Kastamonu’dan Almanya’ya topyekûn çıkarma!;

Kastamonu’dan Almanya’ya topyekûn çıkarma!

Kastamonu Mahalli İdareler Birliği’nin nihai yararlanıcı olduğu, Avrupa Birliği IPA-II dönemine ait hibe programı çerçevesinde devam eden KASMİB (EKAY) Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında yurt dışı teknik gezi düzenlendi. Vali Avni Çakır’ın da ilk gün katıldığı teknik gezi programında Almanya’daki katı atık ve geri dönüşüm tesislerinde incelemeler yapıldı....

 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen KASMİB EKAY Projesinin teknik destek başlığı altında düzenlenen yurt dışı teknik gezinin merkezi Almanya’nın Frankfurt kenti oldu.

 

Gezide Frankfurt’a yakın bölgelerdeki katı atık, biyogaz, kompost ve geri dönüşüm tesisleri ziyaret edilerek incelendi.

 

 

ÇAKIR VE SİNSİ DÖNMEK ZORUNDA KALDI

 

Teknik gezinin ilk gününde  Vali Avni Çakır da yer alırken Kastamonu’da yaşanan sel ve su baskınları nedeniyle programını yarıda keserek Kastamonu’ya dönmek zorunda kaldı. Vali Avni Çakır ile birlikte geziye katılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nida Sinsi ile İl Genel Meclis Başkanı Güray Parçal da aynı nedenle programı tamamlayamadan geziden ayrılan isimler oldu.

 

Proje müşaviri olan Libanconsult AGM tarafından düzenlenen, Kastamonu Vali Yardımcısı Vekili ve Devrekani Kaymakamı Sayın Ahmet Coşkun ile Kastamonu ilçe belediye başkanlarının yanı sıra KASMİB Birlik Müdürü Adnan Tot ile KASMİB yetkilileri ve teknik personellerin katıldığı gezi 3 gün sürdü.

 

Proje müşaviri liderlerinden Rawad Ghoussoub’un eşlik ettiği teknik gezide ilk olarak Flörsheim am Main kentine ait RMD Landfill Park Wicker isimli tesis ziyaret edildi. Ziyarette entegre tesis içinde kurulu biyoatık fermentasyon tesisi, kompost tesisi, biyokütle yakma tesisi, biyogaz üretim ve değerlendirme tesisi, sızıntı suyu ve yeraltı suyu arıtma tesisi gibi tesisler gezilerek incelendi. Yapılan incelemeler sırasında Uzman Herbert Heinz tarafından çeşitli açıklamalar ve sunumlar yapılarak sorular cevaplandırıldı.

 

Programın ardından Flörsheim am Main Belediyesi’ne geçildi. Burada Belediye Başkanı Dr. Bernd Blisch tarafından karşılanan gezi heyetine ikramda bulunularak tanıtım materyalleri verildi. Vali Avni Çakır tarafından da belediye başkanına Kastamonu’ya özgü yöresel ürünler ve yabancı dilde hazırlanmış tanıtım materyalleri hediye edildi.

 

Gezinin ikinci gününde ise Sinsheim kentindeki geri dönüşüm ve atık ayıklama tesisi olan AVR Sorting Plant ziyaret edilerek gezildi. Tesisin teknik müdürü olan Edwin Ratke tarafından gezdirilen ve tanıtılan tesiste değerlendirme toplantısı yapılarak sorulan sorular yetkililer tarafından cevaplandırıldı.

 

Teknik gezi, üçüncü gününde yapılan ziyaretlerle sona ererken, teknik gezi heyeti Almanya’nın tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen Hiedelberg isimli şehrine kısa süreli bir gezi gerçekleştirdi.




 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum