'Günübirlik turizmde ciddi potansiyelimiz var';

'Günübirlik turizmde ciddi potansiyelimiz var'

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ancak Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle etkinlikler bayramdan sonra yapılacak olan Turizm Haftası kapsamında dün sadece Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı önünde çelenk sunma töreni yapıldı....

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törende İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çelengi İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fahrettin Şenoğlu tarafından Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı önüne konuldu. Ardından da saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunma töreninin ardından Vali Avni Çakır’ı; İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fahrettin Şenoğlu ve ekibi, Kastamonu Turizm ve Otelciler Derneği (KASTOD) Başkanı Hüsnü Gül ve Kastamonu Turizm Endüstrisi İşletmecileri Birliği Derneği ( TUREB ) Başkanı Kurşunlu Han Hotel Genel Müdürü Cem Dilimel makamında ziyaret etti. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fahrettin Şenoğlu ilimize layık görülen “Yılın Eko Turizm Şehri” ödülünü Vali Avni Çakır’a makamında takdim etti.

Gerçekleşen ziyarette Turizm ve Otelciler Derneği (KASTOD) Başkanı Hüsnü Gül; “Mayıs ayı itibariyle sezona iyi bir başlangıç yapacağımızı düşünüyorum. Kastamonu’da her kesimin ekonomisine hitap eden turizm alanlarımız var” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Fahrettin Şenoğlu, Turizm Haftası münasebetiyle gerçekleştirecekleri etkinlikleri Ramazan Bayramı sonrasında yapacaklarını söyleyerek bilgilendirmede bulundu.

''GÜNÜBİRLİK TURİZMDE CİDDİ POTANSİYELİMİZ VAR''

Vali Avni Çakır, turizm alanında ilimizin akla gelen güçlü iller arasında yer almaya başladığını söyleyerek; “Turizmcilik öyle bir faaliyet ki, para kazanmaktan daha fazla sizin beğendiğiniz yerleri daha çok insanların gezmesi, görmesini, tanımasını istediğiniz yerleri ziyaret etmesi daha çok keyif veriyor. Bir hareketin olması, insanların gelmesi, sokaklarda, caddelerde gezmesi keyif verir. Turizmde parayı öncelerseniz, ona belki bir anlık kavuşabilirsiniz ama sürdürülebilir olmayabilir. Sayısal anlamda turist fazlalığını beraber gözetirseniz, bununda mutlaka geri yansıması olacaktır. Kastamonu her kademeden insana hitap eden bir coğrafya. Ekonomik olarak en üst sekmendeki insanda burada istediğini bulabilir, en mütevazi bir ailede burada turizm anlamında beklentilerini karşılayabilir, beklentilerini karşılayabilir. Zaten Kastamonu’nun en güçlerinden bir tanesi bu. Bizim günübirlik turizmde de çok ciddi potansiyelimiz var. Acentelerimizin, turizmcilerimizin, kurumlarımızın, belediyelerimizin, kaymakamlıklarımızın yoğun çabası Kastamonu’yu turizm anlamında bir noktaya getirdi. Bende her daim Kastamonu’nun geleceğe yönelik projelerinin başında turizm olması gerektiğini söylüyorum. Bu anlamda da elimden geldikçe bu konuda ilgili arkadaşların yanında olmaya gayret ediyorum. İlgili arkadaşlarla da ilin tanıtımı için yoğun çaba sarf ediyoruz. Tanıtım konseptini değiştirmeye gayret ediyoruz. Birbirimize anlatmayı bırakıp, bunu bizi evrensele taşıyacak insanlara anlatmamız gerektiğinin farkına vardık” dedi.

2022 yılı için bir eylem planı ortaya koyduklarını ifade eden Vali Çakır; “Bugüne kadar yaptıklarımızdan da olumlu dönüşler aldık. Kastamonu’nun güzellikleri daha çok yansıtacak olanlar bundan sonra yapacaklarımız. Bundan sonra daha çok doğanın içinde daha çok katılımlı, outdoor etkinliklerini ön plana alan, seyahat yazarlarından tutunda, bu konuda gezgin, takipçisi çok olan, bize yön verebilecek, önerisi olan insanları da buraya çekmeye çalışıyoruz. Turizm çok sabır gerektiren bir alan. Kastamonu durağan dönemi aştı. Öncelikli hedefimiz pandemi öncesi turizm rakamlarımızı tekrar yakalamak. Ondan sonra çok daha istikrarlı olacağız. Turizm alanında çok güzel yatırım fikirleri de geliyor. Yatırım kuruluş gerçekleştirirse, Avrupa’nın en güzel turizm projelerinden birini hayata geçirecekler. Yatırımcılar ilimizi keşfederek gelmeye başladı. Başarı için hepimizin uyum içinde çalışması gerekiyor” diyerek Turizm Haftası’nın keyifli bir sezona başlamasına vesile olmasını diledi.



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum