Arama
Arama Sonuçları
Belediyenin 2023 raporuna 'yetersiz' oyu çıktı
Kastamonu Belediyesi Nisan ayı ilk toplantısı, Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda komisyon üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Öte yandan 2023 Faaliyet Raporu da oylandı. 2023 Faaliyet Raporu Kastamonu Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle yetersiz bulundu.
Vali Dallı KASMİB Başkanı seçildi
Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) Birlik Başkanı seçimi dün İl Genel Meclisi Başkanlığı Salonu’nda yapıldı. Vali Dallı kapalı zarf usulü yapılan seçimle KASMİB Başkanı seçildi.
Kaza sonrası Başkan'dan ilk açıklama: Başını çarptı
Ankara dönüşü kaza geçiren Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu kaza sonrası ilk kez açıklama yaptı. Başkan Vidinlioğlu durumunun iyi olduğunu belirterek kafasını çarpmasıyla ilgili; Bir sıyrıktan bir şey olmaz, Allah beterinden korusun" dedi.
İnebolu’daki ‘çöp’ sorunu giderildi
KASMİB yapılan açıklamada, İnebolu Katı Atık Bertaraf Tesisi’ndeki çöp sorununun giderildiği kaydedildi.
İnebolu Katı Atık İstasyonunda UTANDIRAN GÖRÜNTÜ!..
İnebolu ilçesine bağlı Soğukpınar Köyü Salman Çayı kenarında bulunan katı atık transfer istasyonuna gelişigüzel bırakılan çöpler, çevre köylerde yaşayan vatandaşları isyan ettirdi.
KASMİB MKA, Çatalzeytin'de hayvanların hizmetinde
KASMİB sokak hayvanları Mobil Kısırlaştırma Aracı (MKA) Çatalzeytin ilçesinde sokak hayvanlarına hizmet veriyor. Çatalzeytin Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; "'Kısırlaştır, aşıla, küpele ve yaşat' sloganıyla, onların refah seviyesinin yüksek ve daha sağlıklı ortamlarda hayatlarını devam ettirebilmesi için..." denildi.
Kastamonu’dan Almanya’ya topyekûn çıkarma!
Kastamonu Mahalli İdareler Birliği’nin nihai yararlanıcı olduğu, Avrupa Birliği IPA-II dönemine ait hibe programı çerçevesinde devam eden KASMİB (EKAY) Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında yurt dışı teknik gezi düzenlendi. Vali Avni Çakır’ın da ilk gün katıldığı teknik gezi programında Almanya’daki katı atık ve geri dönüşüm tesislerinde incelemeler yapıldı.
Vali Çakır: ‘1576 sokak hayvanı kısırlaştırıldı’
Kastamonu Mahalli İdareler Birliği’nin (KASMİB) Mayıs ayı olağan toplantısı; İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
‘Hayvanlarla ilgili sorunların çözümü kısırlaştırmadan geçer’
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilcisi Ayten Kökgöz, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Koruma Günü özelinde çeşitli açıklamalarda bulundu.
"Kesinlikle teknik ve ilme uymamız lazım"
İl Genel Meclisi (İGM) 2022 Mali yılı il Özel idaresinin çalışmalarını gösteren faaliyet raporunun sunulduğu toplantıya Vali AVni Çakır da katılım sağladı. Vali Çakır, toplantı sonrası yaptığı açıklamasında, deprem konusuna değinerek; "Eskiden vatandaşımızın talebi olsun diye bir anlayış vardı. Bundan sonra bu anlayış kesinlikle tekniğin, ilmin dediği şekilde olması yönünde hareket etmeli. Kesinlikle teknik ve ilme uymamız lazım” dedi.
Kastamonu'dan, hayvanlar için de yardım gidiyor
Vali Avni Çakır'ın talimatıyla deprem bölgesinde, depremden etkilenen hayvanların bakım ve tedavileri için KASMİB Sokak Hayvanları Mobil Kısırlaştırma Ünitesi ile biri veteriner hekim olmak üzere 3 kişilik ekip deprem bölgesine gönderildi. Kısırlaştırma Ünitesi bölgede Sokak ve Ev Hayvanları Geçici Rehabilite Ünitesi olarak görev yapacak.
"Bu konuda en hassas belediyelerden biriyiz"
Kastamonu Belediye Meclisi Aralık ayı ilk oturumunu Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Gündem konularının görüşülmesinin ardından Konya'daki barınakta yaşanan olay gündeme geldi. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Başkan Vidinlioğlu, Kastamonu Belediyesi Hayvan Barınağı'nda çalışanlara teşekkür ederek; " Biz bu konuda en hassas olan belediyelerden bir tanesiyiz. Barınağımızı yeniledik, alttan ısıtmalı hale getirdik. Orada ne bir üşüme ne de bakımlarının az olması söz konusu değil. Hayvanlara kıymak doğru değil, onlar bize emanet. Onları korumak hepimizin vazifesi olmalı" ifadelerine yer verdi.
KASMİB’in 2023 bütçesi 6,5 milyon TL
Kastamonu Valiliği Mahalli İdareler Birliği Başkanlığı (KASMİB) Kasım Ayı Olağan Toplantısı, İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. KASMİB Kasım Ayı Olağan toplantısında 20223 yılı çalışma programı, sözleşmeli personel çalıştırılması, 2023 yılı malı yılı bütçesi, 2022 yılı ek bütçe görüşmesi yapıldı. 2022 yılı ek bütçesi 3 Milyon 200 bin lira, 2023 yılı gelir tahmini bütçesi de 6 Milyon 500 bin lira olarak kabul edildi. Toplantı’da Birlik Başkanı Vali Avni Çakır ve KASMİB Müdürü Adnan Tot konuşma yaptı. Ardından da toplantı basına kapalı olarak devam etti. Gündem maddeleri tek tek görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
Öğrencilere Katı Atık Bertaraf Tesisi tanıtıldı
15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri öncülüğünde “E Twinning Hand in Handtogether 4 Greener EU Projesi” kapsamında Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) tarafından işletilen Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne teknik gezi düzenledi. Geziye Okul Müdür Yardımcısı Kerem Tekşen, projeden sorumlu öğretmenler ve E Twinning Kulübü öğrencileri katıldı.15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri öncülüğünde “E Twinning Hand in Handtogether 4 Greener EU Projesi” kapsamında Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) tarafından işletilen Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne teknik gezi düzenledi. Geziye Okul Müdür Yardımcısı Kerem Tekşen, projeden sorumlu öğretmenler ve E Twinning Kulübü öğrencileri katıldı.
KASMİB’den saha gezisi
Kastamonu Mahalli İdareler Birliği'nin (KASMİB) nihai yararlanıcısı olduğu Avrupa Birliği (AB) Hibe Projesi olan KASMİB Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında 3 ayda bir gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı ve saha gezisi gerçekleştirildi.
KASMİB’in ‘mobil kısırlaştırma aracı’ Araç’ta…
Sahipsiz sokak hayvanlarının kontrolsüz şekilde üremesinin önlenmesi ve bu hayvanların takip edilmesi anlamında, Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) tarafından geçtiğimiz yıl hizmete başlayan “Sokak Hayvanları Mobil Kısırlaştırma Aracı”, Araç ilçesine tekrar giderek sokak hayvanlarını korumak üzere kısırlaştırma ve aşılama işlemlerine başladı.
KASMİB’den saha ziyareti
Çevre ve İklim Eylemi Sektör Operasyonel Programı (ÇİSOP) kapsamında izleme ve değerlendirme toplantısı ve ziyaretleri yapıldı.
KASMİB, temmuz ayı Encümen Toplantısı yapıldı
Kastamonu Mahalli İdareler Birliği’nin (KASMİB) Temmuz ayı Encümen toplantısı, Vali Avni Çakır’ın başkanlığında, Valilik toplantı salonunda yapıldı.
4 bin 275 çiftçi yararlanıyor
Tarım ve Orman Bakanlığının ortaya koyduğu Türkiye’de Batı Karadeniz ve Akdeniz Bölgesinden 8 İl ve 45 ilçenin yararlandığı Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma projesi adı altında 27 köye hizmet veren ve 4 bin 275 çiftçinin şu anda yararlandığı Süt Toplama Merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Ayrıca proje çerçevesinde bölgeye 4 milyon lira civarında malzeme alımı yapılarak üreticilerin hizmetine sunuldu.
Kasmib’den teknik gezi
Kastamonu Mahalli İdareler Birliği’nin (KASMİB) nihai yararlanıcı olduğu Kastamonu EKAY (Entegre Katı Atık Yönetimi) Projesi’nin teknik destek başlığı altında yurt içi teknik gezi programı düzenlendi.
“Büyük bir hayvan barınma merkezi yapacağız”
Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) Meclisi’nin olağan toplantısı, İl Genel Meclisi (İGM) Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Avni Çakır; “KASMİB olarak inşallah aynı Katı Atık Bertaraf Merkezi’miz gibi büyük bir hayvan barınma merkezini yapmak, öncelikli hedeflerimiz arasında” dedi.
Cide Belediyesi'nden kısırlaştırma açıklaması
Cide Belediyesi, ilçede kısırlaştırılan sokak hayvanlarıyla ilgili rakamları açıkladı. Toplamda 236 sokak köpeğinin kısırlaştırıldığı bilgisi verilen açıklamada; kısırlaştırma işlemlerinin Temmuz ve Eylül aylarında da Kastamonu Mahalli İdareler Birliği tarafından verileceği söylendi. Ayrıca; Belediyeden yapılan açıklamada Geçici Hayvan Bakım Evi ile ilgili de çalışmaların sürdüğü söylendi.
Muhtarlar Derneği’nde sokak hayvanları için toplantı
Sokak hayvanlarını koruma kısırlaştırma ve bu süreçteki bakımlarının nasıl yapılacağıyla ilgili toplantı Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği’nde gerçekleştirildi.
“Bu yazıya üzüldük”
Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde Muhtar ve Halk Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Öz, İGM Başkanı Güray Parçal, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Butur, ilgili kurum amirleri ve muhtarlar katıldı.
Vahşi çöp depolama alanları temizlendi
Kastamonu Mahalli İdareler Birliği’nin (KASMİB) nihai yararlanıcısı olduğu AB Projesi Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
Muhtarlar ve halk,devletle buluştu
Muhtarlar ve Halk Toplantısı, Halk Eğitim Merkezi’nde Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz başkanlığında gerçekleştirildi.
KASMİB’ten öğrencilere ‘sıfır atık’ eğitimi…
Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) Avrupa Birliği (AB) Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında öğrencilere farkındalık oluşturmak amacıyla sıfır atık eğitim semineri düzenlendi.
"Yeşilin başkentiyiz"
KASMİB Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi “Sıfır Atık Eğitim Semineri” Vali Avni Çakır başkanlığında Kastamonu Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Başkan Vidinlioğlu'ndan 32 aylık hizmet dökümü
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, göreve geldiği 31 Mart 2019 tarihinden itibaren 32 aylık süreçte yapılan proje ve çalışmaları anlattı.