Azdavaylı zabıtaya ‘merhamet ve emek’ ödülü;

Azdavaylı zabıtaya ‘merhamet ve emek’ ödülü

Merhamet ve Emek ödül töreninin beşincisi Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda yapıldı. Törende Azdavay ilçesinde, evinin balkonundan düşen çocuğu tutarak hayatını kurtaran zabıta memuru Ömer Yıldız’a da ödül verildi....

Cumhur Haber Ajansı Medya Grubu tarafından geleneksel hale gelen ve beşincisi düzenlenen Merhamet ve Emek Ödül Töreninde; iyilik yapmış, merhametiyle toplumda farkındalık yaratmış ve örnek teşkil edecek kişilere ödülleri teslim edildi.

Törene Kastamonulu hemşehrimiz İçişleri eski Bakanı Murat Başesgioğlu, İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar, KKTC Büyükelçi Müsteşarı Fatma Arşehit Soykan, BBP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Emin Serin, Bağımsız Ankara Milletvekili Adnan Beker, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Metin Akdemir, AK Parti Keçiören Belediye Başkan Adayı Zafer Çoktan ve ünlü sanatçı Murat Kekilli de katıldı.

UZUNKÖK: “MERHAMET SEVGİDEN GEÇER”

Kastamonulu hemşehrimiz Cumhur Haber Ajansı Medya Grubu Genel Yayın Yönetmeni Seyfi Uzunkök, programda yaptığı konuşmada; “Merhamet sevgiden geçer. Sevgi olmayan da merhamet olmaz. Biz de bu minvalde yola çıkarak, Merhamet ve Emek Ödül Töreni adı altında halk kahramanlarına ödül vermeye devam ediyoruz. Cinayetlerin, hırsızlıkların çoğaldığı dünyamızda hayat kurtaran, para bulup sahibine veren insanların değerini bilmemiz gerekir” dedi.

Uzunkök, Alev Alatlı’nın “asıl olan helalleşmektir” ile alakalı yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak içinden alıntılar yaptı. Sonrasında insanlığın eşyaya verdiği değerin abartıldığını ifade eden Uzunkök, insanların eşya için değil eşyaların insan için çalışması gerektiğini ifade etti. Toplumda kahramanların her geçen gün artması dileğini dile getirdikten sonra töreni geçildi.

İŞTE KAHRAMANLAR...

Bu yıl hayat kurtaran, para bulup sahibine veren ve topluma örnek oldukları için ödüle layık olanlar şöyle;

Ebubekir Ulu ve Abdulkerim Aydilek

Erzurum'da iki gencin dolaşırken çanta içinde bulup polise götürdüğü yaklaşık 500 bin lira değerindeki altınlar, sahibine teslim edildi.

Şeyma Alakuş

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki 10 ili kapsayan depremler Gaziantep'te de büyük yıkıma neden oldu. Meydana gelen depremlerde Gaziantep İnayet Topçuoğlu Hastanesinde güvenlik kameraları tarafından kaydedilen kahramanlık görüntüleri herkesi duygulandırdı.

Hastane'de görevli Seyma Alakuş deprem anında kendisini dışarı atmak yerine doğruca hastane içlerindeki hasta çocukları kurtarmaya koştu.

Ömer Erdemir

Boğazına cisim takılan çocuğu, öğretmen Heimlich manevrasıyla kurtardı. Ankara'da boğazına cisim takılan 2 yaşındaki çocuk, matematik öğretmeni Ömer Erdemir tarafından Heimlich manevrası yapılarak kurtarıldı.

Emine İlyas

Emine İlyas 28 Şubat Öğrenci Derneği’ni kurarak dernek çatısı altında donemin mağduriyetlerini tespit ederek hak iadeleri için çalışmalar yaparak birçok mazlumun hakkını almasını sağladı.

Semra Çetinkaya

1998 yılında Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin kurucuları arasında yer almış ve omurilik felçlisi bireylerin sosyal ve ekonomik hakları için pek çok projeyi hayata geçirmiştir.

Eser Aslan

Kahraman karayolcu büyük bir facianın önüne geçti! Canını hiçe sayıp yolcuları kurtardı

Adana Batı Gişelerine çarpan yolcu otobüsü yanarak bir anda alev aldı. Görevli taşeron işçisi Eser Aslan ise kazayı gördüğü andan itibaren önce kontrollü şekilde otoyolu kapattı ardından yolcular için harekete geçti. Görevli Aslan’ın göstermiş olduğu çaba yürekleri dağladı.

Engin Belli

Sultangazi'de yediği simit parçasının boğazına kaçması sonucu nefes alamayan çocuk gazeteci Engin Belli tarafından Heimlich manevrası ile kurtarıldı.

Ömer Yıldız

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde, evinin balkonundan düşen çocuğu zabıta Ömer Yıldız tutarak hayatını kurtardı.

Yasin Kirazlı

Ankara'da başlattığı proje kapsamında 9 yıldır Türkiye genelinde çeşitli hastalıklar nedeniyle saçı dökülen ya da kesilen kız çocuklarına ücretsiz peruk tasarlıyor, ayrıca yardımları ile de tanınıyor.

Mehmet Özdemir

Mehmet Özdemir Cumartesi günleri ikindi namazı sonrasında Pazar arabası ile çıkarak pazarcı esnafını tek tek dolaşıp pazarcıların ellerinde kalan meyve sebzeleri topluyor. Sonrasında işyeri önünde topladığı ürünleri ayırarak poşetleyip ihtiyacı olan vatandaşlara ve Kur'an Kursuna teslim ediyor.

Mete Bayrak

Çorum'da nefes borusuna yemek kaçan kişi, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mete Bayrak tarafından Heimlich manevrasıyla kurtarıldı.

Mehmet Tosun

AFAD’ta arama kurtarma teknisyeni olan Mehmet Tosun son yıllarda ülkemizde gerçekleşen doğal afetlerin çoğunda bulunup yüzlerce insanın hayatını kurtardı.

Mehmet Özçelik

Isparta'da, özel halk otobüsünde fenalaşan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Rabia Cin'i hastaneye otobüsü kullanan şoför Mehmet Özçelik yetiştirdi.

Kemal Akagündüz

Kemal Akagündüz, evden çıkarılan 3 çocuklu ailenin dramını özel haberle ekrana taşıdıktan sonra yardımseverlerin katkısı ile kendilerine ev bulundu ve maddi yardımların yapılmasını sağladı.

Ümit Turan

Depremde kurtarma çalışmalarına önemli katkıları sağladı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum