Haftaya Kastamonu’da ‘lezzet’ şöleni var;

Haftaya Kastamonu’da ‘lezzet’ şöleni var

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Türk Mutfağı Haftası, tüm Türkiye’de olduğu gibi bu yıl Kastamonu’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak....

Etkinlikler 21 Mayıs Salı günü Mimar Vedat Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kastamonu Slow-Food Birliği tarafından düzenlenecek olan yeryüzü pazarı ve Kastamonu Kadın Kooperatiflerince düzenlenecek yöresel ürünler sergisi ve satışlarıyla başlayacak.

3 GÜN BOYUNCA MEYDANDA ZİYAFET VAR

Sokak ikramları bu yıl da gerçekleştirilecek. İkramlar 21 Mayıs Salı günü Coğrafi İşaretli ürünlerimizden İhsangazi Ekşili Pilav ile başlayacak. İhsangazi Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak olan ikram Mimar Vedat Kültür ve Sanat Merkezi’nde saat 10.00’da yapılacak.

Sokak ikramları 22 Mayıs Salı günü Cumhuriyet Meydanı’nda saat 13.30’da Pınarbaşı Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan coğrafi işaretli ürün Pınarbaşı Kara Çorba ikramı, saat 15.00’te Tosya Belediye Başkanlığı tarafından coğrafi işaretli ürünlerimizden biri olan Tosya Pirinci ile yapılan pirinç pilavı, saat 16.00’da Cide Belediye Başkanlığı tarafından coğrafi işaretli ürünümüz Cide Ceviz Helvası ikramı ile devam edecek.

23 Mayıs Perşembe günü ise saat 13.30’da Araç Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak coğrafi işaretli ürünümüz Araç Akdene Göce Çorbası ikramı ve saat 15.00’te Çatalzeytin Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak coğrafi işaretli ürünümüz Çatalzeytin Fındık Şekeri ikramı ile son bulacak.

Etkinlikler Sergi ile renklenecek. 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Kastamonu’da gerçekleşecek etkinliklerden biri de Kastamonu Yöresel Yemekler ve Ürünler Fotoğraf Sergisi ile Mutfak Kültürü Kitapları Sergisi olacak. 21 Mayıs Salı günü Cumhuriyet Meydanı’nda saat 14:00’te açılışı yapılacak olan sergi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenecek.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum