Vali Dallı KASMİB Başkanı seçildi;

Vali Dallı KASMİB Başkanı seçildi

Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) Birlik Başkanı seçimi dün İl Genel Meclisi Başkanlığı Salonu’nda yapıldı. Vali Dallı kapalı zarf usulü yapılan seçimle KASMİB Başkanı seçildi....

Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun yaptığı açılış ile başlayan toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Ardından da KASMİB üyelerinin katılımı ile kapalı zarf usulü Birlik Başkanı seçimi yapıldı. Kullanılan 34 oyun tamamını alan Dallı KASMİB’in yeni başkanı oldu.


Toplantıda Rahmi Galip Vidinlioğlu açılış konuşması yaptı. Ardından da KASMİB Birlik Başkanı seçilen Vali Meftun Dallı konuşma yaptı. Dilek ve temenniler bölümünde Belediye Başkanları yaşanan sorunları dile getirdiler. KASMİB Müdürü Adnan Tot’ta yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

VİDİNLİOĞLU'NA 'GEÇMİŞ OLSUN' DEDİ

Vali Meftun Dallı, üyeleri selamlayarak; “Gösterdiğiniz teveccühten dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum öncelikle. Allah mahcup etmesin. İnşallah güzel hizmetler yapmayı hep birlikte Cenabıhak hepimize nasip etsin. Başkanımıza geçmiş olsun diliyorum, hepiniz adına. Aracıyla kaza geçirdi, Allah korumuş, şükür bir yaralama falan bir şey yok. Öbür araç ters dönmüş, sevindik. Geçmiş olsun” dedi.


DALLI; "BU LİSANS MESELESİNİ HALLETMEK İSTİYORUZ"

Dallı, güzel projelerin olduğunu belirterek; “Yalnız sıkıntılarımızdan bir tanesi ilk gelir gelmez hemen bana intikal eden Çevre Şehircilik Müdürümüzün ve yardımcısının gelip anlattıkları lisanslarla ilgili bir meselemiz var. Bir an önce Adnan Bey’le de konuştuk. Bir tek bizim sorunumuz değil anladığım kadarıyla. Türkiye’deki diğer Mahalli İdare Birlikleri'nin de aynı sorunlarının olduğunu, onları da bu konuda sıkıntı içerisinde bulunduklarını ifade ettiler. Biz gene de nasıl çözülecekse bu bir an önce bilgi sahibi olup bu süreci başlatıp bu lisans meselesini halletmek istiyoruz. Çünkü anladığım kadarıyla Çevre Bakanlığımızın mevzuatı açısından bakıldığında burada bir sorun var. Yani şu an itibariyle müfettişler gelmiş, incelemiş ‘kesmemiz gereken cezalar var’ dediler. Ben tabii ‘durun’ dedim yani şu an ceza ödeyecek halimiz yok yani. Zaten sıkıntıdayız. Bu sürekli böyle ensemizde demokrasinin kılıcı gibi sallanıp duracak bir mevzu olduğu için öncelikle onu halletmeye çalışacağız. Süreç içerisinde gerekirse sizleri de bilgilendirip sizin de desteğinizi almaya çalışırız hep birlikte. Onun dışında işlerimiz düzenli bir şekilde yürüyor, yürümeye devam ediyor. Belediyelerimize teşekkür ediyoruz. Bütçe noktasında herhalde herkes üstüne düşen imkanları çerçevesinde zaten düzenli olarak yapıyordur, yapmaya da devam edecektir. Onun için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum