KASMİB’den saha gezisi;

KASMİB’den saha gezisi

Kastamonu Mahalli İdareler Birliği'nin (KASMİB) nihai yararlanıcısı olduğu Avrupa Birliği (AB) Hibe Projesi olan KASMİB Entegre Katı Atık Yönetimi Projesi kapsamında 3 ayda bir gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı ve saha gezisi gerçekleştirildi....

Gerçekleştirilen saha gezisine AB Delegasyon üyeleri Çiğdem Çoygun Handy ve Cenk Yılmazer, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda görevli Didar Ergene Şentürk ve Burak Yılmaz ile Müşavir Firma Yetkilisi Naci Çimen’in yanı sıra KASMİB Çevre Yüksek Mühendisi Elifnur Aytekin katıldı.

 AB kaynaklı bir proje olan ve KASMİB düzenli depolama hizmetlerinin desteklenmesi ve eski düzensiz depolama alanlarının ıslah edilerek çevreye kazandırılması amacıyla başlatılan projenin uygulamaya konulduğu bölgeler delegasyon üyeleri ve Bakanlık çalışanları tarafından incelendi. 2 gün süren saha gezisinde ilk gün Tosya, İnebolu ve Abana sahaları incelenirken ikinci gün ise Taşköprü, Devrekâni, Seydiler ve Kastamonu merkez sahaları gözlemlendi. Ayrıca Devrekani ilçesinde bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisi sınırları içinde yapımı gerçekleştirilen Sızıntı Suyu Arıtma Tesisinde incelemeler yapıldı.

 Sahaların incelenmesinin ardından ise KASMİB İdare merkezinde altıncısı gerçekleştirilen Proje Yönetim Kurulu toplantısına geçildi. Toplantıya delegasyon üyeleri ve bakanlık çalışanlarının yanı sıra KASMİB Birlik Müdürü Adnan Tot katıldı.

Toplantıda proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında izlenen yol ve süreçler değerlendirilerek gerçekleşecek çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum