Kasmib’den teknik gezi;

Kasmib’den teknik gezi

Kastamonu Mahalli İdareler Birliği’nin (KASMİB) nihai yararlanıcı olduğu Kastamonu EKAY (Entegre Katı Atık Yönetimi) Projesi’nin teknik destek başlığı altında yurt içi teknik gezi programı düzenlendi....

Proje müşaviri olan Libanconsult AGM tarafından düzenlenen teknik geziye KASMİB Birlik Müdürü Adnan Tot ve KASMİB teknik personelleri ile Birliğe üye mahalli idarelerin personellerinden oluşan 14 kişilik bir grup katıldı. Yine gezide müşavir firma yetkilisi Cengiz Demir ile bazı görevliler de yer aldı.

Teknik gezide ilk olarak Çanakkale ilimize gidilerek Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği’ne (ÇAKAB) ait tesisler ziyaret edildi ve incelemeler yapıldı. ÇAKAB Birlik Müdürü Aysun Kavcar’ın ev sahipliği yaptığı gezide ÇAKAB teknik personellerinin yanı sıra yüklenici firma olan Suez Çanakkale Atık Hizmetleri A.Ş. yetkilileri de hazır bulundu. Çanakkale EKAY (Entegre Katı Atık Yönetimi) Projesi kapsamında yapımı gerçekleştirilen düzenli depolama alanının yanı sıra geçtiğimiz yıl faaliyete geçtiği bildirilen Çöpgaz Elektrik Üretim Tesisi ile Mekanik Ayırma Tesisinde yetkililer tarafından bilgi paylaşımı yapıldı. Ayrıca ATY (atıktan türetilmiş yakıt) projesi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Teknik gezinin bir sonraki durağı olan Balıkesir’de ise öncelikle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ziyaret edilerek yetkililerle görüşme gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında düzenlenen ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Volkan Karateke, Sıfır Atık ve Atık Yönetimi Şube Müdürü Ömer Avcıoğlu ve şube teknik personellerinin katıldığı toplantıda karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinde yapılan incelemelerde ise Toplama Ayırma Tesisi (TAT), Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi ve Kompost Tesisi gezilerek yetkililerden bilgi alındı. Ayrıca Havran ilçesine gidilerek burada bulunan Katı Atık Aktarma İstasyonunda inceleme yapıldı. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum