"Kesinlikle teknik ve ilme uymamız lazım";

"Kesinlikle teknik ve ilme uymamız lazım"

İl Genel Meclisi (İGM) 2022 Mali yılı il Özel idaresinin çalışmalarını gösteren faaliyet raporunun sunulduğu toplantıya Vali AVni Çakır da katılım sağladı. Vali Çakır, toplantı sonrası yaptığı açıklamasında, deprem konusuna değinerek; "Eskiden vatandaşımızın talebi olsun diye bir anlayış vardı. Bundan sonra bu anlayış kesinlikle tekniğin, ilmin dediği şekilde olması yönünde hareket etmeli. Kesinlikle teknik ve ilme uymamız lazım” dedi....

ÇAKIR; “ACİL YIKILACAK, AĞIR HASARLI VE YIKIK BİNA 202 BİN BİNADIR”

6 Şubat’ta yaşanan depremlere değinen Vali Avni Çakır; “Şu anda gündemimiz afet bölgesine yaptığımız lojistik destekler. Afetin ilk gününden itibaren Kastamonu’da afet bölgesine, diğer tüm illerimiz gibi yoğun bir şekilde destek vermeye devam ediyor. 6 Şubat’ın ertesi günü Kriz Merkezi Başkanlığı oluşturarak, afet bölgesine yapacağımız her türlü yardımları en üst seviyede koordine etmeye çalıştık. Maalesef vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 46 bine ulaştı. Acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina 202 bin binadır. Orta hasarlı olarak gözükenler buna dahil değil. Şu anda bölgede 332 tane çadırkent kuruldu. Bir buçuk milyona kadar yakın vatandaşımız bu çadırlarda kalıyor. Bölgede şu ana kadar 189 tane konteyner kent kuruldu” dedi.

 “BARINMA VE İNSANİ YARDIMLARIMIZ YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR"

İlimizden bölgeye gönderilen yardımlar hakkında bilgi veren Vali Çakır; “Kastamonu’dan biz şu ana kadar 188 TIR, 114 kamyon ve 84 diğer vasıtayla toplam 386 yardım aracını bölgeye intikal ettirdik. Ayrıca bugünde araçlarımızı bölgeye sevk ediyoruz. Bu sadece valilik, belediyeler, kaymakamlıklar, kamu kurumları ve artı STK’lardan aldığımız veriler doğrultusunda edinilen rakamlar. Bunların dışında muhtarlarımızın köylerinden, işadamlarımızın gerçekleştirdikleri yardımlar var. Herkes gücüne göre en üst seviye bu yardımları gönderdi. 6 araç Adana’ya, 73 araç Adıyaman’a, 148 araç Kahramanmaraş’a, 104 araç Hatay’a, 19 araç Malatya’ya, 8 araç Osmaniye’ye, 28 araçlık yardımımızı da Gaziantep’e ulaştırdık. Her türlü desteklerimiz mevcut. Gıda anlamına 55 bin adet gıda kolisi gönderdik. Yaklaşık 10 bin gıda kolisinin de planlamasını yaptık. İş insanlarımızın destekleriyle de Ramazan ayı öncesinde hem gıda kolisi hem de hijyen kolisi göndermeyi planlıyoruz. 365 TL tutan bir gıda kolisi paketimiz var. 235 TL hijyen kolisi paketimiz var. İsteyen vatandaşlarımız açılan hesaplarımıza yardımda bulanabiliyorlar, isterlerse kendileri alıp bize teslim edebilirler. İl genelimizde de yardım faaliyetlerimiz devam ediyor. Gönderdiğimiz yardımlarda kalem kalem kayıt altına alınıyor. Konteynerlerde bölgede en çok ihtiyaç duyulan yardım malzemeleri arasında yer alıyor. Malumunuz ilimizde yaşanan sel afetinde dolayı bölgemize çok miktarda gelmişti. Bizde burada işi biten, artı kamuda ve özel sektörde bulunan konteynerlerimizi sevk ettik. Bu kapsamda 139 adet yaşam konteyneri, 16 adet işyeri konteyneri, 12 adet WC, duş konteyneri, 9 adet WC konteyneri, 111 adet de mobil WC konteynerini bölgeye gönderdik. Bölgeye ilimizden binden fazla gönüllü vatandaşımız gitti. KASMİB’in veterinerlik aracı da bölgede. Ekiplerimiz bölgedeki çalışmalara destek veriyor. Barınma ve insani yardımlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Hasar tespit çalışmalarına yoğun bir şekilde destek sağladık. İhtiyaç malzemelerin sevkiyatına yardımcı oluyoruz. Desteklerimize devam ediyor. Okul konteyneri içinde bölgeye konteyner desteğini yaptık” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR VATANDAŞIMIZI DIŞARIDA BIRAKMIYORUZ"

Deprem bölgesinden Kastamonu'ya gelen depremzedelere değinen Vali Çakır; “753 vatandaşımız kamu kurumlarında, 3 bin 19 tanesi de evlerde ikamet ettiriliyor. Vatandaşlarımızın yoğun bir desteği var. ‘Ben eve çıkmak istiyorum’ diye hiçbir vatandaşımızı dışarıda bırakmıyoruz. Bu anlamda üst seviyede gereken desteklerimizi de veriyoruz. Okullarımıza 692 adet öğrenci nakli geldi. Neticede bugünlerde tamamen gündemimiz afet bölgesine yapılacak destek. Maalesef büyük bir yıkım var. Elinizde imarla alakalı yetki var. Eskiden vatandaşımızın talebi olsun diye bir anlayış vardı. Bundan sonra bu anlayış kesinlikle tekniğin, ilmin dediği şekilde olması yönünde hareket etmeli. Kesinlikle teknik ve ilme uymamız lazım” dedi.  


 

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum