“Enver Paşa, yılmadan canını ortaya koyan bir gazimiz”;

“Enver Paşa, yılmadan canını ortaya koyan bir gazimiz”

Kastamonu Üniversite (KÜ) tarafından hazırlanan “Şahadetinin 100. Yılında Enver Paşa Ve Türkistan” programı düzenlendi. Yazar Zafer Tekin burada yaptığı konuşmasında ; “Bugün Sarıkamış’ın 100’üncü yıl dönümü. Sarıkamış denilince Enver Paşa akla geliyor. Enver paşa sonunu hiçbir zaman düşünmezdi. Hayatının 41 yılını canını dişine takıp savaşmayı bilirdi. Enver Paşa girdiği bütün savaşlarda yılmadan, yıkılmadan ne kadar düşse de asla pes etmeyen, vatanı için canını ortaya koyan bir gazimizdir” ifadelerine yer verdi....

KÜ Bilgehan Bilgili Konferans Salonu’nda üniversite tarafından Şahadetinin 100. Yılında Enver Paşa Ve Türkistan konulu program düzenlendi. Programa Yazar ve Araştırmacı Zafer Tekin, Hançeri Serdar Akkoç, Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Yiğit, katılım sağladı. Programa başlanmadan önce İstiklal Marşı Kur-an-i Kerim tilaveti ve türkü söylenilerek başlandı.

YİĞİT; “İTTİHATÇILAR ÖLÜR İTTİHATÇILIK ÖLMEZ

Türk milleti tarih sahnesine çıktığı ilk günden itibaren türlü badireler atlatmış ve şanlı zaferlere imza attığını söyleyen Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Yiğit” Kastamonu ülkü ocakları üniversitemizin tertip ettiği programda sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Biz bu bin yıllık sürede Gazi Alparslanoğlu Anadolu kapılarını sonuna kadar açtı. Sultan Kılıçarslan Miryokefalon Savaşı’nda da Anadolu’da tapusunu aldık. Osmangazi oğlu hudutlarda Bizans’ın kültürünü bozduk. Değerli dava arkadaşlarım biz bu ülkede ülkücü olarak yaşamak, sizleri çok daha özel kılmaktadır. Değerli misafirler Türk milleti tarih sahnesine çıktığı ilk günden itibaren türlü badireler atlatmış ve şanlı zaferlere imza atmıştır. Bugün varsak fedakar ve cefakar kahramanlar sayesinde varız. Bugün burada toplanmamıza vesile olan şehit ve gazi olan kahramanımız Enver Paşa’dır. Enver Paşa MüslümanTürk düşmanı eşkıyalar karşısında ve Trablusgarp savaşında destan yazan bir şehidimizdir. Hepsi ecdat yadigârı olan uğurlarında binlerce dökülen kanı olan Çanakkale ve Sarıkamış Bağdat ve Halep, İngiliz ve Fransız cephelerinde mücadele etmiştir. İttihatçılar ölür ittihatçı ölmez.” dedi.

TEKİN; “SONUNU DÜŞÜNEN KAHRAMAN OLAMAZ

Yazar Zafer Tekin ise şunları dile getirdi “Bir tarihçi değilim ama yaklaşık 15 yıldır Enver Paşa ile ilişkin amatör bir ruh da olsa çok yoğun çalışmalar içerisindeyim.  Dedemin ve babamın savaş cephelerinde verdikleri gayreti bana anlatarak büyüdüm ve bu ruh gücüne sahip oldum. 'İmparatorluğun son kurşunu Enver' adlı kitabımız çıktı. Bu vesileyle bizleri çeşitli programlara davet ediyorlar. Biz de elimizden geleni yapıp katılıyoruz. Sonunu düşünen kahraman olamaz. Enver paşa sonunu hiçbir zaman düşünmezdi. Hayatının 41 yılını canını dişine takıp savaşmayı bilirdi. Enver Paşa girdiği bütün savaşlarda yılmadan, yıkılmadan ne kadar düşse de asla pes etmeyen, vatanı için canını ortaya koyan bir gazimizdir. Enver Paşa’nın cesaretine ve kahramanlığına büyük hayranlık duyuyorum. Enver Paşa denilince herkesin kafasında bir soru işareti oluşuyor ama bu son zamanlarda değişmeye başladı. Olması gerektiği gibi olmaya başladı. Bugün Sarıkamış’ın 100’üncü yıl dönümü. Sarıkamış denilince Enver Paşa akla geliyor”.

Programın sonunda Enver Paşa’nın resim sergisi gezildi ve pilav dağıtımı yapılarak sonlandırıldı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum