Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu ilk STK'sı, Genel Kurulu'nu yaptı!
Kastamonu'da 1963 yılında kurularak Kastamonu'nun ilk STK'sı olarak kayıtlara geçen Tosya Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği, Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Dernek Başkanlığına yeniden mevcut başkan Ali Osman Tekin seçildi.
Vidinlioğlu'ndan Tahsin Babaş'a gönderme!
MHP'nin teşkilat toplantısında konuşan Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, konuşmasında AK Parti Belediye Başkan Adayı Tahsin Babaş'a gönderme yaparak; 'Ben senin bıraktığın izleri biliyorum. Maddi izlerini Olukbaşından girerken görüyoruz. Manevi izlerine gelince ona benim bir şey dememe gerek yok. Öyle değil 5 sene, 25 sene de geçse hatırlanacak kadar iz bıraktığın hepimizin hafızalarında" dedi.
Kastamonu, gücüne güç katıyor! Bu proje ile dünya tanıyacak
Düzenlenen iş birliği sözleşmesi ile Türkiye'den Kastamonu, Bursa ve Eskişehir uluslararası düzeyde tanıtılacak
Memleketinizin adı nereden geliyor? Kastamonu'yu duyunca çok şaşıracaksınız... İşte tüm illerin açıklaması
Memleketinizin adı nereden geliyor? Her şehrin isminin birbirinden farklı hikayesi var. İşte şehirlerin isimlerinin hikayeleri...
İHH “UrumçiKatliamı”nı unutmadı
Kastamonu İnsani Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği’nce 5 Temmuz 2009 yılında Çin yönetimi tarafından yapılan provokatif eylemler sonucunda yaşanan UrumçiKatliamı’nın 14’üncü yıl dönümü nedeniyle Nasrullah Meydanı’nda basın açıklaması düzenlendi.
Türk Dünyası Kültür Başkentleri Birliği kuruluyor
Bursa’nın öncülüğünde “Türk Dünyası Kültür Başkentleri Birliği” kuruluyor.
Türk Ocağı’nda ‘3 Mayıs’ etkinliği
Kastamonu Türk Ocağı’nda 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Murat Yılmaz’ın konuşmacı olduğu etkinlikte “3 Mayıs 1944 ve Türkçülük Davası” başlıklı konferans gerçekleştirildi.
“Enver Paşa, yılmadan canını ortaya koyan bir gazimiz”
Kastamonu Üniversite (KÜ) tarafından hazırlanan “Şahadetinin 100. Yılında Enver Paşa Ve Türkistan” programı düzenlendi. Yazar Zafer Tekin burada yaptığı konuşmasında ; “Bugün Sarıkamış’ın 100’üncü yıl dönümü. Sarıkamış denilince Enver Paşa akla geliyor. Enver paşa sonunu hiçbir zaman düşünmezdi. Hayatının 41 yılını canını dişine takıp savaşmayı bilirdi. Enver Paşa girdiği bütün savaşlarda yılmadan, yıkılmadan ne kadar düşse de asla pes etmeyen, vatanı için canını ortaya koyan bir gazimizdir” ifadelerine yer verdi.
TÜRKAV, Turan hayalini canlandırdı
Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı Kastamonu Şubesi tarafından 9. Tarih ve Kültür Gecesi yapıldı. Programa Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu, MHP il Başkanı Emin Çınar, Ülkü Ocakları il Başkanı Fatih Yiğit, Kamu-Sen Başkanı Nedim Afacan ve Kamu-Sen’e bağlı sendika başkanları, Şeyh Şabanı Veli Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Çifçi, Kutlu Bilgi Derneği Başkanı Ahmet Emiralioğlu, Kastamonu Üniversitesinden öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
"Kamuoyunu farkındalığa çağırıyoruz"
Kastamonu İHH İnsani Yardım Derneği’nce Doğu Türkistan’daki hak ihlalleri sebebiyle Nasrullah Meydan’ında basın açıklaması gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada, Çin'de yapılan zulme dikkat çekilerek; "Hiçbir soykırım elbette unutulmasın ve insanlık ailesi bir daha asla soykırımlarla yüz yüze kalmasın duasıyla Çin’in bu zulmüne karşı; ulusal ve uluslararası kamuoyunu farkındalığa çağırıyoruz" ifadelerine yer verildi.
Kabe'ye akın
Salgın hastalık sebebiyle 2 yıl hac ve umre ibadetleri için kapalı olan Kabe’ye bu sene sınırlı hacı alınmasının ardından, umre ziyareti patlaması yaşanıyor.
Sıla Yurdu öğrencileri Kastamonu’yu tanıyor
İhlas Vakfı Sıla Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilere yönelik Kastamonu'nun tarihini ve güzelliklerini tanıtmak amacı ile gezi düzenlendi.
“Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez”
Kastamonu'nun manevi büyüklerini anma etkinlikleri kapsamında 8’ncisi düzenlenen 13. yüzyılda yaşamış Deveci Sultan (Yusuf Horasani) Hazretlerini anmak üzere TÜRKAV tarafından program düzenlendi.
“Son 20 yılda üniversite sayılarımız arttı”
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kastamonu Üniversitesi’nin yeni akademik yılının açılışına katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kastamonu’ya geldi.
‘Kastamonu Beylerinin Mektupları’
Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cevdet Yakupoğlu ve Prof. Dr. Namıg Musalı tarafından 600 yıllık Kastamonu beylerinin mektupları toplanarak kitap haline getirildi.
“Türk Dünyası’nın birliği insanlık adına bir umut”
Kastamonu'da Türk Dünyası Günleri etkinlikleri devam ediyor. Bu sene 22’ncisi düzenlenen Türk Dünyası Günleri’nin açılış töreni Cumhuriyet Meydanı’ndaki gösteri alanında gerçekleştirildi.
"Dedem Türkiye hayranıydı"
“Çırpınırdı Karadeniz” şarkısı ile Türk dünyasını birbirine kenetleyen Azerbaycan’ın Milli Şairi merhum Ahmet Cevat’ın torununu, Cevat Ahunzadeh, dedesinin 130’uncu doğum yıldönümünün, onun çok sevdiği kardeş Türkiye’de kutlanmasını çok istediğini söyledi.
Tarihin Aynasında Türkiye ve Özbekistan
Eski çağ, orta çağ ve modern dönemi kapsayan “Tarihin Aynasında Özbekistan-Türkiye İlişkileri Uluslararası Sempozyumu” uzaktan erişimle Özbekistan Kemaleddin Behzad Güzel Sanatlar ve Tasarım Milli Enstitüsü’nde yapıldı.
MHP'den mehterli açılış!
Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) İl Başkanlığı’nın yeni binasının açılışı "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatları sonrasında başlatılan “Adım Adım 2023: İl İl Anadolu” programı kapsamında ilimize gelen MHP Heyeti tarafından gerçekleştirildi.
Toplama kamplarında yaşanan zulüm
Kastamonu Nasrullah Meydanında, Doğu Türkistan Toplama Kamp Mağdurları Platformu imza toplama eylemi gerçekleştirdi. Toplama kamplarında Çin hükümetinin insanı hakları ihlal ettiğini vurgulayan kamp mağdurları seslerini duyurmak için Türkiye’deki bütün illerde eylem düzenleyeceklerini ifade ettiler.
Doğu Türkistan için tek ses
Uluslararası Doğu Türkistan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Birliği tarafından Nasrullah Meydanı’ndan Doğu Türkistan’ın Çin tarafından işgalinin 72’nci yılı dolayısıyla basın açıklaması yapıldı