Kastamonu ilk STK'sı, Genel Kurulu'nu yaptı!;

Kastamonu ilk STK'sı, Genel Kurulu'nu yaptı!

Kastamonu'da 1963 yılında kurularak Kastamonu'nun ilk STK'sı olarak kayıtlara geçen Tosya Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği, Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Dernek Başkanlığına yeniden mevcut başkan Ali Osman Tekin seçildi....

37-001-001 sicil numarası  ile  1963 yılında Kastamonu ilinde  kurulan ilk Sivil Toplum Kuruluşu olma onuruna sahip olan  Tosya'da  61 yıldır faaliyet gösteren Tosya Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği 2024 yılı Seçimli Olağan Genel Kurulu'nu Müftülük Toplantı salonunda gerçekleştirdi. 

Genel Kurula, din ve devlet büyükleri, derneğin 1963 yalında kurup ve bu günlere kadar gelmesine vesile olan din görevlilerinden ahrete irtihal edenler, şehitler, tüm geçmişler ve Filistin, Gazze, Kudüs, Doğu Türkistan ve dünyanın dört bir yanında şehit olanların ruhlarına 3 ihlas ve 1 Fatiha- ı Şerife okunarak başlandı. Divan Başkanlığına Faruk Akbıyık ve üyeliklere Hüseyin Çiçek ve Sami Yerli seçildi. Tosya Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Başkanlığı ve yönetimi yeniden seçilerek güven tazeledi. Derneğin Yönetim ve denetim kurullarına mevcut Başkan Ulu Camii İmam Hatibi Ali Osman Tekin, Feyzullah Akbıyık, Abdullah Domurcuk, Harun Kaymaz, Ömer Genç tekrar seçildi.

Üyeler tarafından görev tevdi edilen Ali Osman Tekin üyelere teveccühlerinden dolayı teşekkür etti. Genel Kurul'un hayırlara vesile olması için dualar edildi ve Cenab-ı Allah'tan niyazlarda bulunuldu.

Genel Kurul sonrasında, İlçe Müftüsü Mahmut Uluşahan ve diğer din görevlileri tarafından dernek binasında üyelere ikramlarda bulunuldu ve dualar edildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum