KASMİB’den saha ziyareti;

KASMİB’den saha ziyareti

Çevre ve İklim Eylemi Sektör Operasyonel Programı (ÇİSOP) kapsamında izleme ve değerlendirme toplantısı ve ziyaretleri yapıldı....

ÇİSOP uygulamasıyla, iklim değişikliği sorunu ile daha iyi şekilde mücadele edilmesi, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) iklim değişikliği politikasıyla ilişkili olarak AB müktesebatı ile uyumlaştırılması, çevrenin korunması ve vatandaşların yaşam kalitesinin iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Yürütülen program kapsamında bilgi alışverişinde bulunmak ve projenin faaliyeti hakkında çalışmaları yakından takip etmek amacıyla ilk önce Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) İdare Merkezinde izleme ve değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Kıdemli Uzmanlar Bouryana Konaklieva ve Jozef Richtarcik, Uzman Cevdet Kabal, İnşaat Mühendisi Ali Kemal Nakiboğlu, Harita teknikeri Hüseyin Baskın, KASMİB Birlik Müdürü Adnan Tot,  Çevre Mühendisleri Elifnur Akbaş ve Süha Özata katıldı.

BELEDİYENİN ESKİ ÇÖP SAHASI UZMANLAR TARAFINDAN GEZİLDİ

Değerlendirme toplantısının ardından proje kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde incelemek ve değerlendirmek amacıyla saha ziyaretleri gerçekleştirildi. İlk olarak Kastamonu Belediyesi’nin daha önce kullandığı, proje dahilinde ıslah edilen ve doğaya kazandırılan eski çöp sahası gezilerek uzmanlar tarafından incelemelerde bulunuldu. Ardından Devrekani ilçesi Sarıyonca Köyü’nde bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisinde yer alan Sızıntı Suyu Arıtma tesisine geçilerek,  incelemeler yapıldı ve görevli teknik personellerden tesisin işleyişi hakkında bilgi alındı.

 İzleme ve Değerlendirme komitesi üyeleri Bouryana Konaklieva ve Jozef Richtarcik proje kapsamında yürütülen çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade ettiler. (CNG Haber)

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum