orada iki otopark çalışması yaptık. Okulun arkasında 2 bin dönüm yerimiz daha var. Burada tapuya yanlış bir işleme olmuş.  Mecburen bir mahkeme süreci yaşadık. Bu süreç bitti. Ben Hisarardı Okulu karşısında Kuzeykent’ten Spor Lisesi için yer verdim, İl Özel İdaremize. İl Özel İdaremiz de okulu belediyemize verdi. Buraya Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Tasavvuf Müzesi ve Dergahhanesi projesini gerçekleştireceğiz. Otopark, Tasavvuf Müzesi, Dergah Hane, Restoran, Kütüphane ve Söyleşi Salonu’nun bulunduğu projemizi inşallah en kısa zamanda yapıp bitireceğiz. İnşallah İsmailbey Külliyesi ve Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Vakfı’nın da öncülüğüyle iki noktada aşevini tamamlamış da olacağız" dedi.

"ÖZELLİKLE GEÇTİĞİMİZ YIL CİDDİ BİR ASFALTLAMA ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİK"

 Asfalt çalışmaları hakkında konuşan Başkan Vidinlioğlu şunları kaydetti; " Özellikle geçtiğimiz yıl ciddi bir asfaltlama çalışması gerçekleştirdik. Kastamonu tarihinde görülmemiş bir asfaltlama gerçekleştirildi. Kastamonu Belediyesi tarihinde 100 kilometre asfalt yapılan bir dönem yok.  Önümüzdeki süreçte her iki sanayimizin de yollarını komple asfaltlayacağız. Yine belediyemiz arka kısmı ve  Rehabilitasyon Hastanesi ile Devlet Hastanesi bölgesinde bozulan asfalt alanları öncelikli olarak yapacağız. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde çok az bir yerimiz kaldı onu da yapacağız."

"KASTAMONU’NUN GELECEĞE EN İYİ ŞEKİLDE HAZIR OLMASI ADINA NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Seçim katalogunun yüzde 70'ini gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Vidinlioğlu; "Katalogda sözü verilen ve yapılan projelerden de bahseden Vidinlioğlu;  "Seçim katalogumuza baktım yüzde 70 oranında halletmişiz. Katalogun bazıları kısa vade bazıları ise uzun vade projelerdi.  Bundan sonra da Kastamonu’nun geleceğe en iyi şekilde hazır olması adına ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

"HİÇ KİMSE HADDİNİ AŞAN İFADELER KULLANMASIN"

Vidinlioğlu son olarak seçim süreci hakkında konuşarak şunları kaydetti; "Bir ay sonra bir genel seçimden geçeceğiz. Ardından 11 ay sonra yerel seçim sürecini yaşayacağız. Eleştirilmekten asla yüksünmem hatta hoşuma gider. İşleyen demir ışıldar, meyveli ağaç taşlanır. Yeter ki edep sınırını aşmadan maksat hasıl olsun. Yol gösterici olsun her türlü fikre açığız. Maksadını aşan cümleler çok doğru cümleler değil. Kimse Kastamonu Belediyesi’ne Belediye Başkanı’na haddini aşan ifadeler kullanmasın. Beni sevmeye bilirsiniz. Ama bana asgari saygıyı göstermek zorundasınız. Bir makamı temsil ediyorum. Eleştiri yaparken haddini aşanlara sesleniyorum. Kimseye verilecek cevabımız yok. Kale almadığım için haddi aşanlara cevap vermiyorum. Şehirle ilgili yapıcı ve yol gösterici eleştirileri varsa bunları dikkate alırım. Ama ağzı kalabalık laflarla bana kimse ayar vermeye kalkmasın ayarını bozarım. Kimseye bir şey demiyoruz diye hiç kimse haddini aşan ifadeler kullanmasın. Hayatım boyunca dik durdum, dik durmaya da devam ederim. Burası Kastamonu Belediye Başkanlığı, burası bir kamu kurumu… Buraya hitap ederken edebinizle hitap edeceksiniz. Herkes kendisini farklı muamele uygulanacak her sözüne eyvallah edilecek, hiç ses çıkarılmayacak zannetmesin. Ben edepten vazgeçmem herkesi de edebe davet ederim. Üzerine alınanlar alınsın." 

"BİRBİRİMİZİN ELİNDEN TUTARSAK ŞEHRE BİR ŞEY KATABİLİRİZ"

Önümüzdeki süreçte siyasetin dilinin sertleşeceğini vurgulayan Vidinlioğlu; "Ama işte geldik gidiyoruz. Birbirimize kullandığımız hoş olmayan ifadelerin hepsi kem söz sahibine aittir. Ülke bizim, vatan bizim, millet bizim… Herkes bu ülkeye, vatana, millete nasıl katkı sağlayacaksa öyle katkı sağlamalı. Olaylara farklı yönden bakabiliriz, farklı değerlendirebiliriz, bu ülkenin menfaati için düşünen, plan yapan bu ülkeye yürekten bağlı herkes benim öz kardeşimdir. Siyasi yelpazenin neresinde yer alırsa alsın elbette farklılıklar olacak. Burada kırmızı çizgimiz ruhunu satmışlar ve iblisin çocuklarıdır. Onlara asla müsamaha yok. Bu topraklara yürekten bağlı herkes bizim için kardeştir. Her kim ki bu ülkeye ihanet ediyor babam olsa acımam. Arkadaşlar teşekkür ediyorum. Bu süreçte mutlaka basın mensuplarımıza çok iş düşüyor. Basın için haber çok kıymetli. Ama şu süreçte gerginlik çağrıştıracak ifadeleri gazetelerinizde çok yer vermeyin ki Ramazanın manevi iklimine uygun olsun. Herkes bu memlekete çivi çakmak istiyor. Kavgadan gürültüden kimsenin kazanacağı bir şey yok. Bazen maksadını aşan ifadeleri bizlerde kullanabiliriz. Siyasetin dili bazen istemediğiniz yerlere de gidebilir. Burada mutlaka sizlere de düşen görevler var. Herkes yapacağı hizmetleri söylesin. Biri kazanacak diğerleri kaybedecek. Önemli olan kaybederken kazanmak, kazanırken diğer adayları kazanmak. Birbirimizin elinden tutarsak şehre bir şey katabiliriz." (Nihan Kıran/Emre Çevikoğlu)

ft. belediye

 BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ GALİP VİDİNLİOĞKU PROJELERİNİ ANLATTI

"Seçim katalogunun yüzde 70'ini tamamladık"

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 4 yılını değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi.  Düzenlenen basın toplantısında Başkan Vidinlioğlu, Kastamonu'da gerçekleştirdiği projeleri ve çalışmaları anlattı. Başkan Vidinlioğlu açıklamasında, seçim katalogunda sözü verilen projelerin yüzde 70'ini tamamladıklarını açıkladı. Başkan Vidinlioğlu devamında; "Kastamonu’nun geleceğe en iyi şekilde hazır olması adına ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

 

" KASTAMONU BELEDİYESİ VAR GÜCÜYLE SAHADA OLDU HEMŞEHRİLERİMİZİN YANINDA OLDU"

Konuşmasında pandemi sürecinin, sel felaketinin, deprem felaketinin enerji fiyatlarındaki yükselişin meydana geldiği normal olmayan bir dört yıl yaşandığına vurgu yapan Vidinlioğlu sözlerini şöyle sürdürdü;  " Göreve başladığımız ilk itibaren bir mali disiplin başlatacağımızı dile getirmiştik. Bazı rakamlar elbette ki bu zorlu süreçten nasıl çıktığımızın özeti gibi. Kastamonu Belediyesi'nde hep ifade ettiğimiz bir şey vardı: 'Akıl ve şeffaflık ilkesi ile hareket edeceğiz, tüm verileri de kamuoyuyla paylaşacağız' diye. Belki de bunu belli aralıklarla yapan Ender belediyelerden biriyiz ya da tek belediyeyiz. Hem vicdani hem hukuki sorumluluklarımızı yerine getirdik getirmeye de devam ediyoruz. Gelirlerin azaldığı bir süreçten geçtik. Esnaflarımızı rahatlatmak adına kira gelirlerinde ertelemeler yaptık nokta düşük gelirli ailelere desteklerimiz artırdık. Esnaflarımızın yanında olduk. Kastamonu belediyesi milletinin kendisine ihtiyaç duyduğu her noktada olmuştur ve olacaktır."

"BORÇ YÜKÜNÜN AZALMASI ŞEHRİMİZE VE KAYNAKLARIMIZA SAHİP ÇIKTIĞIMIZIN GÖSTERGESİDİR"

Göreve başladığında enflasyondaki beklenmedik artışa ve olumsuzluklara rağmen, özenli ve planlı adımlar attıklarını belirten Vidinlioğlu;  "Göreve başladığımız günden bugüne enflasyondaki beklenmedik artışa, yaşanan onca zorluğa rağmen, akılcıl, özenli ve planlı olarak attığımız adımlar sonucunda Kastamonu'muza 4 yıllık süre zarfında 503 milyon 671 bin TL’lik öz kaynaktan yatırım harcaması yaptık. Bakanlıklarımız ile birlikte ortak yürüttüğümüz projeleri de ele aldığımızda şehrimize toplamda 1 milyar TL’lik bir yatırıma imza attık.  Yine dört yıl önce 140-145 Milyon TL olan belediyemizin toplam borç yükünü gelirlerimizin azalmasının karşısında disiplinli, planlı ve kararlı çalışma ile bütçe giderlerinin enflasyondaki beklenmedik artışa, giderlerimizin beş kat artmasına rağmen kademeli olarak azalmaya devam etmektedir.  Sadece 2022 yılı giderimiz yüzde 189 oranında artmasına rağmen bugün itibariyle toplam borcumuz 100 milyon TL civarındadır.  Göreve geldiğimizde belediyemizin borç yükü bütçenin yüzde 75’ni kapsarken bugün borcumuz bütçemizin sadece yüzde 11’i oranındadır.  Bütçesel oranlamaya baktığımızda yüzde 64 oranında bir azalma söz konusudur.  Yatırım artarken borç yükünün azalması şehrimize ve kaynaklarımıza ne denli sahip çıktığımızın bir göstergesidir. Kastamonu Belediyesi olarak biz Kastamonu’nun yarınları için çalışmaya, üretmeye ve üretene destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkan Vidinlioğlu konuşmasının devamında 4 sene boyunca yapılan çalışma ve projelerden bahsetti. Başkan Vidinlioğlu'nun konuşmasında satır başları şöyle;

"ATA TOHUMLARINA SAHİP ÇIKIYORUZ, ÜRETİMİ DESTEKLİYORUZ"

"Benim kıymet verdiğim projemiz ata tohumlarımız. Kefili benim. Anlayışımız üretken belediyecilik. Önümüzdeki dönemin ana konusu sağlıklı gıda ve su olacak. Ata tohumları özellikle sahip çıkmamız gereken bir proje. İnşallah bu sene daha fazla dağıtacağız. Geride bıraktığımız üç yılda atalık tohumlardan elde ettiğimiz 200 bin domates, biber ve salatalık fidesini hemşehrilerimize ücretsiz olarak dağıttık."

"MALİYETİ 80 MİLYON TL OLAN ALTYAPI YATIRIMINI GERÇEKLEŞTİRDİK"

Şehrin alt yapı sorununu çözmek adına önemli projeler yaptık ve yapmaya devam ettiklerini söyleyen Vidinlioğlu; "Bu doğrultuda Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Tosya Yolu mevkii ve Budamış Mahallesi başta olmak üzere şehrimizin her noktasında bugüne kadar toplam maliyeti 80 Milyon TL olan altyapı yatırımını gerçekleştirdik.  Göreve geldiğimde Mehmet Akif Ersoy Mahallemiz’de Tosya Yolu’nda çamurdan geçilmiyordu. Altyapı hiç yoktu. Orada yaptığımız devasa yatırım sorunları büyük ölçüde çözdü. Ufak bir iki noktada asfaltlama konusu var alt yapı tamamlandı onları da bitireceğiz."

PARK VE PEYZAJ ÇALIŞMALARI

Park ve peyzaj çalışmalarına değinen Vidinlioğlu; Bölgenin park ve peyzaj çalışmalarında örnek bir iliyiz. Bu doğrultuda 57 parkımız, 300 çocuk oyun alanı ve kondisyon setimiz bulunmakta."

3 MAHALLEDE YAŞAM ALANI

Belediye Başkanı Vidinlioğlu Saraçlar, İnönü ve Mehmet Akif Ersoy Mahallelerinde, yaşam alanları oluşturduklarını belirterek bu projeleri şöyle sıraladı; Mehmet Akif Ersoy Mahallemizde yaşam alanı bitme aşamasına geldi. 3 bin metre kare üzerine gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl yapımını tamamladığımız Semt Sahamızın da yer aldığı parkımızın toplam alanı ise 5 bin 250 metrekare olacak.  İnönü Mahallesi’nde27 dönüm alan üzerine yapılacak olan projemizin temeli atılmış olup çalışmalar hızla devam etmektedir. Yeni yaşam alanı içerisinde 8 bin metrekare yeşil alan ve 20’nin üzerinde bitki çeşidiyle bitkisel peyzaj düzenlemesinin yapılacağı proje içerisinde 200 adet kapalı garaj bulunuyor.17 bin metrekare alan üzerinde temelini attığımız Saraçlar Mahallesi Yaşam Alanı ve Kapalı Garaj Projemiz içerisinde yürüyüş yolu, bisiklet yolu, çocuk oyun alanları, fitness alanları, kafeterya, oturma ve piknik alanları olacak. Yine burada kapalı garajlarda yer alacak."

"ÖRENCİK TOKİ'YE BİN 643 METRE UZUNLUĞUNDA YENİ YOL AÇIYORUZ"

"Örencik TOKİ’deki vatandaşlarımızın şehre ulaşımlarını kolaylaştırmak adına önemli bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Örencik TOKİ bağlantı yolunun çalışmaları aralıksız sürmekte. Buraya 15 metre genişliğinde yaklaşık bin 643 metre uzunluğunda yeni yol açıyoruz."

KARAÇOMAK BARAJI MESİRE ALANI PROJESİ

"DSİ’nin Karaçomak Barajı kenarında bir yeri vardı. Biz burayı aldık. Atıldı orayı hem bir misafirhane olarak hem de mesire alanını arttırarak hizmete açacağız. Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler var oraya bir yürüyüş yolu ve bisiklet yolu da kazandırmak istiyoruz. Yaptığımız çalışmanın ardından mesire alanımıza 27 adet piknik masası ve kamelya ile çocuk oyun gurupları konulacaktır."

SOSYAL YARDIM HİZMETLERİ

Vidinlioğlu konuşmasında, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda desteğini sürdürdüklerini belirterek; "Sosyal Yardım Marketimiz de bugüne kadar yaklaşık 8 bin aileye gıda yardımı yapıldı. Bugün itibariyle her ay düzenli olarak 242 ihtiyaç sahibi vatandaşımıza gıda desteği sağlamayı sürdürüyoruz. Kovid-19 salgını süresince mağdur olan vatandaşlarımızın da yanında olarak ilk yıl 12 bin,ikinci yıl ise 10 bin gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdik. Ayrıca yaklaşık 400 öğrencimize gerekli yardımlarda bulunduk. Başımızın tacı ihtiyaç sahibi 118 yaşlımıza günlük olarak evde yaşlı bakım hizmeti veriyoruz. Bu doğrultuda yaşlılarımıza;  banyo, yaşam alanı temizliği, çamaşır temizliği, yemek hizmeti, ayakta sağlık hizmeti ve psikolojik destek verilmektedir.Vatandaşımızın sorunlarını hızla çözmek adına faaliyete aldığımız Hilal Masa projemiz doğrultusunda 18 bin 915 hemşehrimizin gerçekleştirdiği başvurunun 17 bin 384’ü ilgili birimlerimizce çözüme kavuşturuldu. Yeni doğan bakım seti verdiklerini de belirten Vidinlioğlu; "İl merkezimiz de dünyaya gelen yeni bebeklerimizin ailelerine yeni doğan bakım setleri veriyoruz. Başladığımız her hizmete devam ediyoruz. Hiçbir hizmetimizde kesinti yok. Yaklaşık 750 civarında yeni doğan bakım seti dağıtımı yaptık. Yeni Doğan Bebek Setimizde Alt Bezi, Islak Mendil, Bebek Yağı, Bebek  Şampuanı, Tırnak Makası, Baskılı Önlük, Pudra, Emzik, Dişlik, Biberon ve Çıngırak bulunmaktadır" dedi.

"KONUYU İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMIZA AKTARDIK"

Toplu taşımalarda kartlı sisteme geçildiğini ve bazı sıkıntıların da yaşandığını belirten Vidinlioğlu; "Kastamonu yaşlı nüfusun en fazla olduğu ikinci il. Türkiye’nin her tarafında bu hizmetler için ödenen rakam belli. İlinizin yaşlı nüfusu fazla olunca bir araca dört yaşlı binecekse sekiz yaşlı biniyor. 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlarımıza verilen hizmetin muhatabı bakanlığımız. Konuyu İçişleri Bakanlığımıza aktardık inşallah düzenlemeler olacak."

ÇOCUK BAKIMEVİ VE OYUNCAK KÜTÜPHANESİ

"1298 metrekare kapalı alan ve 1342 metrekare açık alana sahip Çocuk Bakımevi ve Oyuncak Kütüphanemizi tamamlayıp hizmete açtık. Proje kapsamında 5 adet sınıf ve oyun salonu, 5 adet uyku salonu, yemekhane, mutfak, personel-yönetici birimleri, etkinlik salonu, çok amaçlı salon yer alıyor.Oyuncak kütüphanesi kısmında ise; oyuncak sunum, oyun ve etkinlik salonu, oyuncak depolama alanı, oyuncak tamir ve bakım birimi ve personel birimi bulunuyor. "

"KASMEK'TE BALE KURSU DA AÇACAĞIZ"

"Bizim yüz akı projelerimizden bir tanesi. Türkiye’de yok. Benzer projeler var ancak oralarda Belediye kurs hizmetini veriyor herkes kendi enstrümanını alıyor. Biz enstrümanı da veriyoruz. Dolayısıyla tamamen ücretsiz hizmeti sunuyoruz. Şuana kadar yararlanan 1066 hemşehrimiz var. Sırada bekleyen bin 800 kardeşimiz var. 48 kursumuz devam etmektedir. Eğitim Merkezi hizmetlerimizden bugüne kadar 1066 kişi faydalanmıştır. Merkezimizde; Bağlama, Gitar, Ud, Piyano, Keman, Ney, Resim, Arduino, Robotik Kodlama VEX, Satranç, Akıl ve zekâ oyunları, Web Uygulamaları, Animasyon HazırlamaPilates, Bilgisayar İşletmenliği, Ofis Programları, Web Uygulamaları, Halk Sanat Musikisi, Türk Sanat Musikisi, Çocuklar ve minikler korosu ve Tiyatro kursları verilmektedir. Önümüzdeki günlerde inşallah bir de bale kursu açacağız. Bunun için talepleri alıyoruz. Buradan üç koro da çıktı. 3D Tasarım, Corel Draw, Grafik Tasarım, İş Yaşamında Sosyal Medya Kullanımı, Drama, Basketbol, Voleybol, Tenis, kurslarına ise hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda ön kayıt alınmaktadır. Bugün itibariyle haftada 883 kursiyerimize hizmet veriyoruz."

"AKILLI ŞEHİR KASTAMONU PROJESİ KAPMSAINDA 30 BİN METRE FİBER KABLO ÇEKİLDİ"

"Akıllı Şehir Kastamonu Projesi’nin altyapı çalışmalarına başlandı. Bu doğrultuda Kastamonu Belediyesi bünyesinde bulunan tüm tesislerin fiber optik kablo altyapı çalışmaları bitirildi. Çalışma kapsamında 30 bin metre fiber kablo çekildi. Yine yerli otomobilimiz yüz akımız TOGG piyasaya çıktı. Destek vermek adına şarj istasyonu noktalarını belirleyerek gerekli çalışmaları tamamladık."

ŞEYHOĞLU KONAĞI

Şeyhoğlu konağı hakkında konuşan Başkan Vidinlioğlu; "Eski Mevlevi konağıdır Şeyhoğlu Konağı… Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçici olarak tahsis ettik. Olgunlaşma enstitüsü orada açıldı. Yaklaşık 200 yıllık bir geçmişe sahip olan ve 25 odasıyla Kastamonu’nun en büyük konaklarından birisidir. Hayır işine vesile olduk" dedi.

ATIKSU ARITMA TESİSİ PROJESİ

"Benim önemsediğim ve sıkça vurgu yaptığım ve defaten anlatmaya devam edeceğim. Yerel basınımıza da bu projenin ne denli büyük olduğunu duyurmak adına da önemli bir görev düşüyor. Biliyorsunuz daha öncesinde arıtılmayan su salgın hastalıklar için riskti hem de tarım alanını sulayan suyun kirliliğinden dolayı bu bir tehditti. Atıksu Arıtma Tesisi’ni başladık ve bitirdik. Bugün 400 Milyon TL’lik bir yatırım. Şehrin 27 yıllık rüyasını gerçekleştirdik. Ama ne yazık ki samimi bir eleştiri yapmamdan alınmazsınız 27 satır bile anlı şanlı anlatım olmadı. Burası Türkiye’deki ilk 5 tesisten biri. Üç fazlı arıtma yapan bir tesis. Şehrin 35-40 sene sonrasının hesabı yapılarak, planlanarak yapılmış bir tesis. Atıksu arıtmayla ilgili şehrimizin sıkıntısı olmayacak. Buradan 8-10 ton yakıt alıyoruz. Enerjisini kendisi üretiyor, büyük çoğunlukla. Gerçekten çok önemli. Bu yatırımın yüzde 10’unu belediyemiz ödedi. Bazen söylüyorlar, Avrupa Birliği fonu bu diye. Bulun bakalım ben alayım Avrupa Birliği fonu… Bankalar 150 bin lira kredi vermiyordu. Biz 15 Milyonluk işi kopardık geldik. 27 yıllık yapılamayanı yaptık, 27 satır yer almadı. Özellikli bunun çok önemli olduğunu hemşehrilerimize duyuralım. Tesisimizde 2022 yılında toplam 10 milyon metreküp atıksu arıtılmıştır. Tesiste 550 bin metreküp biyogaz üretilmiş olup karşılığında 998 bin kilovat elektrik üretilmiş ve elektrik tesiste kullanılmıştır."

TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

"Kastamonu Belediyesi olarak dünden bugüne tarihi sokak ve caddelerimizde 270 adet yapının cephe iyileştirmesini tamamladık. Bu doğrultuda yedi etaptan oluşan Sokak Sağlıklaştırma projelerimizin ilk dört etabında çalışmalar tamamlandı. Mülkiyeti belediyemize ait 24 adet tescilli yapının 11’inin restorasyon çalışması tamamlandı. Bir tescilli binanın ise restorasyon çalışması sürüyor. Yapılan bu çalışmalar kapsamında Kastamonu’nun tarihi alanları ihtişamlı görüntüsüne yeniden kavuşuyor."

"MAKİNE PARKIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ"

"Hemşehrilerimize daha iyi hizmet etmek ve projelerimizi hızla tamamlamak adına makine parkımızı güçlendirdik. Üç yıllık süre içerisinde 18 adet araç ve iş makinası alımı yaptık. Hizmet araç sayımızı 151 araç, 22 iş makinesine çıkarttık. Yaklaşık 2 Milyon liralık yatırım yaptık. 2 otobüs ve 1 adet finişer (asfalt serici) iş makinası da hayırseverlerimiz tarafından belediyemize hibe edildi."

"DERE ISLAH PROJESİ TAMAMLANDI"

"Budamış Mahallesi’nde yürütülen alt yapı çalışmalarıyla ortak şekilde Dere Islah çalışması da tamamlandı. 18 Milyon liralık proje Devlet Su İşleri’yle yapılan görüşmeler doğrultusunda hızla başlayarak bitirildi.               DSİ Bölge müdürümüz ile görüştüm. Burada geri kalan kısmının ihalesinin tamamlandığını ve Kebeci’nin önündeki yol ile ilgili sıkıntının da bu ihaleye dahil edilerek çözüleceği bilgini aldım."

 

"ÜÇ FARKLI İLAÇLA DEZENFEKTE EDEREK BU SÜREÇTE KİMSENİN KARNI AĞRIMADAN GEÇİRMELERİNİ SAĞLADIK"

Sel afetinde yapılan çalışmalara değinen Başkan Vidinlioğlu;  "Ağustos ayında şehrimiz yüz yılın en büyük sel felaketini yaşamıştır. DSİ’nin verilerine göre ise 500 yılda böyle bir afet yok. Bir metrekareye düşen 100 kilogramlık yağış afet kabul edilirken Bozkurt’ta bu rakam 453 kilogramdı! Afetin dört buçuk katı afet! Biz bu felakette sahadaydık. Ekiplerimiz sahadaydı. Belediyemizin yaptığı iş az bir iş değildi. Hem genel merkezimizden hem bakanlarımızdan övgüye mazhar oldu. Çünkü Ağustos’un sıcağında yaşanan bir sel felaketinden sonra salgın hastalığın görülmemesi mucizedir. Biz bunun görülmemesi için mucizeyi gerçekleştirdik. 8 bin dönüm alanı üç günde bir üç farklı ilaçla dezenfekte ederek bu süreçte kimsenin karnı ağrımadan geçirmelerini sağladık. Bu bağlamda da belediyemiz çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Aynı tarihlerde Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremlerden etkilenen vatandaşlarımıza yardım TIR’ı gönderilmiştir. Yine Antalya bölgesinde yaşanan yangın felaketinde ekiplerimiz aktif olarak görev almıştır."

 

SALGINLA MÜCADELE

"Türkiye’de dezenfeksiyon çalışmalarına ilk başlayan belediyeyiz. Ülkemizde 11 Mart’ta ilk covid vakası görülmüştür. Kastamonu Belediyesi ekipleri 26 Şubat itibariyle dezenfeksiyon çalışmalarına başlamış, camiler, okullar, şehir içi ve şehirlerarası otobüsler, vatandaşlarımızın yoğun olduğu bölgeler dezenfekte edilmiştir. Bu süreçte 300 bin adet maske ve 30 bin adet eldiven dağıtımı yapılmıştır.  Esnaflarımıza destek olmak adına kira bedellerimizde ertelemeler yapılmıştır. Sağlık çalışanlarımıza özel olarak ücretsiz ring servisleri oluşturulmuştur."

 

KASTAMONU BELEDİYESİ ÖMERÜL FARUK DARENDE HUZUREVİ

"Hemen hemen küçük problemleri de çözerek açılışa hazırladığımız, hayırseverimiz mekanı Cennet olsun Ömerül Faruk Darende’nin destekleriyle yaptığımız Ömerül Faruk Darende Huzurevi tamamlandı.  İlimize 62 yataklı Huzurevi’ni kazandırdık. Artık müracaatları alacağız.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ'MİZ 750 METREKAREE SAHİP

Açılışını yapmak için geri sayıma geçtiğimiz Engelsiz Yaşam Merkezimiz 750 metrekare alana sahiptir. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde kurs odaları, spor aktive odaları, oyun odası, günlük bakım odası, idari odalar, toplantı salonu, kafe ve mutfak gibi mekanlar bulunmaktadır. Bu proje faaliyete geçtiğinde engelli kardeşlerimize burada resim kursu, ritim kursu, oyun kursu, el sanatları kursu, müzik ve bilgisayar kursu da verilecektir. Gerekli bağlantıları gerçekleştirdik. Hem Milli Eğitim hem de Halk Eğitim bünyesinde. Burayı da faaliyete geçirdik. Onlar için ne yapsak az. 750 metrekare alan çok bir şey değil belki ama şimdilik problemi karşılamaya yeterli. Bundan sonra inşallah daha da büyüğünü yapmak nasip olur. Bugün işimizi görecek bir Engelsiz Yaşam Merkezi’ni şehre kazandırmış olduk."

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK 3'NCÜ MİLLET BAHÇESİ KASTAMONU'DA OLACAK"

"Türkiye’nin en büyük 3. Millet Bahçesi’ni şehrimize kazandırıyoruz. Çalışmalar sona geldi. Burada şehirde ihtiyaç duyulan bir alanı canınızın sıkılmayacağı yeşilin her tonunu göreceğiniz çok güzel bir Millet Bahçesi’ni kazandırmış olacağız. Kuzeykent Mahallesi’nde 240 dönümün üzerinde bir alana kurulan Millet Bahçesi’nin içerisinde yürüme yolları, bisiklet yolları, Millet Kıraathanesi ve Kastamonulu vatandaşlarımızın ihtiyaç duyacağı tüm sosyal alanlar yer alacak. Millet Bahçesi’nde çalışmalar sürüyor."

"KARAÇOMAK BARAJINDA CİDDİ SU KAYBI VAR"

Karaçomak Barajı’nda ciddi bir su kaybı olduğunu vurgulayan Vidinlioğlu; "Onun için çok önemli bir proje. 73 bin 690 dekarlık bölgenin zirai su ihtiyacını giderecek bir proje. İçme suyu temini için hayati önem taşıyan bir proje. Çalışmalar sürüyor. maliyetler burada da ciddi arttı. İnşallah en kısa zamanda burasını şehrimize kazandırırız. Kırık Barajımızın yapımıyla alakalı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanlığı Kırık Barajı protokolü imzalamıştık. Protokole göre Baraj yapıldıktan sonra Kastamonu Belediyesi üzerine düşen hisseyi 30 yıla yayarak geri ödeyecektir."

"GÜNEŞ ENERJİ SANTRALLERİ PROJESİ AĞUSTOS'TA BAŞLIYOR"

Belediyemizin elektrik giderlerinde yüzde 30 tasarruf sağlayacağımız Güneş Enerji Santrali projesi onaylandı. Yaklaşık 35 Milyon liralık bir proje. Bu proje beş yılda yapacağımız tasarrufla yatırım bedelini büyük bölümünü karşılayacak bir proje. Ağustos ayında inşallah bu çalışmalar başlayacak.

KUZEYKENT İTFAİYE BİRİMİNDE 3 İTFAİYE HAZIR BEKLEYECEK

Muhtarlık İşleri Hizmet Binası projesi kapsamında; vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek için, idari bina ve garaj binası olmak üzere iki bölümden oluşan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü hizmet binası inşa edilecektir. Ayrıca Saraçlar Mahallesi’nde, 31 bin 500 metrekare mezarlık alanı Orman'dan, Belediyemize teslim sürecine gelinmiştir. İhsangazi yolu üzerinde, 50 bin metrekare mezarlık alanı fizibilite çalışmaları yüzde 99 tamamlanmıştır. Ahmet Dede Mezarlığı pilot bölge olarak belirlenmiş, Aile mezarlık alanları standartlaştırılarak yapılmaktadır. Kuzeykent İtfaiye Binası Projesi, şehrimizin en büyük mahallesi olan Kuzeykent Mahallesi’ne yeni itfaiye binasında çalışmalar hızla sürüyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.  Üç adet itfaiye aracımız burada hazır bulunacak. Bu projemiz de bölge için hayati bir öneme sahip."

 

BAŞKAN VİDİNLİOĞLU'NDAN PLANLANAN PROJELER LİSTESİ

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu planlanan projeleri hakkında da konuşarak şunları söyledi;

Kavşak düzenleme projesiİ, Şehrimizin trafik akışının daha sağlıklı ve güvenilir olması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Çalışma dahilinde şehrimizdeki kavşaklar ele alınacak ve gerekli düzenleme yapılacaktır.Toklu Tepe Seyir Kulesi Projesi, mülkiyeti İl Özel İdaresi’nde bulanan ve kurumumuza 10 yıl süreyle tahsis edilen alanda 1. Etap projemiz olan Seyir Kulesi yapımı ve çevre düzenlemesine 2023 yılı içerisinde başlamayacağız. Projemizin tüm etapları tamamlandığında seyir terası, manzara ve seyir alanı, dinlenme alanı, piknik alanı, çocuk oyun alanı, bisiklet yolu, yürüyüş yolu da yer alacak."

"SÖZ VERDİK Mİ YAPARIZ"

"Biz söz verdik mi yaparız. Tosya Yolu Kapalı Pazar alanının ihalesi yapılıyor. Burayı da hayata geçirmiş olacağız. Projemiz 5 bin metrekare  alan içerisinde  bin 400 metrekare  oturumlu toplam 2 bin 800 metrekare  inşaat alanına sahip 2 katlı betonarme binadan oluşmaktadır.

"HZ. PİR ŞEYH ŞABAN-I VELİ TASAVVUF MÜZESİ VE DERGAHHANESİ PROJESİNİ YAKIN ZAMANDA BİTİRECEĞİZ"

Hisarardı Okulu için belediyenin planladığı projesi hakkında konuşan Vidinlioğlu; "Benim gündeme getirdiğim ancak 350 metrekare nedeniyle tamamlayamadığımız Hisarardı Okulu’nun orasını Belediyemize kazandırma projemiz vardı. Benim gönlümden geçen Türkiye’nin dört manevi kutbundan bir tanesi olan Şeyh Şaban-ı Veli’nin önünü trafiğe kapatmak. Orada iki otopark çalışması yaptık. Okulun arkasında 2 bin dönüm yerimiz daha var. Burada tapuya yanlış bir işleme olmuş.  Mecburen bir mahkeme süreci yaşadık. Bu süreç bitti. Ben Hisarardı Okulu karşısında Kuzeykent’ten Spor Lisesi için yer verdim, İl Özel İdaremize. İl Özel İdaremiz de okulu belediyemize verdi. Buraya Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Tasavvuf Müzesi ve Dergahhanesi projesini gerçekleştireceğiz. Otopark, Tasavvuf Müzesi, Dergah Hane, Restoran, Kütüphane ve Söyleşi Salonu’nun bulunduğu projemizi inşallah en kısa zamanda yapıp bitireceğiz. İnşallah İsmailbey Külliyesi ve Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Vakfı’nın da öncülüğüyle iki noktada aşevini tamamlamış da olacağız" dedi.

"ÖZELLİKLE GEÇTİĞİMİZ YIL CİDDİ BİR ASFALTLAMA ÇALIŞMASI GERÇEKLEŞTİRDİK"

 Asfalt çalışmaları hakkında konuşan Başkan Vidinlioğlu şunları kaydetti; " Özellikle geçtiğimiz yıl ciddi bir asfaltlama çalışması gerçekleştirdik. Kastamonu tarihinde görülmemiş bir asfaltlama gerçekleştirildi. Kastamonu Belediyesi tarihinde 100 kilometre asfalt yapılan bir dönem yok.  Önümüzdeki süreçte her iki sanayimizin de yollarını komple asfaltlayacağız. Yine belediyemiz arka kısmı ve  Rehabilitasyon Hastanesi ile Devlet Hastanesi bölgesinde bozulan asfalt alanları öncelikli olarak yapacağız. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde çok az bir yerimiz kaldı onu da yapacağız."

"KASTAMONU’NUN GELECEĞE EN İYİ ŞEKİLDE HAZIR OLMASI ADINA NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"

Seçim katalogunun yüzde 70'ini gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Vidinlioğlu; "Katalogda sözü verilen ve yapılan projelerden de bahseden Vidinlioğlu;  "Seçim katalogumuza baktım yüzde 70 oranında halletmişiz. Katalogun bazıları kısa vade bazıları ise uzun vade projelerdi.  Bundan sonra da Kastamonu’nun geleceğe en iyi şekilde hazır olması adına ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

"HİÇ KİMSE HADDİNİ AŞAN İFADELER KULLANMASIN"

Vidinlioğlu son olarak seçim süreci hakkında konuşarak şunları kaydetti; "Bir ay sonra bir genel seçimden geçeceğiz. Ardından 11 ay sonra yerel seçim sürecini yaşayacağız. Eleştirilmekten asla yüksünmem hatta hoşuma gider. İşleyen demir ışıldar, meyveli ağaç taşlanır. Yeter ki edep sınırını aşmadan maksat hasıl olsun. Yol gösterici olsun her türlü fikre açığız. Maksadını aşan cümleler çok doğru cümleler değil. Kimse Kastamonu Belediyesi’ne Belediye Başkanı’na haddini aşan ifadeler kullanmasın. Beni sevmeye bilirsiniz. Ama bana asgari saygıyı göstermek zorundasınız. Bir makamı temsil ediyorum. Eleştiri yaparken haddini aşanlara sesleniyorum. Kimseye verilecek cevabımız yok. Kale almadığım için haddi aşanlara cevap vermiyorum. Şehirle ilgili yapıcı ve yol gösterici eleştirileri varsa bunları dikkate alırım. Ama ağzı kalabalık laflarla bana kimse ayar vermeye kalkmasın ayarını bozarım. Kimseye bir şey demiyoruz diye hiç kimse haddini aşan ifadeler kullanmasın. Hayatım boyunca dik durdum, dik durmaya da devam ederim. Burası Kastamonu Belediye Başkanlığı, burası bir kamu kurumu… Buraya hitap ederken edebinizle hitap edeceksiniz. Herkes kendisini farklı muamele uygulanacak her sözüne eyvallah edilecek, hiç ses çıkarılmayacak zannetmesin. Ben edepten vazgeçmem herkesi de edebe davet ederim. Üzerine alınanlar alınsın." 

"BİRBİRİMİZİN ELİNDEN TUTARSAK ŞEHRE BİR ŞEY KATABİLİRİZ"

Önümüzdeki süreçte siyasetin dilinin sertleşeceğini vurgulayan Vidinlioğlu; "Ama işte geldik gidiyoruz. Birbirimize kullandığımız hoş olmayan ifadelerin hepsi kem söz sahibine aittir. Ülke bizim, vatan bizim, millet bizim… Herkes bu ülkeye, vatana, millete nasıl katkı sağlayacaksa öyle katkı sağlamalı. Olaylara farklı yönden bakabiliriz, farklı değerlendirebiliriz, bu ülkenin menfaati için düşünen, plan yapan bu ülkeye yürekten bağlı herkes benim öz kardeşimdir. Siyasi yelpazenin neresinde yer alırsa alsın elbette farklılıklar olacak. Burada kırmızı çizgimiz ruhunu satmışlar ve iblisin çocuklarıdır. Onlara asla müsamaha yok. Bu topraklara yürekten bağlı herkes bizim için kardeştir. Her kim ki bu ülkeye ihanet ediyor babam olsa acımam. Arkadaşlar teşekkür ediyorum. Bu süreçte mutlaka basın mensuplarımıza çok iş düşüyor. Basın için haber çok kıymetli. Ama şu süreçte gerginlik çağrıştıracak ifadeleri gazetelerinizde çok yer vermeyin ki Ramazanın manevi iklimine uygun olsun. Herkes bu memlekete çivi çakmak istiyor. Kavgadan gürültüden kimsenin kazanacağı bir şey yok. Bazen maksadını aşan ifadeleri bizlerde kullanabiliriz. Siyasetin dili bazen istemediğiniz yerlere de gidebilir. Burada mutlaka sizlere de düşen görevler var. Herkes yapacağı hizmetleri söylesin. Biri kazanacak diğerleri kaybedecek. Önemli olan kaybederken kazanmak, kazanırken diğer adayları kazanmak. Birbirimizin elinden tutarsak şehre bir şey katabiliriz.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum