Bu çilek fideleri çok 'özel';

Bu çilek fideleri çok 'özel'

İl Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından “Benim engelim üretim yapmama engel değil" başlıklı hazırlanan proje, kadın çiftçi Lemiye Budak'ın bahçesinde özel bireylerle çilek fidesi dikilerek hayata geçirildi....

İl Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından “Benim engelim üretim yapmama engel değil" başlıklı hazırlanan proje, kadın çiftçi Lemiye Budak'ın bahçesinde özel bireylerle çilek fidesi dikilerek hayata geçirildi

Projeye paydaş olan; Kastamonu İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim ve Meslek Okulu, Sarıkonak Kadın Kooperatifi, Dadaylı Üreten Kadınlar Tarımsal kalkınma Kooperatifi, Hanönü Kadın Girişimi Üretim ve İşleme Kooperatifi ile Devrekani Kadın Girişimciler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yer aldı.

Programa Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ve Kastamonu Özel Eğitim ve Kaynaştırma Başkanı Fatih Paça katıldı.

Çocukları sosyal yaşama kazandırmada aktivitelerin önemini açıklayan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Teknik Personelinden Sosyolog Aysu Köserecep, "En çok sıkıntıyı anneler çekiyor. Annelerin hayatlarını rahatlatırsak onlara ufak bir iş yapabilirsek çocuklarda ferahlayacak yüzden biz 10 tane ailemize çilek bahçesi tesis edeceğiz. Ancak bu sadece fiziksel boyut. Amacımız sosyal sorumluluk.biz çocuklarımızı insanlarla kaynaştırıp, toplum içine çıkarmak, 'Bende Varım' diyebilmelerini sağlamak istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki her biri birer denizyıldızı. Biz bir taneyi alıp hayatlarını kurtarırsak ne mutlu. Hepimiz aynı Ülkenin evlatlarıyız. Sadece isimlerimiz farklı. Farklı olduğumuz için zenginiz" dedi.

Kastamonu tarım ve il müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, "Yaptığımız proje özel birey ve aileleri için geliştirilmiş bir proje. Geçen sene bunu bakanlığımıza teklif ettiğimde olumlu bir şekilde karşılanmıştı. Projemiz kabul edilmişti ve bu yıl da geçen yıl yaptığımız sera ile birlikte hem çilek bahçesi, çilek fidesi dikimiyle de bu projenin başlangıcı için adım attık. Tabi projenin ana detaylarını az önce arkadaşlarımız anlattı. Özel Birey ve Ailelerinin gelecek kaygısı özellikle taşımamaları adına geliştirilmiş bir proje. Çünkü okul hayatından sonra bu bireylerimiz genellikle aileleri ile özelikle anneleri ile beraber hayatlarını sürdürüyorlar. Bizde buna bir nefes olsun yanlarında olabilmek adına hem de gelecek kaygısı yaşamamak adına belki işlerini daha da büyütürler. Toprağın içinde üretimde birlikte olurlarsa tarımla ilgili meşakkatli olurlarsa kendilerini hem geliştirme hem de toprağın vermiş olduğu pozitif enerjiyi de özel hayatlarını aktarma adına bu proje geliştirildi. Birazdan çilek fidesi dikimiyle projeyi başlatmış olacağız. Projede 4 kadın kooperatifimiz paydaş. Bi okulumuz paydaş. Toplamda 6 tane paydaş var." ifadelerine yer verdi.

Seranın öğrencilerinin eğlenerek öğrenmelerine ve istihdamına katkı sağlayacağını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, "Kıymetli gençlerimizin 21'inci yüzyıl becerileri ile donatılmasını önemsiyoruz. Bunun yanında özel gereksinimli bireylerimizin hem becerilerinin artırılması, aynı zamanda da ilerde istihdamla İlişkilendirilmesi için birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Bugün de yine özel gereksinimli öğrencilerimizin becerilerini artırabileceği, hoşça vakit geçirebileceği, bunun yanında ileriye yönelik tarımsal faaliyetlerde gelir getirici birtakım etkinliklerle onların istihdamını destekleyici bir projeyi de gerçekleştiriyoruz. Birçok paydaşımız var. Öncelikle Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze bizi projeye dahil ettikleri için çok teşekkür ediyoruz. Velilerimiz öğrencilerimizin hem becerilerinin geliştirilmesine hem de onlar da öğrencilerimizle beraber bu tarım faaliyetlerini yaparak daha güzel işler yapmış olacaklar. Aynı zamanda da öğrencilerimi gelecekte bu tür faaliyetleri daha güzel işler yapmış olacaklar. Aynı zamanda da öğrencilerimiz gelecekte bu tür faaliyetleri daha farklılandırarak daha çok çeşitlendirerek istihdama ve üretime yönelik bir çığır açmış olacaklar. Bu projenin hayata geçirilmesinde kooperatiflerimize, Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze, Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğümüze ve burada tüm herkese teşekkür ediyorum. En büyük takdiri de öğrencilerimiz alıyor. Bu işe mutlulukla yaklaşıyorlar, gözlerindeki ışıltıyı görebiliyoruz. Çocukların gözlerindeki ışıltıyı her daim görmek istiyoruz. Onlar için bu ışıltıyı görebilecek her türlü faaliyetlerde de yanlarında olacağız ve onları her zaman destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum