KSK’da Başkan Enes Aygün;

KSK’da Başkan Enes Aygün

GMG Kastamonuspor’da beklenen Genel Kurul gerçekleşti. Kurşunluhan Otel’de gerçekleştirilen Genel Kurul'da Yönetim Kurulu Başkanı yeniden Enes Ege Aygün oldu. Kulübün 15 gün içerisinde olağanüstü genel kurul kararı alması bekleniyor....

GMG Kastamonuspor’da beklenen genel kurul dün gerçekleşti. Kurşunluhan Otel’deki genel kurulda çoğunluk aranmaksızın yapılan kongre de Yönetim Kurulu başkanı yeniden Enes Ege Aygün oldu. Kulübün 15 gün içerisinde olağanüstü genel kurul kararı alması bekleniyor.

Genel kurulda Divan Başkanlığını Amatör Spor Kulüpleri Kastamonu Şube Başkanı Adem Keloğlu yaptı. Gerçekleştirilen kongrede TBMM’de kabul edilen Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu gereğince dernek statüsünde olan kulüplerin anonim şirket olması gerektiğinden GMG Kastamonuspor Kulübü Derneği’nin A.Ş yapılması için yönetim kuruluna yetki verilmesi de genel kurulda kabul edilerek yönetime kulübün A.Ş olması yönünde yetki verildi.

“TOPLAM BORÇ, 14 MİLYON 82 BİN TL”

Genel kurulda, yönetim ve denetim kurullarının raporlarının görüşülerek ve ibra edilerek, yönetim ve denetim kurullarının seçimi de yapıldı. Gerçekleştirilen kongrede GMG Kastamonuspor’un borcu açıklanırken denetim raporuna göre, 8 milyon 687 bin 988 TL’si yönetici, 4 Milyon 370 bin 192 TL’si futbolculara toplamda 14 Milyon 82 Bin TL borcunun bulunduğu ve 758 bin 808 TL ise alacağının olduğu açıklandı.

AYGÜN; “15 GÜN SÜRE İSTEDİLER, SAYGIYLA KARŞILADIK” 

Kulübün önünü açmak için, kendilerinden 15 gün süre isteyenlerin olduğunu dile getiren başkan Enes Aygün; “Dün de bir açıklama yaptık, kulübümüzün önünü açmak için 15 günlük süreç istediler bizden. Biz de bunu saygıyla karşıladık ve o yüzden bugün yönetim olarak tekrardan yönetimi geri aldık. İlerleyen günlerde yine zaten gerekli açıklamaları yapacağız herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KELOĞLU;STK’LAR, DESTEK OLMA ZORUNLULUĞUNUN BİLİNCİNDE OLMALI

Divan Başkanı Adem Keloğlu genel kurulda yaptığı konuşmasında, şu ifadelere yer verdi; “Yapılan tüm faaliyetlerde, özellikle futbol faaliyetlerimizde sporcularımızın en büyük hedefi Kastamonuspor’da oynamaktır. Bu noktada Kastamonuspor’umuzun oluşturmuş olduğu alt yapının 2020-2021 sezonunda ne kadar işe yaradığını hep beraber gördük. Amatör sporlara yönelik yapılan her çalışmanın, mutlaka ve mutlaka spora veya sporculara ya da ilimize faydalı oluyor. Biliyorsunuz, Kastamonu içinde dernekler var, odalar var, Kastamonu içinde para kazanan faaliyetlerini yürüten fabrikalarımız var, iş adamlarımız var ama maalesef herkes bir kenara çekiliyor seyrediyor. Kastamonu sevdalıları dışında, bu işe ilgi duymayan derneklerimiz var. Bundan sonra KAS-DER dahil, bütün Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK), Kastamonuspor’a ve Kastamonu’nun sporuna destek olma zorunluluğu olduğunun bilincinde olması lazım. Yapılan bütün çalışmalarda biz diyoruz ki yönetimi Gün Medya Grup aldı, onun dışında sadece taraftarımızın dışında başka hiçbir destek görmüyoruz. Aynısı amatör sporlar içinde geçerli” ifadelerini kullandı.

HAZER; “BU TAKIMA GÖNÜL VERMİŞ TAKIMI DAHA İLERİYE GÖTÜRECEK YÖNETİM ADAYLARI VAR”

Yönetim kurulu üyesi Orhan Hazer üzerine düşen vazifelerini yaptıklarını ve bayrağı devredeceklerini belirterek; “Biz bugün Kastamonuspor’un önünü açabilmek, Kastamonuspor’un çok daha geniş kapsamlı bir yönetime ulaşabilmesi adına, herkesin çok daha kolay elini taşın altına sokabilmesi noktasında üzerimize düşen vazifemizi yaptık yönetimi tekrardan devraldık. Bizler birkaç yıldır elimizden gelen gayreti maddi manevi sonuna kadar kullandık. Bizden daha iyi yapacağına inandığımız, bu takıma gönül vermiş takımı daha ileriye götürecek yönetim adayları var. Bu takımı biz daha iyi yaparız, biz rahat başarıya ulaştırırız diyen kişiler var. Biz bugün mevzuat gereği kongremizi yapıp yeniden yönetimi almamız gerekiyordu ve aldık, bu bir bayrak yarışıdır. Biz bayrağı tekrar devralmış gibi görünsek de bizden daha iyi yapacağına inandığımız kişilere devretmek üzere aldık. Bizden belirli süre istediler, biz de buna istinaden mevzuat gereği kongremizi yaptık. İnşallah onlar çalışmalarını en iyi şekilde yapacaklar ve bizden 15-20 gün içerisinde bayrağı yeni başkana, yeni yönetim kuruluna devredeceğiz” diye konuştu.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum