Ünlü şefler Kastamonu’ya geliyor;

Ünlü şefler Kastamonu’ya geliyor

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Türk Mutfağı Haftası, tüm Türkiye’de olduğu gibi bu yıl Kastamonu’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak....

Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören yöresel sokak ikramları bu yıl da gerçekleştirilecek.

EKŞİLİ PİLAVLA BAŞLAYIP, KARA ÇORBA VE CIRIK İLE DEVAM EDECEK

Etkinlikler 22 Mayıs Pazartesi günü coğrafi işaretli ürünlerimizden İhsangazi Ekşili Pilav ikramıyla başlayacak. İhsangazi Belediyesi tarafından yapılacak olan ikramlar Cumhuriyet Meydanı’nda saat 13:30’da yapılacak.

Sokak ikramları 23 Mayıs Salı günü Cumhuriyet Meydanı’nda saat 14.00’te Pınarbaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan coğrafi işaretli ürün Pınarbaşı Kara Çorba İkramı ve 26 Mayıs Cuma günü Cumhuriyet Meydanı’nda saat 14.00’te Devrekani Belediyesi tarafından yine coğrafi işaretli ürünlerimizden biri olan Devrekani Cırık Tatlısı ikramı ile devam edecek.

MUTFAK ŞOVLAR HAFTAYA DAMGASINI VURACAK

23 Mayıs Salı günü saat 16:00’da Rekortmen Şef Mahmut Dolmacı ve Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Karadeniz Bölge Temsilcisi İbrahim Kesgin’in katılımıyla Kurşunlu Han Otel’de mutfak şov gerçekleştirilecek.

LİSELİ ŞEFLER YARIŞIYOR FİNALİ TÜRK MUTFAĞI HAFTASINDA YAPILACAK

Elemeleri Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğinde 3 Mayıstan bu yana devam eden ve 6 ilçeden 38 takımın mücadele ettiği Liseli Şefler Yarışıyor Yemek Yarışması’nın finali de etkinlikler kapsamında 24 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’de Turizm Fakültesi’nde gerçekleştirilecek. Finale kalan 4 ekip kıyasıya mücadele edecek.

ETKİNLİKLER SERGİ İLE TAÇLANACAK

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Kastamonu’da gerçekleşecek etkinliklerden biri de “Kastamonu Yöresel Yemekler ve Ürünler Fotoğraf Sergisi” olacak. 25 Mayıs Perşembe Nasrullah Meydanı Banka Sokak’ta saat 11:00’de açılışı yapılacak olan sergi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenecek.

ETKİNLİKLER ULUSAL BASINDA YER ALACAK

İlimizde gerçekleşecek Türk Mutfağı Haftası Etkinliklerine basında yer veren Türkuaz Haber Ajansı’nın Haber ve Yayın Koordinatörü Veysel Kavrayan hafta boyunca ilimizde olacak ve etkinlikleri haber yapacak. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum