Arama
Arama Sonuçları
Kastamonulu Kaptan önceden söylemiş!
Marmara Denizi’nde batan geminin Kastamonulu Kaptanı Hasan Mehmet Uyanık’ın oğlu Abdullah Uyanık’a ‘batacak bu gemi’ dediği öğrenildi.
Çolakoğlu ve Dellaloğlu ailelerinin mutlu günü
SGK’dan emekli Halil Çolakoğlu ve eşi Trabzon Numune Hastanesi’nde Hemşire olarak görevli Cevriye Çolakoğlu’nun kızları Mimar Özge Çolakoğlu ile Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Kastamonu Öz Ye -Ye Kuruyemişleri İhracat, İthalat Limited Şirketi Sahibi Turgay Dellaoğlu ve eşi Ayten Dellaloğlu’nun oğulları, Doktor Zeynep Dellaloğlu’nun kardeşi Ankara Öz Yeye Kuruyemiş Firması ve İzmir Alaçatı Alabora Oteli Sahibi Kürşat Dellaloğlu Kurşunlu Han Otel Açık Alanında düzenlenen törenle evlendiler.
D100'de feci kaza: 1 ölü, 2’si çocuk 5 yaralı
D100 karayolunda otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi ölürken, 2’si çocuk 5 kişi yaralandı.
"Kapım, evim, yuvam sonuna kadar sizlere açık"
3 yılı aşkın bir süredir Kastamonu Valiliği görevini yürüten ve son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Muş Valisi olarak atanan Valimiz Sayın Avni Çakır için veda programı düzenlendi. Vali Çakır burada yaptığı konuşmasında; "Kastamonu dışında Kastamonu'ya en az sizin kadar seven bir kardeşiniz var, bunu unutmayın ama Muş ama başka bir yer neresi olursa her zaman için kapım evim yuvam sonuna kadar sizlere açık. Allah'a ısmarladık Hakkınızı helal edin" dedi.
PARAFUDR TEMELİ YAPIM
TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (TEİAŞ) 22. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ
Meydanda ‘cırık’ dağıtıldı
Devrekani Belediyesi tarafından kurulan stantta il merkezinde vatandaşlara coğrafi işaretli cırık tatlısı ikram edildi.
Yöresel lezzetler ile mutfak şov…
Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Koordinasyonunda düzenlenen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Rekortmen Şef Mahmut Dolmacı ve Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Karadeniz Bölge Temsilcisi İbrahim Kesgin tarafından ‘mutfak şov’ gerçekleştirildi.
Meydanda damaklar ‘ekşili pilav’ ile tatlandı
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, tüm yurtta olduğu gibi Kastamonu'da da Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programla başladı. Etkinliklerin ilk gününde görücüye çıkan coğrafi işaret tescilli ekşili pilav, vatandaşların damaklarını tatlandırdı.
Ünlü şefler Kastamonu’ya geliyor
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Türk Mutfağı Haftası, tüm Türkiye’de olduğu gibi bu yıl Kastamonu’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Esenyurt Belediye Başkanı: ‘Kastamonu, Dünya’nın en güzel yerlerinden birisi’
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt; “Bu sistemi değiştirecek, dönüştürecek bir Cumhurbaşkanına ihtiyacımız var.
Türkiye'de tüm zamanlarda yaşanmış en büyük depremler
Topraklarının tamamına yakını fay hatları üzerinde yer alan Türkiye'de geçmişten günümüze birçok deprem yaşandı. Türkiye'nin bulunduğu coğrafya, 1500'lü yıllardan itibaren farklı zamanlarda 7 ve üstü büyüklüğünde 23 depremle sarsıldı. Sismik açıdan oldukça aktif bir ülke olan Türkiye, Avrasya-Arap-Afrika levhası arasında yer alıyor. Türkiye, sınırları içerisinde Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Batı Anadolu Fay Hattıyla deprem kuşağında bulunuyor. İşte tarih, yer ve kaybedilen sayılarıyla geçmişten günümüze yaşanan en büyük depremler...
Büyük depremler acı bilançolar
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 şiddetindeki depremin ardından Türkiye'de bugüne kadar yaşanan büyük depremler merak konusu oldu. Ülkemizde bugüne kadar meydana gelen onlarca depremde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti.
Mermerimiz dünyaya açılıyor
>>>Lansman toplantısında konuşan Vali Avni Çakır; “Başta dünyanın sayılı havalimanlarından İstanbul Havalimanı olmak üzere, belli başlı turizm merkezilerinde kullanılması da zaten ürünün kalitesini gösteriyor. Ürününüz güzel ve kaliteliyse pazarlamada sıkıntı olmuyor, dünya tanıyor ama güzelliğin tescili için de böyle bir belge gerekiyor. Ticaret Odamızın bir buçuk-iki yıl uğraşlarından sonra geçen hafta itibarıyla alındı. Bu bir zenginlik ve Kastamonu’nun değerlerine değer katan bir belge oldu. Özellikle maden ve mermer konusunda Kastamonu’nun ne kadar ileri olduğunun da bir göstergesi oldu. Bu anlamda zaten Pınarbaşı, Azdavay başta olmak üzere mermer konusundaki konumumuzu biliyorduk ama coğrafi işaret almak ve dünya pazarındaki konumumuzu da bu vesileyle öğrenmek bize güç verdi. Hep beraber değerlerimizi, kültürümüzü sahip olduğumuz mirasımızı tanıtmak, duyurmak konusunda el birliğiyle hareket edeceğiz” dedi.
Her haftasonu, bir yudum Kastamonu
Kastamonu’da hayata geçirilen proje ile üniversite öğrencileri, şehrin tarihi ve kültürel değerlerini tanıyıp turistik bölgelerini gezme fırsatı buluyor.
‘Kastamonu, 100 yüzyılın fırsatını elinin tersiyle itti’
Kastamonu Kalkındırma Derneği (KALDER) tarafından, geçtiğimiz günlerde düzenlenen ülkemizin en büyük bölgesel fuarı ‘Türkiye-Ortadoğu Ticaret Fuarı TRADEF’ ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Kebeci Restoran’da düzenlenen toplantıya KALDER Başkanı Turgay Civelekoğlu ve dernek yönetimi ile TRADEF Organizatörü İstamonu Fuarcılık sahibi Gazeteci Hüseyin Karadeniz ve basın mensup0ları katıldı.
Altındağlı kadınların yeni rotası Kastamonu
Altındağlı kadınlar, Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen kültür gezileri çerçevesinde Kastamonu’yu gezdi.
İş de yok, işçi de…
Geçtiğimiz günlerde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Türkiye genelindeki işsizlik verileri açıklandı. Bu verilere göre işsizlik oranı yüzde 10.1 olarak gerçekleşti. Peki, Kastamonu’da vatandaşlar işsizlik konusu hakkında ne düşünüyor, işsizliğin azaltılması noktasında ne gibi adımlar atılmalı? CNG Haber ve Açıksöz TV muhabirleri mikrofonlarını vatandaş uzattı.
‘Güçlünün değil, haklının yanındayız’
Kardeş ülke Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan gerginlikle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan’ın Azerbaycan’ı kışkırttığını belirterek, “Her zaman Can Azerbaycan’ın yanındayız. Azerbaycan hiçbir zaman yalnız değildir” dedi.
Bakan Çavuşoğlu, bugün Kastamonu’da
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Kastamonu’ya gelecek. İlk olarak sabah saatlerinde Vali Avni Çakır’ı makamında ziyaret edecek olan Çavuşoğlu, ardından Kastamonu Belediyesi’ne ziyarette bulunacak.
KSK’da Başkan Enes Aygün
GMG Kastamonuspor’da beklenen Genel Kurul gerçekleşti. Kurşunluhan Otel’de gerçekleştirilen Genel Kurul'da Yönetim Kurulu Başkanı yeniden Enes Ege Aygün oldu. Kulübün 15 gün içerisinde olağanüstü genel kurul kararı alması bekleniyor.
Kastamonu Lezzetleri, birbiriyle yarıştı
21-27 Mayıs Türk Mutfağı etkinlikleri kapsamında Kurşunlu Han Otel’de yemek yarışması düzenlendi.
GMG Kastamonuspor’da yönetim, 'neredeyse' belli
Bu hafta sonu gerçekleştirilecek olağanüstü genel kurul öncesi GMG Kastamonuspor’da yeni yönetim kurulu listesi büyük ölçüde şekillendi. A.Ş. konusunda da prosedürler tamamlanırken, kongre sonrası kırmızı-siyahlılar yeni sezon planlamasını hayata geçirmek için kolları sıvayacak.
Mutfağımız görücüye çıkıyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kastamonu Valiliği’nin ortak çalışması kapsamında 21-27 Mayıs tarihleri arasında Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri düzenleniyor.
Kastamonu'da ödüllü yemek yarışması düzenlenecek
Kastamonu'da 21-27 Mayıs tarihleri arasında yemek yarışması düzenlenecek.
'Günübirlik turizmde ciddi potansiyelimiz var'
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ancak Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle etkinlikler bayramdan sonra yapılacak olan Turizm Haftası kapsamında dün sadece Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı önünde çelenk sunma töreni yapıldı.
Taşköprüspor, Kurşunlu'yu 'yedi'
Bölgesel Amatör Ligi 5. Bölge 2'nci grupta mücadele eden Taşköprüspor, sahasında ağırladığı rakibi Kurşunlu Beledyespor'u 7-0 mağlup etti.
Türkiye ekonomisine 1 milyar 850 milyon katkı
2020’de defne üretiminden ekonomiye 1 milyar 850 milyon liralık katkı.