İnebolu’daki ‘çöp’ sorunu giderildi;

İnebolu’daki ‘çöp’ sorunu giderildi

KASMİB yapılan açıklamada, İnebolu Katı Atık Bertaraf Tesisi’ndeki çöp sorununun giderildiği kaydedildi....

Kastamonu Mahalli İdareler Birliği’nden (KASMİB) yapılan açıklamada, İnebolu Katı Atık Bertaraf Tesisi’ndeki çöp sorununun giderildiği kaydedildi.

İnebolu’daki tesisin yetersiz kalması nedeniyle etrafta biriken çöpler, vatandaşların tepkisini çekmişti. KASMİB’ten konuyla ilgili yapılan bilgilendirmede yaz aylarında İnebolu ve çevresinde aşırı nüfus artışı nedeniyle tesisin zaman zaman yetersiz kaldığı, ancak son günlerde biriken çöplerin alınarak Devrekani’deki Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne taşındığı, aynı sorunun tekrar yaşanmaması için de tedbir alındığı vurgulandı.

Birlik açıklamasında şu ifadelere yer verildi; Kastamonu Mahalli İdareler Birliği, Kastamonu İli genelinde katı atık yönetiminden sorumlu kuruluştur. Kastamonu merkez ve 19 ilçe belediyesi ile Kastamonu il ve ilçe özel idare müdürlüklerinin ortak kullandığı katı atık aktarma istasyonları ile Devrekani ilçemizde bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisinin işletimi Mahalli İdareler Birliği’miz tarafından yürütülmektedir. Halen 6 adet ilçemizde katı atık aktarma istasyonumuz bulunmakta ve bu istasyonlarımız ilçe belediyelerimiz ve ilçe özel idarelerimizce ortak kullanılmaktadır. İnebolu İlçemizdeki katı atık aktarma istasyonu da İnebolu, Doğanyurt, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin belediyelerinin ve buralardaki ilçe özel idarelerimizin ortak kullandığı bir aktarma istasyonudur.”

“ANİ NÜFUS ARTIŞI, KATI ATIKTA ARTIŞA NEDEN OLDU”

“Bu yıl okulların tatil olmasının akabinde Kurban Bayramına girilmesi nedeniyle, özellikle sahil ilçelerimizde il dışından gelen hemşehrilerimiz ve turizm canlılığı nedeniyle ani nüfus artışı ve buna bağlı olarak evsel katı atık miktarlarında ciddi artış olmuştur. İnebolu ilçemizdeki aktarma istasyonu ise çok sayıda yerleşim yerine ve yüksek bir nüfusa hizmet veren önemli bir istasyon olduğundan yoğunluk yaşanmıştır. Katı atıkların taşınmasında kullandığımız araçlar ise zaman zaman yetersiz kaldığından bu istasyonumuzun içine katı atıkların geçici depolanması söz konusu olmuştur. Ancak bu olumsuzluk kısa süre içinde giderilmiş, bu istasyonumuzda geçici depolanan katı atıklar tamamen temizlenerek kaldırılmış ve Devrekani İlçemizde bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisimize taşınmıştır. Bundan sonra da herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmıştır.” 


Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum