"Bu konuda en hassas belediyelerden biriyiz";

"Bu konuda en hassas belediyelerden biriyiz"

Kastamonu Belediye Meclisi Aralık ayı ilk oturumunu Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Gündem konularının görüşülmesinin ardından Konya'daki barınakta yaşanan olay gündeme geldi. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Başkan Vidinlioğlu, Kastamonu Belediyesi Hayvan Barınağı'nda çalışanlara teşekkür ederek; " Biz bu konuda en hassas olan belediyelerden bir tanesiyiz. Barınağımızı yeniledik, alttan ısıtmalı hale getirdik. Orada ne bir üşüme ne de bakımlarının az olması söz konusu değil. Hayvanlara kıymak doğru değil, onlar bize emanet. Onları korumak hepimizin vazifesi olmalı" ifadelerine yer verdi....

YILMAZ; "BELEDİYEMİZİN HAYVAN BARINAĞI YENİLENDİ VE HAYVANLARIN KONFORU EN İYİ ŞEKİLDE SAĞLANDI"

MHP Meclis Üyesi Selçuk Yılmaz, gündem maddeleri sonrasında söz alarak, Konya’da barınakta yaşanan olayları şiddetle kınadığını vurguladı. Meclis üyesi Yılmaz konuşmasında; “Belediyemiz, hayvan barınağını yeniledi ve hayvanların konforu en iyi şekilde sağladı. Yiyeceklerinin, ısınmalarının tam şekilde olduğunu öğrendik. Buradan Veteriner İşleri Müdürlüğümüze hem ilgili başkan yardımcımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

VİDİNLİOĞLU; "BU KONUDA EN HASSAS OLAN BELEDİYELERDEN BİRİYİZ"

Barınakta çalışan arkadaşlara teşekkür eden Vidinlioğlu; “Biz bu konuda en hassas olan belediyelerden bir tanesiyiz. Burası kış memleketi, kışın doğada hayvanlar aç kalmasınlar diye gidip yem bırakıyoruz. Barınağımızı yeniledik, alttan ısıtmalı hale getirdik. Orada ne bir üşüme ne de bakımlarının az olması söz konusu değil. Bugün yaptığımız protokolde de onlar için ne kadar çabaladığımız görülüyor. Artı olarak sıkı da takip ediliyoruz. Tabii ki ben elbette hayvanseverim ama bu işi kendisine meşgale edinmiş, bu işte ciddi emekler veren hayvansever dostlar var. Bu anlamda bizi sürekli takip ediyorlar, çalışmalarımızdaki memnuniyetlerini sürekli ifade ediyorlar. Hayvanlara kıymak doğru değil, onlar bize emanet. Onları korumak hepimizin vazifesi olmalı” diye konuştu.

ATAK; " BAŞIBOŞ GEZEN HAYVANLAR, İNSANLAR İÇİN TEHDİT OLUŞTURUYOR"

AK Parti Meclis Üyesi Necati Atak ise hayvanların bakılmasının çok güzel olduğunu ama sokaklarda başıboş gezen hayvanların insanlar için tehdit oluşturduğunu dile getirerek; “Geçenlerde bir çocuğumuzun kuduz olması herkesi derinden üzdü. Bu hayvanların çoğalmamasını takip etmek lazım” dedi.

VİDİNLİOĞLU; "KANUN KISIRLAŞTIRMA YAPILDIKTAN SONRA YERİNE BIRAKMAMIZI SÖYLÜYOR"

Vidinlioğlu, KASMİB bünyesinde araba aldıklarını anımsatarak; “İlçelerimize gidiyorlar ve kısırlaştırma yapıyorlar. Buradan Veteriner İşleri Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum, dışarıdan kısırlaştırma için getirilen hayvanları bile müdürlüğümüz geri çevirmiyor. Kastamonu’da zaten biz yapıyoruz, bir de KASMİB bünyesinde yeni başladı. Başıboş köpekler konusu bir muamma çünkü kanun öyle diyor. Konun dışına çıkamazsınız ama bir düzenleme de yapılması şart çünkü ilçeler arasında oradan oraya sürekli giden köpekler var. Bu konuda bana da defaten şehrimizde yaşayan kardeşlerimizden şikayetler geliyor. Fakat kanun kısırlaştırma yapıldıktan sonra yerine bırakmamızı söylüyor. Biz sınırlı sayıda hayvanı barınakta tutabiliyoruz ama orada tutulmasını bile doğru görmeyen derneklerimiz var” diye konuştu.

ORAL; "ÇOCUKLARA BİR ÖĞÜN SÜT YA DA YEMEK VERİLMESİNİ ÖNERİYORUM"

CHP Belediye Meclis Üyesi Muhammet Hakan Oral ise Belediye’nin göstermiş olduğu hassasiyetin çok güzel olduğunu belirterek; “Hassasiyet konusu açılmışken, okuyan çocuklarımız var. Bunlara bir öğün yemek projesi CHP tarafından belediyelerce bütçeleri doğrultusunda uygulanıyor. Bütçeleri yetmeyen de süt veriyor. Bu hassasiyete sahip bir Belediye olarak böyle bir öneri getirmek istiyorum. Bütçemiz doğrultusunda çocuklara, bir öğün süt ya da yemek verilmesini öneriyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, konunun değerlendirilebileceğini söyledi.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum