Yöresel lezzetler ile mutfak şov…;

Yöresel lezzetler ile mutfak şov…

Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Koordinasyonunda düzenlenen 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Rekortmen Şef Mahmut Dolmacı ve Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Karadeniz Bölge Temsilcisi İbrahim Kesgin tarafından ‘mutfak şov’ gerçekleştirildi....

Kurşunlu Han Otel’de düzenlenen etkinliğe Vali Vekili Ahmet Atılkan, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu (KATSO), Araç Belediye Başkanı Satılmış Sarıkaya, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Abdullah Savaş, KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, İl Müftüsü Mustafa Bilgiç, Turkuvaz Medya Haber ve Yayın Koordinatörü Veysel Kavrayan katıldı.


ŞENOĞLU: “TOPKAPI SARAYI'NDA ÇALIŞAN AŞÇILARIN BİRÇOĞU KASTAMONULUYDU”

Açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Fahrettin Şenoğlu, Türk mutfağı içerisinde Kastamonu mutfağının çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek; “İlimizin sahip olduğu geniş coğrafya ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olması mutfak kültürünü zenginleştirmiştir. Yörenin yetiştirmiş olduğu tarım ürünleri de geleneksel lezzetlerin ortaya çıkmasında önemli rol oynamıştır. Osmanlı İmparatorluğu'nun tarihi merkezi sayılan Topkapı Sarayı'nda çalışan aşçıların birçoğunun Kastamonulu olduğu bilinmektedir. Böylesine zengin bir iklime sahip olan Kastamonu mutfağının ilgili kurumların sivil toplum kuruluşların ve yerel üretimin gösterdiği çalışmalar ve gayretlerle yakın gelecekte çok daha bilinir olacaktır” dedi.


HERKESÇE BEĞENİLEN TATLAR AFİYETLE YENİLDİ
Konuşmanın ardından şefler tanıtılarak şovlarını yapmak üzere tezgahın başına davet edildi. Rekortmen Şef Mahmut Dolmacı ve Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Karadeniz Bölge Temsilcisi İbrahim Kesgin’in Kastamonu coğrafi işaretli ürünlerinden siyez bulguru, siyez unu ve pastırma kullanarak Perde Pilavı, Laz Böreği ve Cennet Çamuru tatlısı yaptı.
Program sonunda Vali Vekili Ahmet Atılkan ile İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay şeflere plaket takdim ederek katılımlarından dolayı teşekkür ettiler. Daha sonra şeflerin hazırlamış olduğu yemek ve tatlılar katılımcılara ikram edildi. Herkesçe beğenilen tatlar afiyetle yenildi. ,


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum