Motorcular, gençlik ateşini yaktı!;

Motorcular, gençlik ateşini yaktı!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu tüm Türkiye’de büyük bir heyecanla kutlanıyor. Bu yılın kutlamaları, Karabük’ten Kastamonu’ya, Kastamonu’dan Samsun’a unutulmaz bir bayrak değişimi töreniyle taçlandı....

18 Mayıs 2024 Cumartesi günü saat 10:00’da, Kask Kafalılar Motosiklet Derneği, Karabük İl Gençlik ve Spor Müdürü Coşkun Güven ve Paris Olimpiyatlarinda Ülkemizi ve Karabük’ü temsil edecek olan Para Tekwaondo Milli Sporcumuz Alican Özcan’dan teslim aldı. Ardından, bayrağı teslim alan Kask Kafalılar Motosiklet Derneği, 113 km’lik bir yolculukla Kastamonu'ya geldi.

Saat 13:00’da Cumhuriyet Meydanı'nda, Ulu Önder Atatürk ve Silah Arkadaşları anısına bir dakikalık Saygı Duruşu gerçekleştirildi ve İstiklal Marşı okundu. Bu anlamlı törenin ardından, Karabük Kask Kafalılar Motosiklet Derneği adına Dernek Başkanı Abdurrahman Daşkıran, bayrağı Taşköprü Pompeiopolis Motosiklet Derneği adına Başkan Yardımcısı Kahraman Kömeç’e teslim etti. Daha sonra Taşköprü Pompeiopolis Motosiklet Derneği, Kask Kafalılar Motosiklet Derneği üyelerine çekme helva hediye etti.

Taşköprü Pompeiopolis Motosiklet Derneği Başkan Yardımcısı Kahraman Kömeç, “Karabük ilimizden teslim aldıkları şanlı bayrağımızı ilimize ulaştıran Kask Kafalılar Motosiklet Derneği Dernek Başkanı değerli dostum, kardeşim Abdurrahman Daşkıran ve tüm dernek üyelerine teşekkür ederim. Taşköprü Pompeiopolis Motosiklet Derneği ve şehit Şerife bacının torunları olarak gurur kaynağımız olan ve rengini atalarımızın kanlarından almış, ay yıldızına varlığımızı feda edeceğimiz şanlı bayrağımızı bir sonraki derneğimize devretmek üzere derneğim adına teslim alıyorum ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”

Törenin sonrasında, motosikletlerle Samsun istikametine doğru sirenlerle yola çıkan motorcular, şehir halkı tarafından büyük bir çoşku ile karşılanarak uğurlandılar. Sürüş, Samsun’a kadar devam edecek ve 18 Mayıs 2024 akşamı Samsun’da kamp alanında dinlenilecek.

19 Mayıs 2024 Pazar günü ise Samsun Atakum Motosiklet Derneği’ne bayrak teslim edilecek. Bayrağımız, ardından Samsun Valisi’ne teslim edilerek, diğer illerden gelen Motosiklet Dernekleri ve Kulüpleri ile birlikte kortej düzenlenecek. Bu muhteşem etkinlik, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusuyla sonlanacak.

 
 

Kaynak: haber merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum