"Kapım, evim, yuvam sonuna kadar sizlere açık";

"Kapım, evim, yuvam sonuna kadar sizlere açık"

3 yılı aşkın bir süredir Kastamonu Valiliği görevini yürüten ve son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Muş Valisi olarak atanan Valimiz Sayın Avni Çakır için veda programı düzenlendi. Vali Çakır burada yaptığı konuşmasında; "Kastamonu dışında Kastamonu'ya en az sizin kadar seven bir kardeşiniz var, bunu unutmayın ama Muş ama başka bir yer neresi olursa her zaman için kapım evim yuvam sonuna kadar sizlere açık. Allah'a ısmarladık Hakkınızı helal edin" dedi....

17 Haziran 2020 tarihi itibariyle Kastamonu’da göreve başlayan ve 3 yılı aşkın bir süredir Kastamonu Valiliği görevini yürütürken son yayımlana Valiler Kararnamesi ile Muş Valisi olarak atanan Valimiz Sayın Avni Çakır için Doğa Kültür Köyünde veda programı düzenlendi.  Programa Milletvekili Halil Uluay, eski dönem Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, emekli Orgeneral Atilla Ateş, eski dönem Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, Vali Yardımcıları, il protokolü, Kaymakamlar, kurum müdürleri ve il protokol üyeleri başta olmak üzere STK temsilcileri, iş insanları, hayırseverler, basın temsilcileri, şehit ve gazi aileleri esnaflar, Bölge Müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.


Şerife Bacı Doğa Ve Kültür Köyünde organize edilen yemekte Vali Avni Çakır'ın özgeçmişi okundu akabinde konuşmalara geçildi.

VİDİNLİOĞLU; "KADER, BİRİMİZİ ŞEHRİN VALİSİ, BİRİSİNİ DE ŞEHRİN BELEDİYE BAŞKANI OLARAK BULUŞTURDU"

Programda konuşan Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu;  "İçim çok buruk. Çünkü Valim, gerçekten Kastamonu'da çok hoş seda bırakarak gidenlerden. Mutlaka devlette devamlılık esas, görev değişiklikleri mukadder. Resmi ilişkilerin dışında bir de mesai haricinde geçirdiğimiz zamanlar var. Bir de kötü günde geçirilen o zamanlar hiç unutulmuyor. Bozkurt'ta kah bir mas masa başında çay içerken, kah çizmelerimizle koştururken... Hepsinin hatıralarımızda çok ciddi yer edindiğini biliyoruz. Burada bulunan kıymetli hazirunla da orada beraberdik. Şunu belirtmek istiyorum Kader bizi ne şekilde nereye götüreceğini bilmiyoruz, bazı şeyler bizim irademiz dışında ama bazı şeylerde de biz ne yazık ki irade beyan edemiyoruz. Her ne kadar çok o dönemde içli dışlı olmasak da Aksaray'dan 37-38 yıl önce liseyi yeni bitirmiş bir genci, Atatürk Öğrenci Sitesine getiren kaderle, Kastamonu'dan Taşköprü'den Tıp okumak üzere İstanbul'a gitmiş genç bir lise mezunu genci kader o gün buluşturmuştu. Tabii 30 küsur yıl sonra aynı kader birimizi şehrin Valisi, birisini de şehrin Belediye Başkanı olarak buluşturdu. Hayatı şekillendiren bizler dünyaya hangi pencereden bakacağız, hangi hangi alanlarda tecrübe kazanacağız, bunların hepsi muammaydı. Bugünün şartlarında idealist gençtik. Memlekete hizmet yolunda hem iyi bir hekim olmak ve o yönde hizmet etmek isterken, Sayın Valimizde o gün siyasalda okurken mutlaka iyi bir idareci olmak için çabaladı. Benim temennim Sayın Valimle birlikte tekrardan çalışmak. Beraber hizmet etmekten duydum. Bunun özlemini duyacağımı burada ifade etmek istiyorum. Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin. Şehre vermiş olduğunuz hizmetler unutulmaz. Kah bir sporcunun sırtını sıvazlarken, kah kültür ortamında, kah sıkıntılı günlerimizde hep birlikte mesai harcadık. Bazen birlikte ağladık, bazen birlikte güldük ve gönlümüzdeki yeriniz çok farklı. Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin. Nice hayırlı hizmetler nasip etsin ve kaderin bizi tekrar kesiştirmesi umudu ve niyazıyla" dedi.


KÖYLÜ; "KASTAMONU'NUN GERÇEKTEN YERLİSİ VE KASTAMONU'YA KENDİSİNİ ADAMIŞ BİRİSİ OLARAK ÇALIŞTI"

Önceki Dönem Milletvekili Hakkı Köylü; "Birlikte çalıştık, Kastamonu'nun birçok sorununu birlikte değerlendirdik. Eksik olmasın, Kastamonu ile ilgili ne söylendiyse, ne talep edildiyse, ne istendiyse gücünün yettiği ölçüde imkanların verdiği ölçüde hepsine destek oldu, yardımcı oldu. Yani Kastamonu'ya gelmiş geçici görevli bir Vali değil, Kastamonu'nun gerçekten yerlisi ve Kastamonu'ya kendisini adamış birisi olarak çalıştı. Bundan dolayı çok önemli hizmetlerde bulundu bunun için kendisine özelde teşekkür ediyoruz. Yukarısı, herkesten iyi gözlüyor. Kimin ne yaptığını biliyor. Kararnameden de anlıyoruz nelerin görüldüğünü, nelerin görülmediğini. Kastamonu'da her şey güzel güzel giderken afetler başladı. başta Bozkurt olmak üzere diğer ilçelerimiz dahil hepimiz koştuk mücadele ettik. Yardımcı olmaya çalıştık. Sayın Valimiz Bakanlarımız da dahil hiç ayrılmadılar Bozkurt'tan. Kaç defa gittiğini, ne kadar süre kaldığını eminim kendisi de bilmiyordur. Diğer ilçelerde keza öyle büyük bir emek sarf etti. Allah kendisinden razı olsun. Kastamonu adına çok teşekkür ediyorum. Kendisini aradığımda da 'Sayın Valim, dağdan indin düze, ovaya' dedim. Evet Kastamonu dağları ile ormanları ile meşhurdur. Muş'un ovası var, Muş'a gitti. Orada rahat edecek. Muş'ta başka sıkıntılar vardır ama orası Kastamonu kadar geniş bir alan değil. 5 tane ilçesi var. Kastamonu hakikaten özellikle valiler açısından hizmeti zor olan bir yer. 20 tane ilçesi var, her birine gideceksiniz. Her birinin ayrı derdi var, sıkıntısı var. Hepsi ile ilgilenmek zorundasınız. Onun için Kastamonu, fazla kalırsa bir adamı ihtiyarlatır. Bu kadar Sayın Valim için yeterli. Allah razı olsun, gittiği yerde de başarılı olacağından hiçbir şüphemiz yok. Hayırlı olsun yeni göreviniz. İnşallah tekrar görüşeceğiz" diye konuştu.


ULUAY; "KASTAMONU'DA YAPTIĞI İYİLİK VE ALDIĞI DUALAR, SIKIŞTIĞINDA KENDİSİNE MANEVİ BİR KURTARICI OLARAK YETİŞECEKTİR"

AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay ise şunları dile getirdi; "Her son yeni bir başlangıç. Sayın Valimiz, çok birikimi  olan bir valimizdi. Bu birikimin, Kastamonu olarak faydalarını gördük. Kastamonu'nun en zor zamanlarında korona ve sel felaketi gibi zor zamanlarda Sayın Valimizin bu birikimlerinden fazlasıyla istifade ettik. Biz inanıyoruz ki Kastamonu'da edindiği birikimleri ile bundan sonraki görevlerinde kendisi başarıya ulaşacaktır. Fizikte şöyle bir kural vardır, enerji kaybolmaz derler. Yapılan iyilikler de kaybolmaz. Sayın Valimizin Kastamonu'ya gerçekten çok fazla iyilikleri olduğunu bundan sonraki hayatında da Kastamonu'ya yapmış olduğu iyiliklerin, duaların en sıkıştığı noktalarda kendisine manevi bir kurtarıcı olarak yetişeceğini düşünüyoruz. Ben bu duygu ve düşüncelerimle Sayın Valimizin bundan sonraki hayatında başarılı olacağına inanıyorum. Başarılı olacağını diliyoruz, saygılarımızı sunuyoruz. İyi ki Kastamonu'ya geldiniz, iyi ki bundan sonra da diyaloglarımızı sizlerle devam ettireceğiz."


ÇELİK; "İYİ Kİ KASTAMONU'YA ATANMIŞSINIZ, İYİ Kİ TANIŞMIŞIZ"

Önceki Dönem Milletvekili Metin Çelik de; "Sayın Valimiz 3 yıl önce, Haziran ayıydı. Kastamonu'ya atandığında, koronavirüs sürecinin içerisindeydik. 3 yıla baktığınızda çok büyük zorluklarla geçti. 2021 yılında sel felaketi 2022 yılında bir sel felaketi daha... O zorlu günleri hep birlikte dayanışma ile atlattık ve huzurlu günlerin sonunda bugün Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımız başta olmak üzere onların vesilesiyle bugün çok daha güzel günleri yaşayabilecek bir ortamı hep birlikte sağlamaya çalıştık. Valimiz, gerek kamu hizmetlerinin yürütülmesinde ikili ilişkilerde, gerekse daha önemlisi insani ilişkilerinde çok daha iyi bir Valimizdi. İyi ki Kastamonu'ya atanmışsınız, iyi ki tanışmışız, iyi ki birlikte hizmet etmeye gayret etmişiz. Muş Valiliği'nde ve sonraki görevlerinde başarılar diliyorum. Ailesiyle birlikte, sağlık huzur içerisinde bir ömür diliyorum" diye konuştu.


MAHMUTOĞLU; "7'DEN 70'E KASTAMONU'NUN YANINDAYDI"

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hüseyin Mahmutoğlu; " 7'den 70'e Kastamonu'nun yanındaydı. Vali'den öte babamız, ağabeyimiz, kardeşimiz gibiydi. Allah ondan razı olsun. Bugün derneğimizi ziyaret ettiler. Özellikle şehit kardeşi olması hasebiyle çok duygulu anlar yaşadık. Allah yolunu açık etsin. İnşallah bundan sonra da görüşürüz, hürmetlerimizi sunarız" dedi.


YAPICIOĞLU; " O BİZİM BİR AĞABEYİMİZDİ"

Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu; " Sayın Valimizi anlatmaya kelimeler yetmiyor. Valimizle yürüdüğümüz bu yolda çok büyük önderlik babalık etti. Muhtarlar olarak görevimizde çok büyük destek hissettik. Özellikle Muhtarlığın Kastamonu'da kurulduğunu öğrendikten sonra Muhtarlığın Türkiye'de nasıl yürütülmesi gerektiğini göstermek amacıyla Muhtarlar Müzemizin kurulması ve gelişimi ilimiz ve ülkemize yayılması noktasında çok gayret sarf ettiler. Ben bundan dolayı Sayın Valime Çok teşekkür ederim hakkını ödeyemeyiz. O bizim bir ağabeyimizdi. Gerçekten hak adamıydı halkın içindeydi. Ben inanıyor ve biliyorum ki Sayın Valim Muş'ta bizim muhtarlarımıza ve muhtarlık camiasına desteklerini Kastamonu ile ilgili sürdürecektir. Bundan dolayı başarılar diliyoruz. Her işiniz rast gitsin" dedi.


KORKMAZER; "DEVLET OTORİTESİNİ BİZE AİLE ŞEFKATİ İLE GÖSTERDİNİZ"

Görme Engelliler Derneği Sözcüsü Necati Korkmazer de; "Sayın Valim! Sizi bir Validen daha çok abi gibi gördük. Devlet otoritesini bize aile şefkati ile gösterdiniz. Onun için biz Kastamonu Valisi olarak değil, aile büyüğümüzü gurbete salavatlar gibi buradayız ve bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Biz sizden razıyız siz de inşallah bizden razısınızdır. Hakkınızı helal edin, Allah sizlerden razı olsun yolunuz açık olsun" dedi.


DİLİMEL; " ŞİMDİDEN MUŞLULARI KISKANIYORUM"

Kurşunlu Han'ın sahibi turizm sektör temsilcisi Cem Dilimel de duyguları şu ifadelerle aktardı;  "Kastamonu'yu çok seviyorduk, fakat sizinle tanıdığımız Kastamonu'ya tekrar aşık olduk. Bize öyle bir Kastamonu'ya anlattınız, bizimle öyle bir Kastamonu'ya gezdiniz ki bu memlekette yaşamaktan Kastamonulu turizmci olmaktan ve sizinle Kastamonu turizmi adına bir şeyler yapmaktan gurur duydum. Devletin güler yüzünü bize gösterdiniz. Kastamonu'daki her haneye girdiniz. Çok şeyler söylemek istiyorum ama gittiğiniz yerde de çok başarılı olacağınızdan bizleri unutmayacağınızdan eminim. Şimdiden Muşluları kıskanıyorum."


ATILKAN; "ÇALIŞMA PRENSİBİ İTİBARİYLE İNSANI MERKEZE ALAN BİR ANLAYIŞLA ÇALIŞTI"

Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan Kastamonu bürokrasisi adına söz alarak; "Bir yıldır yaklaşık beraber çalışıyoruz. Sizinle birlikte çalışmış olmaktan, sizi tanımış olmaktan duyduğum onuru mutluluğu ifade etmek istiyorum. Sayın Valimiz çalışma prensibi itibariyle insanı merkeze alan daima icraatında hukuku, hakkaniyeti, adaleti önceleyen bir anlayışla çalıştı. Gerek biz mesai arkadaşlarıyla ilişkilerinde gerekse vatandaşlarla ilişkilerinde her daim son derece nazik ve samimi bir tutum ve davranış içerisinde çalıştı. Bizler buna şahidiz. Ben tüm mesai arkadaşlarım adına kendisine teşekkür ediyorum. Bir hususu özellikle ifade etmek istiyorum. Kastamonu hakikaten harika bir şehir. Sayın Valimizin Kastamonu'ya olan sevdasını gördüm. Bu sebeple kendisine Kastamonu Valilik Binası maketini hediye olarak vereceğim. Mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımız burada görev yapıyorlar. Sayın Valimiz bu arkadaşlarımıza gerçekten güzel bir şanstı. Her daim kendilerine yardımcı oldu. Öyle örnek bir Vali ile çalıştılar ki arkadaşlarımızın yetişmesi konusunda, bu mesleği sevmeleri konusunda bir ağabey bir baba gibi her daim çalıştı. Mütevazi bir yaşantısıyla kamu imkanlarını ölçülü ve tasarruflu kullanımıyla diğer arkadaşlarımıza örnek olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki görev yerinde kendisine başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun Sayın Valim.


"VEDALAR HEP HÜZÜNLÜDÜR AMA TABLOYU AĞIRLAŞTIRMAYA HAKKIMIZ YOK"

Devlet Eski Bakanı Murat Başesgioğlu da; "Vedalar hep hüzünlü olur ama fazla da tabloyu ağırlaştırmaya da hakkımız yok. Sayın Valimiz gerçekten bizim gönlümüzde taht kurmuş, değerli bir Vali ve İçişleri Bakanlığı'nın çok değerli bir mensubu. Tabii İçişleri Bakanlığı yapmam nedeniyle oradaki işleyişi iyi bilirim. Kaymakamlık önemli bir eşiktir. Mülkiye Müfettişliği önemli bir eşiktir. Valilik bunun en doğrudur. Valimiz, hem Kaymakamlık, hem Müfettişlik hem de çok başarılı bir Valilik yapmak suretiyle Bakanlığın bu misyonunu çok güzel bir şekilde tamamladı. Ben de bir Kastamonulu olarak kendisine çok teşekkür ediyorum. Çok zor şartlar altında büyük bir özveriyle bizden daha öte bu memleketini taşının toprağına insanına hizmet etti. Allah razı olsun Sağ olun Sayın Valim. Hanımefendi de aynı şekilde çocuklarınız da aynı şekilde. Çalışma arkadaşlarımız da aynı şekilde Kastamonu Valiliği, bizim gönül coğrafyamızdaki yeri de katarsak büyük bir makam. Kastamonu 2. Abdülhamit zamanında, o günün şartları içerisinde Başbakanın bile gelebileceği bir sancak ve büyük bir merkez. Burada görev yapmış bütün valilerimiz benim şahit olduğum dönemde çok güzel görevlere gittiler. İnşallah Sayın Valimiz de daha genç, önünde 10 senesi var. İnşallah güzel makamlara gelecek. Bunu hak eden birisi. Muş, Kastamonu'ya göre coğrafya küçük. Sayın Valim bir günde bütün her yeri dolaşıp evine gelir. Orada Malazgirt'tin kurtuluşunun sene-i devriyesi var. Orada da görev yapmak her kişi için bir şereftir. Kolaylıklar diliyoruz. Bizden kaynaklanan bir şey varsa gönlünüzü kırdıysak, hakkınızı helal edin. Yolunuz açık olsun. Rabbim ayağınıza taş dolaştırmasın. Biz güçlü ve dirayetli bir Vali kazandık. Hem de iyi bir dost kazandık. Kastamonuluların gönlü sizinle, başarı dileklerini sizlere iletiyorlar.


"AKSARAY'DAN ÇIKAN BİR ANADOLU ÇOCUĞU DEVLETİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİP, GÖNLÜMÜZDE TAHT KURDU"

Başesgioğlu devamında;  "Sayın Valimiz sadece bu saydığımız özelliklerle değil, Aksaray'dan çıkan bir Anadolu çocuğunun hiç katıksız bir şekilde vatana millete sevdası eksik olmadan ve Devleti burada en iyi şekilde temsil edip, bizim gönlümüzde taht kurmasıdır. Bu aslında bugün çoğumuzun yaşadığı başarının arkasındaki bir sırrı da bize ifşa ediyor. Bu Cumhuriyetin bu çocuklara bıraktığı en büyük hediyedir. Sınıfsız bir toplum. Anadolu çocuğunun bu ülkede büyük bir dirayetle Vali olmasının önünü açan bir zenginliktir. Bu korunması gereken bir değerdir. Üstat diyor ki; 'Oluklar çift, birinden kir akar, birinden nur.' Ben de diyorum ki; 1213 yılında Türk İslam Bayrağı dikilmişti buraya. Bir daha da düşmemiş. O bayrağı dikenler, bütün oluklardan nur akmasını sağlamıştır. Şimdi bize burada düşen bütün çeşmelerimizden nurun akacağı, gençliğimizin neslimizin gerisinde durmadan saklanmadan mücadele edeceğimiz bir dönemdeyiz" diyerek sözlerini sonlandırdı.


ÇAKIR; "CENAB-I ALLAH SANKİ SEN BURAYA BOŞA GELMEDİN DER GİBİYDİ"

Vali Avni Çakır, Kastamonu'ya geliş hikayesini şöyle anlattı; "2014 yılından itibaren her kararnamede bir şekilde bekliyorduk. 2020 yılı Haziran ayı Kararnamesinde ismimiz yazıldı. O zamanki müsteşarımız dedi ki; 'Nasip bugüneymiş. O kadar beklediniz, beklemeniz karşılığında çok güzel bir yere gidiyorsunuz.' O zaman çok hoşuma gitti söylediği şeyler. Herkes Kastamonu'yu böyle anlatınca Çarşamba günü sabahleyin makam aracına bindim, şoföre ismin ne dedim 'Muammer' dedi. Ağabeyimin ismi. Korumaya sordum ismin ne; 'Ali Çakır' dedi. Rahmetli kardeşimin adı ve soyadı. Dedim ki Allah'ım bunda bir hikmet var, bu kadar tesadüf olamaz. Müfettiş olarak Türkiye'yi karış karış gezdim ama maalesef Kastamonu'yu hep teğet geçtim, içerisine girmek nasip olmamıştı. Sadece Vali olmadan 4-5 ay önce Cuma namazını Şeyh Şaban-ı Veli'de kılmak nasip oldu. Belki orada kalp gözümüz açıldı bilemiyorum. Valilik makamına oturduk iki üç gün geçti. Babalar günüydü Alay Komutanımız dedi ki; 'Araç'ta bir amca var, oğlu şehit, mezarının başından ayrılmıyor. Oraya gidelim' 'İyi hadi gidelim' dedim. Hiç de düşünmüyordum. Köye vardık, rahmetli Sadık Amca ile konuşurken şehidimiz ne zaman şehit oldu diye sordum. Onun oğluyla benim kardeşim, Van Çatak'ta karakolda aynı anda şehit olmuşlar. Normalde oraya gitmeyi hiç düşünmüyordum beni komutan zorladı. Bunları da bir araya getirdiğimde Kastamonu'ya gelişimde Cenab-ı Allah sanki sen buraya boşa gelmedin der gibiydi."

"ELİMDEN GELDİĞİNCE HER İLÇEYE HER KÖYE HER BELDEYE ULAŞMAYA ÇALIŞTIM"

Vali Avni Çakır, görüşemediklerinden helallik isteyerek şöyle konuştu;  "Ben tabiata aşık, doğaya aşık, mütevazi insanı seven, gariban insanı seven, tarihi seven, kültürü seven bir insanım. Yani benim gibi insanlar için burası tam bir cennet, muhteşem bir yer. Kaymakam arkadaşlarıma da söyledim 'Böyle bir yeri siz de bulamazsınız ben de bulamam' Bölge müdürlerimiz zaten çok yetkili insanlar Başkanlarımız yüzleri diye söylemiyorum gerçekten Belediye Başkanı değil bölge müdürü veya Kaymakam gibi inanın o kadar rahat telefonu açıp, onlar da aynı şekilde bana o kadar rahat telefon açtıklarını düşünüyorum. Elimden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalıştım. Sonuçta Ağustos sürecinde hiç istemediğimiz bir hadise oldu. Zorlu süreçler başladı. Kim Milletvekili kim Bakan kim asker kim Komutan kim Kaymakam kim vali... Tüm Kastamonu oradaydı, ülkemizin dört bir yanından gelen değerli vatandaşlarımız yardımseverlerimiz buradaydı. Devletimiz oradaydı. Allah'a şükür şu an 11 Ağustos'ta seneyi devriyemiz vardı eskisinden gerçekten çok daha güzel bir yer oldu. Devletimizin desteğiyle Cumhurbaşkanımızın siyasilerimizin vekillerimizin çalışmasıyla Allah'a şükür vatandaşımızı mağdur etmedik. Burası Vali için de bir okul Kaymakam için de bir okul. Ben de zaten kaymakamlara hep bunu söylerim. Zorlu bir coğrafya ama muhteşem bir coğrafya. Kastamonu ulaşamadığımız çok insan var. Yetişemediklerimiz var. Elimden geldiğince her ilçeye her köye her beldeye ulaşmaya çalıştım. Elimden geldiğince sahada olmaya gayret ettim.

"EVİM, YUVAM, KAPIM SİZE SONUNA KADAR AÇIK"

Vali Çakır son olarak; "Onur duyduk haklarınız varsa helal edin bizden varsa haklarını helal olsun. Biz bu şehre doyamadık ama tadında da bırakmak lazım tam zevkimizin zirvesinde ayrılıyoruz. Kastamonu okulunda da inşallah geçtik diye düşünüyorum. İnşallah orada da vatandaşlarımızı devletimize hizmetlerimizi kaliteli bir şekilde sunacağız. Hepinize çok teşekkür ediyorum, hakkınızı tekrar helal edin. Kastamonu dışında Kastamonu'ya en az sizin kadar seven bir kardeşiniz var, bunu unutmayın ama Muş ama başka bir yer neresi olursa her zaman için kapım evim yuvam sonuna kadar sizlere açık. Allah'a ısmarladık Hakkınızı helal edin Çok teşekkür ediyorum" dedi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum