Mermerimiz dünyaya açılıyor;

Mermerimiz dünyaya açılıyor

>>>Lansman toplantısında konuşan Vali Avni Çakır; “Başta dünyanın sayılı havalimanlarından İstanbul Havalimanı olmak üzere, belli başlı turizm merkezilerinde kullanılması da zaten ürünün kalitesini gösteriyor. Ürününüz güzel ve kaliteliyse pazarlamada sıkıntı olmuyor, dünya tanıyor ama güzelliğin tescili için de böyle bir belge gerekiyor. Ticaret Odamızın bir buçuk-iki yıl uğraşlarından sonra geçen hafta itibarıyla alındı. Bu bir zenginlik ve Kastamonu’nun değerlerine değer katan bir belge oldu. Özellikle maden ve mermer konusunda Kastamonu’nun ne kadar ileri olduğunun da bir göstergesi oldu. Bu anlamda zaten Pınarbaşı, Azdavay başta olmak üzere mermer konusundaki konumumuzu biliyorduk ama coğrafi işaret almak ve dünya pazarındaki konumumuzu da bu vesileyle öğrenmek bize güç verdi. Hep beraber değerlerimizi, kültürümüzü sahip olduğumuz mirasımızı tanıtmak, duyurmak konusunda el birliğiyle hareket edeceğiz” dedi....

Kastamonu’nun 31’inci coğrafi işaretli ürünü olan mermer “Maroon Marinace”nin tanıtımı, Kurşunlu Han Otel’de düzenlenen lansman ile gerçekleştirildi. 

Kastamonu Maroon Marinace mermeri, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından coğrafi işaret alarak tescil edildi. Mermerin coğrafi işaret almasının tanıtımı sektör temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen program ile yapıldı. Lansman programına Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Oğuz Fındıkoğlu ve sektör temsilcileri katıldı. 

Vali Çakır, Belediye Başkanı Vidinlioğlu ve KATSO Başkanı Fındıkoğlu toplantıda birer konuşma yaptı. 

ÇAKIR: “KASTAMONU’NUN DEĞERLERİNE DEĞER KATAN BİR BELGE OLDU”

Vali Avni Çakır, Maroon Marinace mermer ile birlikte coğrafi işaretli ürün sayımızın 31’e çıktığının bilgisini vererek; “Tırnak bağı da aynı anda coğrafi işaret aldı. Bizim amacımız coğrafi işaretli ürün sayımızı 35’e çıkarmak, inşallah hedefimize de hızlı bir şekilde yaklaşıyoruz. Şu anda incelemesi süren ürünlerimiz de tamamlandıktan sonra bu sayıyı önce 35’e daha sonra da 40’a çıkaracağız. Kastamonu doğallığın merkezi, bozulmamış kültürün merkezi diyoruz, dolayısıyla her konuda coğrafi işaret alacak ürünlerimiz var. Kastamonu deyince akla ilk etapta ormancılık geliyor. Bir taraftan da Kastamonu’nun maden memleketi olduğunu söylüyorduk, özellikle mermer madeninde çok güçlüyüz. Maroon Marinace ürünümüzün dünyada bu kadar tutulduğunu ben de öğrenmiş oldum. Başta dünyanın sayılı havalimanlarından İstanbul Havalimanı olmak üzere, belli başlı turizm merkezilerinde kullanılması da zaten ürünün kalitesini gösteriyor. Ürününüz güzel ve kaliteliyse pazarlamada sıkıntı olmuyor, dünya tanıyor ama güzelliğin tescili için de böyle bir belge gerekiyor. Ticaret Odamızın bir buçuk-iki yıl uğraşlarından sonra geçen hafta itibarıyla alındı. Bu bir zenginlik ve Kastamonu’nun değerlerine değer katan bir belge oldu. Özellikle maden ve mermer konusunda Kastamonu’nun ne kadar ileri olduğunun da bir göstergesi oldu. Bu anlamda zaten Pınarbaşı, Azdavay başta olmak üzere mermer konusundaki konumumuzu biliyorduk ama coğrafi işaret almak ve dünya pazarındaki konumumuzu da bu vesileyle öğrenmek bize güç verdi. Hep beraber değerlerimizi, kültürümüzü sahip olduğumuz mirasımızı tanıtmak, duyurmak konusunda el birliğiyle hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

VİDİNLİOĞLU: “KASTAMONU’MUZUN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu; “Kastamonu’muzun coğrafi işaretli ürün sayısı her geçen gün artıyor. Rakamımız 30’u geçti. Onlardan bir tanesi de bu ürünümüz oldu ama genellikle bizdeki ürünler gastronomi ağırlıklıydı. Bu tarz bir ürünün varlığı da Kastamonu’ya ayrı bir değer katacak. Bize düşen hem bunun tanıtımına katkı da bulunmak hem de mümkün olduğunca Kastamonu’da bu mermeri kullanıp dışarıdan gelenlere bir göz aşinalığı yaratmaya çalışmak. Hem İstanbul Havalimanı’nda kullanılmış hem de bazı yerlerde kullanılmış, inşallah şehre büyük bir katkı verecek ben inanıyorum. Hayırlı uğurlu olsun, emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

FINDIKOĞLU: “BU TAŞI MARKA YAPAN SİZLERSİNİZ”

Yaptığı konuşmada sektör temsilcilerine de seslenen KATSO Başkan Oğuz Fındıkoğlu ise şunları kaydetti; “Bugün burada güzel ve mutlu bir gün yaşıyoruz. Sektöre ayrıca ekmeğini taşından çıkaran, memleketine hizmet eden ve bugün, tanıtımını ve coğrafi işaretini almış olduğumuz MaroonMarinace mermerimizin Kastamonu’da coğrafi işaretini almış bulunmaktayız. Bugüne kadar bu taşı İstanbul Havaalanı’nda, yurt dışında otel lobilerinde ve lüks konutlarda olmak üzere ciddi anlamda değer katan ve Kastamonu’dan hem bitmiş plaka haliyle hem de dünya pazarına sunan, sektör temsilcileri özellikle sizlere teşekkür ediyoruz. Çünkü, yapmış olduğunuz ciddi yatırımlar burada sizlerin hakkı kesinlikle irdelenemez ve takdire şayandır. Bu taşı marka yapan sizlersiniz, Kastamonu’nun markasına yakıştıran da sizlersiniz. Bizler sizlerin temsilcileri olarak elimizden geldiğince yanınızdayız. 2001 yılında başlattığımız coğrafi işaret, 2 Ocak 2023 itibariyle Türkiye’de artık lisansı alınmış bulunmaktadır. Kastamonu mermerinin dünyaya tanımının Maroon Marinace mermeri olarak coğrafi işaret lansmanını burada yapmış bulunuyoruz. Coğrafi işaretini aldık, tabi burada bitmiyor, 2000 yılında başlattığımız Urge programı vardı, bu program 2022’ye kadar planladığı ve o dönemde pandemiye takıldığı için gerekli seyahatlerimizi, dünya pazarına açılmalarımızı yapamamıştık. Tekrardan başvurduk ve bir de şöyle bir şansımız oldu bundan sonrasında Urge desteği ile stantlarda açabileceğiz yurt dışı fuarlarımızda, bu da size bugünün müjdesi olsun. Hep beraber dünya pazarına çıkacağız ve bu mermerin tanıtımını birlikte yapacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum