Kastamonu, gücüne güç katıyor! Bu proje ile dünya tanıyacak;

Kastamonu, gücüne güç katıyor! Bu proje ile dünya tanıyacak

Düzenlenen iş birliği sözleşmesi ile Türkiye'den Kastamonu, Bursa ve Eskişehir uluslararası düzeyde tanıtılacak...

Türk Dünyası Kültür Başkentleri Birliği'nin ilk kuruluş konferansı, 2023 Türk Dünyası Kültür Başkenti Yılı'nın kapanış töreni kapsamında Azerbaycan'ın Şuşa ilinde düzenlendi. Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın özel temsilcisi Aydın Kerimov, Azerbaycan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Adil Karimli, Türkmenistan Kültür Bakanı Atageldi Shamuradov, Kastamonu(Türkiye), Eskisehir (Türkiye), Bursa (Türkiye), Türkistan (Kazakistan), Oş (Kırgızistan), Anev (Türkmenistan) gibi önemli isimlerin katıldığı toplantıya, il ve illerin valileri ve yetkilileri de iştirak etti.

Aydın Kerimov'un öncülüğünde gerçekleşen konferansta Türk Dünyası'nın kültür başkenti olarak seçilen Şuşa şehrinde Türk Dünyası Kültür Başkentleri Birliği'nin kuruluş konferansı düzenlendi.

2023 yılında gerçekleştirilen bu önemli etkinlikte, imzalanacak ortak belgenin Türk dünyası açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Kuruluş konferansının açılış konuşmalarının ardından, Türk Dünyası Kültür Başkentleri Birliği (TÜRKBİR) tarafından seçilen şehirlerin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla ortak bildiri belgesi imzalandı. Bu belgeyle birlikte, TÜRKSOY'un da katkısıyla seçilen şehirler uluslararası düzeyde tanıtılacak, turizm potansiyelleri geliştirilecek.

Toplantının sonucunda TÜRKBİR üyeleri tarafından oy birliğiyle örgütün başkanlığına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş seçildi. Aynı zamanda, TÜRKSOY Daimi Konseyi'nin 5 Kasım 2022 tarihinde Bursa'da düzenlenen 39. toplantısında alınan karara göre, Türkiye Kültür Başkentleri Birliği'nin kurulmasına ilişkin yerel yürütme organlarının ilk hazırlık toplantısının da gerçekleştirileceği duyuruldu.

Bu noktada Kastamonu’nun uluslararası platformlarda kültür turizmi ile adını sık sık duyurması ekonomik ve kültürel büyümenin kapılarını aralayacak. Bu yıl Kasaba Köyü Mahmut Bey Camiinin de UNESCO Dünya Mirası olarak kayıtlara geçmesiyle Kastamonu’da yabancı turist sayısı artmış bu sayede sadece Mahmut Bey Cami değil Kastamonu’nun kış turizmi, doğa turizmi gibi etki alanları da keşfedilmeye müsait hale geldi.

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum