Cengiz Aksan'ın SBK Davasında karar çıktı;

Cengiz Aksan'ın SBK Davasında karar çıktı

Şanlıurfalı gazeteci Cengiz Aksan'ın, SBK Holding'in firari patronu Sezgin Baran Korkmaz ile Yargıtay üyesi Tekman Savaş Nemli'nin aynı masada yemek yediği bir fotoğrafı sosyal medyada paylaşmasının ardından açılan davada karar çıktı. Aksan’a 1 yıl 8 ay hapis cezası verilirken, cezanın ertelenmesine karar verildi....

Şanlıurfalı gazeteci Cengiz Aksan tarafından, Ankara Dikmen'de bulunan Tavacı Recep Usta'da çekilen ve 24 Eylül 2020 tarihine ait olan fotoğraf, Yargıtay 7. Daire üyesi Tekman Savaş Nemli ile SBK Holding'in firari patronu Sezgin Baran Korkmaz'ı aynı masada görüntülüyordu. 

Fotoğrafın paylaşılmasıyla birlikte, Yargıtay üyesinin bu şekilde bir kişiyle ilişkisinin kamu vicdanında nasıl algılanması gerektiği tartışma konusu oldu.

Aksan, söz konusu fotoğrafı paylaştığında Türkiye'nin gündemine oturmuş,  gazetelerde ve haber sitelerinde manşette haber olmuştu.

Kişisel verilerinin ihlal edildiği gerekçesiyle Tekman Savaş Nemli tarafından Şanlıurfalı gazeteci Cengiz Aksan hakkında Ankara 44. Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açıldı. Mahkeme süreci, yaklaşık 3 yıldır devam ediyordu. Sonunda, mahkeme Cengiz Aksan'a 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi, ancak cezanın ertelenmesine karar verildi.

Cengiz Aksan, cezanın ardından yaptığı açıklamada, adaletin işleyişine olan güvenini ifade ederek, mahkemenin verdiği kararı kabul ettiğini ancak cezanın haksız olduğunu düşündüğünü belirtti. Ayrıca, mahkemede alınan kararın istinaf sürecine taşınacağını vurguladı.

Bu süreçte, davanın seyrini etkileyen bir diğer unsur da, Yargıtay üyesinin fotoğrafta yer almasından sonra ortaya çıkan ilişki ve etik tartışmalarıydı. Gazeteci Cengiz Aksan, avukatının Yargıtay'a başvurarak bu ilişkinin detaylarının araştırılmasını talep ettiğini. Ancak, bu talep doğrultusunda Yargıtay'ın herhangi bir disiplin işlemi başlatmadığı belirtildi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Aksan şu ifadelere yer verdi:

“Takip edenler bilir. Sezgin Baran Korkmaz'ın bir fotoğrafını paylaşmıştım.

Karşısında oturan, muhabbet eden ve yemek yiyen yüksek yargı hakimi beni şikayet etmişti. Kişisel verilerini ihlal ettiğim gerekçesiyle.

Yargılama oldu, beklediğimiz gibi mahkeme cezaya hükmetti. Kabul edilemez buluyorum ama neyse diyelim, şimdi istinaf edeceğiz, insaflı ellerde durum değişecek diye düşünüyorum.

Zavallı hakim ne yapsın korktu, cezayı verdi, yerel hakim neticede. Bunları bir an için normal kabul edelim. Avukatım Yargıtay'a başvurdu, 'bu hakim SBK ile yemek yemiş, bir suçlu ile hakim nasıl oturur onu araştırın' diye.

Yargıtay disiplin işlemi yapmadı, onu da idare mahkemesine götürdük, onlar da reddetti, red kararını istinafa götürdük.

Tamam, diyelim ben suçluyum peki Yargıtay üyesi suçlu değil mi?”.

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum