Arama
Arama Sonuçları
Şanlıurfa'da kültürel şölen: Türkiye Kültür Yolu Festivali başlıyor!
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin ikinci durağı Şanlıurfa olacak.
Kastamonu’ya izini bırakan ünlü sunucuya veda!
Erkan Yolaç, Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Motorcular, gençlik ateşini yaktı!
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu tüm Türkiye’de büyük bir heyecanla kutlanıyor. Bu yılın kutlamaları, Karabük’ten Kastamonu’ya, Kastamonu’dan Samsun’a unutulmaz bir bayrak değişimi töreniyle taçlandı.
Yıldızlar, Kastamonu'da parlayacak!
Bomba isimlerin yer aldığı şimdiden ünlenerek merak uyandıran film, Kastamonu'nun Cide ilçesinde çekilecek.
Yıldızlar, Kastamonu'da parlayacak!
Bomba isimlerin yer aldığı şimdiden ünlenerek merak uyandıran film, Kastamonu'nun Cide ilçesinde çekilecek.
Cenazede bir araya geldiler…
Eski Devlet Bakanlarından Bekir Aksoy, hayatını kaybetmişti. Aralarında Kastamonulu hemşehrimiz Murat Başesgioğlu’nun da bulunduğu cenaze töreninde eski bakanlar bir araya geldi.
Kastamonu’da hangi muhtar adayı kaç oy aldı? 1 aydır merak ediliyordu
31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından hangi parti ve hangi belediye başkan adayının kazandığına yoğunlaşan Kastamonu kamuoyunda kıran kırana geçen mahalle muhtarlığı yarışı kısmen de olsa geri planda kaldı. 
Bu çilek fideleri çok 'özel'
İl Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından “Benim engelim üretim yapmama engel değil" başlıklı hazırlanan proje, kadın çiftçi Lemiye Budak'ın bahçesinde özel bireylerle çilek fidesi dikilerek hayata geçirildi.
Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günü etkinlikleri bilim şölenine dönüştü
Kastamonu kimliği her yönüyle korunmak zorunda…
Fotoğraf krizine bir tepki de Ekmekci'den!
Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının Kastamonu Belediye Başkanlığı makam odasından kaldırılmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci de söz konusu duruma ilişkin; "Silemez o fotoğrafı kimse milletin sinesinden. Güçleri ancak duvarda asılı fotoğrafa yeter. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da Türk Milleti'nin ortak değeridir" dedi.
Ölü sayısı 29’a yükseldi!.. Faciada ağır bilanço
İstanbul Valiliği, Beşiktaş'ta bir eğlence merkezinde çıkan yangında ölenlerin sayısının 29'a yükseldiğini, 1 yaralının tedavisinin devam ettiğini bildirdi.
Biri Kastamonu'dan 6 isyankar başkan...
2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde partilerinden aday gösterilmeyen 6 belediye başkanı, kesin olmayan sonuçlara göre tekrar seçildi.
‘Tarihi çarşıda kafe’ neden olmasın?
Kastamonu'nun tarihi dokusunu yansıtan Bakırcılar Çarşısı'nda, geçmişin izlerini taşıyan bir dükkanın kapıları herkese açık. Açıksöz Gazetesi olarak Rasim Yıldız'ın el yapımı ürünlerle dolu dükkanını ziyaret ettik ve zamanın izinde keyifli bir yolculuğa çıktık.
Türkiye Şampiyonu Kastamonu'dan...Bravo Umut Talha!
Kastamonu Darende Ortaokulu öğrencisi Umut Talha Özkan, Karabük'te düzenlenen okul sporları masa tenisi Türkiye Şampiyonasında rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu oldu!
Kastamonu'ya yeni doktorlar geliyor!
Sağlık bakanlığı Kastamonu'ya 3'ü uzman toplam 11 doktor, 3 eczacı olmak üzere toplamda 14 sağlık personeli ataması yaptı.
Hayırsever işadamlarından öğrencilere 5 yıldızlı hotelde iftar.
Kastamonu'da Ramazan ayının 13. gününde Dedeman Hotel'de hayırseverlerin desteğiyle Kastamonu Üniversitesi öğrencilerine iftar yemeği düzenlend
Ortaokullar oryantiringde yarıştı
2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Küçükler ve Yıldızlar Oryantiring İl Birinciliği düzenlendi. Kastamonu Fen Lisesi’nin çevresinde düzenlenen il birinciliğine toplam 68 sporcu katıldı.
İl Müdürü'nden Bozkurt çıkarması!
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok  Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulundu.
İl Müdürü'nden Bozkurt çıkarması!
Kastamonu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Çağdaş Derdiyok  Bozkurt ilçesinde incelemelerde bulundu.
Ilgaz'da 'sezon sonu' göründü
Kastamonu ve Çankırı sınırlarında bulunan Ilgaz Dağı'nda kayak sezonunun son günleri yaşanıyor. Kar kalınlığının 14 cm olduğu Ilgaz'da geçtiğimiz günlerde yağan kar ile birlikte kayak sezonu 15 gün daha uzamıştı.
Avrupa ‘bizim çocuklar’ı konuşuyor
Avrupa'nın önemli liglerinde top koşturan milli futbolcular, haftaya damga vurdu.
Geleceğin astronotları olmak hayali ile geziyorlar
Trabzon’da 2 bin 200 metrekare alanda kurulan Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tek, Türkiye’nin 2. uzay temalı bilim merkezi olan Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ve Planetaryum yoğun ilgi görüyor.
‘Evinin sultanları’ 8 Mart’ta filenin sultanları oldu
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Evinin Sultanları Voleybol Turnuvası Projesi kapsamında Kastamonu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından merkezde ve ilçelerde turnuvalar düzenlendi.
Azdavaylı zabıtaya ‘merhamet ve emek’ ödülü
Merhamet ve Emek ödül töreninin beşincisi Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda yapıldı. Törende Azdavay ilçesinde, evinin balkonundan düşen çocuğu tutarak hayatını kurtaran zabıta memuru Ömer Yıldız’a da ödül verildi.
İBB Meclisi'nde 85 Kastamonulu
İstanbul’da ilk etapta 32 ilçede yapılan araştırmalara göre; AK Parti’den 59 isim, CHP’den 22 Kastamonulu isim yer alırken, Yeniden Refah Partisi’nden 3 ve Zafer Partisi'nden 1 kişi olarak toplamda 85 isim yer aldı. 
Kastamonu'daki bu durum hiç normal değil!
Avrupa Birliği'nin finanse ettiği Copernicus İklim Değişikliği Servisi (C3S) "2023 Küresel İklim Bulguları'nı açıkladı. Buna göre, 2023, 1850'den beri kayıtlara geçen en sıcak yıl oldu.
İşte kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı!
Kayak merkezleri arasında en fazla kar kalınlığı, 172 santimetreyle Hakkari'de kaydedildi.
Kastamonu'da 205 bin liraya konut!
Devlet, elindeki kelepir evleri satışa çıkarmaya başladı. 1326 konut için başvurular alınmaya başlandı. Aralarında Kastamonu'nun da olduğu illerde açıklanan konutlar ve arsalara baktığımızda 127 bin liraya ev satışı olduğu gibi 80 bin liraya arsa satışı olduğu da görülüyor.
Kastamonu'daki dev festivalden görüntüler
Kastamonu’nun Araç ilçesinde düzenlenen 3. Kastamonu Araç Yayla Kış Festivali’nde İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına ve öldürülen çocuklara dikkat çekmek için kardan çocuk heykeli yapıldı.