Kastamonu'da ödüllü yemek yarışması düzenlenecek;

Kastamonu'da ödüllü yemek yarışması düzenlenecek

Kastamonu'da 21-27 Mayıs tarihleri arasında yemek yarışması düzenlenecek....

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 21-27 Mayıs 2022 tarihlerinin Türk Mutfağı Haftası olarak ilan edilmesiyle birlikte, ülkemizde ve dış temsilcilikler aracılığıyla yurtdışında Türk mutfağının tanıtılması için yapılan çalışmalara hız verildi.

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye Turizm ve Tanıtım Geliştirme Ajansı desteği ile hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen Türk Mutfağı Haftası kapsamında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kastamonu Valiliği himayesinde geniş katılımlı ve ödüllü bir yemek yarışması düzenleneceği duyuruldu.

25 Mayıs 2022 Çarşamba günü saat 14:00’teKurşunluhan Otel’de 4 ayrı kategoride yapılacak olan yarışma için başvurular 11-23 Mayıs 2022 tarihleri arasındaİl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne şahsen yapılacak.

Yarışma kontenjanının sınırlı olması sebebiyle “Ana Yemekler” kategorisi için en fazla 30, diğer kategoriler için ise en fazla 15’er başvuru alınacak. Her kategori için ayrıca 5’er yedek başvuru alınacak.

Osmanlı mutfağına da kaynaklık eden ve gastronomi öğeleriyleöne çıkan önemli illerden olan Kastamonu’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Kastamonu Valiliği himayesindegerçekleştirilecek Türk Mutfağı Yemek Yarışması’na ilişkindetaylara ve yarışma şartnamesine kurumun web sitesi kastamonu.ktb.gov.tr den ulaşabilirsiniz.

Kategoriler ve Ödüller

“Çorbalar”, “Zeytinyağlılar & Mezeler & Ara Sıcaklar” ve “Tatlılar”  kategorilerinde

Birincilik Ödülü: 1.500 TL

İkincilik Ödülü: 1.250 TL

Üçüncülük Ödülü: 1.000 TL

“Ana Yemekler” kategorisinde

Birincilik Ödülü: 2.500 TL

İkincilik Ödülü: 2.000 TL

Üçüncülük Ödülü: 1.500 TL

olarak belirlendi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum