Muhtarlar Derneği’nde sokak hayvanları için toplantı;

Muhtarlar Derneği’nde sokak hayvanları için toplantı

Sokak hayvanlarını koruma kısırlaştırma ve bu süreçteki bakımlarının nasıl yapılacağıyla ilgili toplantı Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği’nde gerçekleştirildi....

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Yalçın Uyanık, Kastamonu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Kenan Gücükbergen, İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanı Jandarma Astsubay Çavuş Kadir Güner, Kastamonu Mahalli İdareler Birliği (KASMİB) Müdürü Adnan Tot, Veteriner Hekim Aslıhan Babaş Öztürk ve Veteriner Hekim Mustafa Timur katıldı.

“HAYVAN HAKLARI GÖZETİLEREK, DAHA SAĞLIKLI BİR YAŞAM SÜRMELERİ ANA HEDEFİMİZ OLACAK”

Toplantı sonrasında bilgilendirme yapan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Kastamonu Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Yapıcıoğlu; “Sokak hayvanlarımız için bir çalışma içine girdik. Yapacağımız çalışmayla sokak hayvanlarımızı kısırlaştırıp, bu süreçteki bakımlarının sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağlayacağız. Yapacağımız çalışmada hayvan hakları gözetilerek, onların daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri ana hedefimiz olacaktır. Sokak hayvanlarıyla aynı dünyayı paylaşanlar olarak, onlarla birlikte sağlıklı bir şekilde yaşamak istiyoruz. Hem sokak hayvanlarımız sağlığına kavuşacak hem de toplum için oluşabilecek olası tehlikenin önüne geçilecektir. Yaptığımız toplantı kapsamında alınan kararların bir an önce hayata geçmesi için İl Özel İdaresi ile görüşüp, değerli desteklerini talep edeceğiz. Sokak hayvanların haklarına saygı gösteren insanlar olarak, onların sağlıklı bir şekilde doğal bir yaşam sürmelerini arzu ediyoruz. Toplantımıza katılıp bize destek verenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum