Arama
Arama Sonuçları
Köpeğin Tümör Nedeniyle Kulağı Ampute Edildi
Zonguldak’ta bir köpeğin kulağı tümör nedeniyle ampute edildi.
‘Adalet yok’ dedi, AK Parti’den istifa etti
Bazı isimler var ki; yıllarca partilerine gönül vermiş, hizmet etmiş, hatta hemen her seçimde aday adayı olmasına karşın ne milletvekilliği, ne belediye başkanlığı, ne de meclis üyeliği konusunda hak ettiği değer gösterilememiş.
Kuzeykent'te VAHŞET!
Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde vahşet! Ayaklarıyla ezerek öldürdü...
Köpeklerin saldırdığı genç kız ölümden döndü!
Kastamonu şehir merkezinde işe gitmek isterken sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan genç kız, hastanelik oldu.
‘Artık bıçak kemiğe dayandı!’
Kastamonulu veterinerler, meslektaşlarına yönelik şiddete tepki olarak 1 günlük iş bıraktı
Kastamonu’da engelli hayvanlar için bakımevi kurdu
Kurduğu bakımevinde 60’dan fazla engelli ya da sakat hayvana bakan hayvansever, sokaktaki canlılar istenmediği için yaptıkları kısırlaştırmayla popülasyonu düşürmeye çalıştıklarını söyledi.
Taşköprü’de şok iddia! “Kara Büyü” yapmak için...
Kastamonu Taşköprü İlçesinde büyü yapmak için kedilerin kuyruğu ve bacaklarının kesildiği iddia edildi.
Kastamonu’nun artık bir ‘Hayvan Hastanesi’ var
Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Veteriner Fakültesi, hayvan sağlığı alanındaki hizmetlerini genişletmek ve öğrencilere uygulama ortamı sağlamak amacıyla hayvan hastanesi açma girişiminde bulunmuştu. Yapılan başvuru sonucunda Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden açılış ruhsatını aldı. Hayvan Hastanesi, son teknoloji ekipmanlarla donatılmış modern tesisleri ve uzman veteriner hekim kadrosuyla hizmet verecek.
Kastamonu'da sokak köpeği, çocuğa saldırdı
Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde oyun oynadığı sırada sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki çocuk, yaralandı. Bir köpeğin sırtını ısırdığı çocuk, ağabeyi tarafından kurtarıldı.
Kastamonu'dan, hayvanlar için de yardım gidiyor
Vali Avni Çakır'ın talimatıyla deprem bölgesinde, depremden etkilenen hayvanların bakım ve tedavileri için KASMİB Sokak Hayvanları Mobil Kısırlaştırma Ünitesi ile biri veteriner hekim olmak üzere 3 kişilik ekip deprem bölgesine gönderildi. Kısırlaştırma Ünitesi bölgede Sokak ve Ev Hayvanları Geçici Rehabilite Ünitesi olarak görev yapacak.
Sokak köpeklerinden kaçarken ölümden döndü
İnebolu ilçesinde sokak köpeklerinden kaçmak isterken düşen kadın yaralandı. Kolu kırılan kadının oğlunun da bir hafta önce aynı bölgede köpeklerin saldırısına uğradığı öğrenildi.
"Türkiye'den yükselen çığlıklara, Kastamonu'dan eşlik ediyoruz"
Kastamonu'daki hayvanseverler, ortak bir basın açıklaması düzenledi. Yapılan basın açıklamasında Konya’da hayvan barınağında yaşananları kınayarak, olaya tepki gösterdi. Ortak basın açıklamasını okuyan Kastamonu Sokaktaki Canlılarımız İçin El Ele Derneği Başkanı Özden Neval Türkmen, barınakta yaşanan olaya değinerek; "Tüm Türkiye’den yükselen çığlıklara Kastamonu’dan eşlik ediyoruz. Konya’da vuku bulan olayı gerçekleştirenlerin, bu çalışanlara bu cüreti veren yöneticilerin insanlıkla uzak yakın ilişkisi bulunmamaktadır. Bu olayı gerçekleştirenlerin en üst dereceden hüküm giymelerinin sağlanmasını talep ediyoruz. Bu canilerin hiçbir yaptırımla karşılaşmadan toplum içinde ellerini kollarını sallayarak dolaşmaları insanlarımız için de güvensiz bir ortam yaratarak toplum huzurunu zedeleyecektir" dedi.
"Bu konuda en hassas belediyelerden biriyiz"
Kastamonu Belediye Meclisi Aralık ayı ilk oturumunu Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Gündem konularının görüşülmesinin ardından Konya'daki barınakta yaşanan olay gündeme geldi. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Başkan Vidinlioğlu, Kastamonu Belediyesi Hayvan Barınağı'nda çalışanlara teşekkür ederek; " Biz bu konuda en hassas olan belediyelerden bir tanesiyiz. Barınağımızı yeniledik, alttan ısıtmalı hale getirdik. Orada ne bir üşüme ne de bakımlarının az olması söz konusu değil. Hayvanlara kıymak doğru değil, onlar bize emanet. Onları korumak hepimizin vazifesi olmalı" ifadelerine yer verdi.
‘Tüm kurumları göreve davet ediyoruz’
Canlarımız İçin El Ele Dernek Başkanı Özden Neval Türkmen, KİHAYKO İl Temsilcisi Semiha Kırkbeşoğlu veTosya Yaşat Sev Dernek Başkanı Zehra Erden, sokak hayvanları ile ilgili ortak basın açıklaması yayınladı. Yapılan basın açıklamasında Tosya Belediyesi tarafından, küpeli ve küpesiz sokak hayvanlarının toplatıldığı ve ruhsatsız ve izinsiz olduğu gerekçesiyle kapatılan yere konulduğu iddiası üzerine yayınladıkları basın açıklamasında; “Konu ile ilgili olan tüm kurumları göreve davet ediyoruz. Konunun ve bu tür diğer tüm konuların takipçisi olacağız” ifadelerine yer verildi.
Can dostlar için toplandılar
Kastamonu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun da katılımıyla düzenlenen etkinliğe, çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Vidinlioğlu; “Yaptığımız tüm çalışmalar sizlerin gözlerinizdeki ışığın daim olması için. Sevginize layık olmaya çalışıyoruz. Beni çok mutlu ettiniz” dedi.
'Sokak hayvanlarını, kişisel çıkarlarınıza alet etmeyin'
Geçtiğimiz aylarda Taşköprü'de bölgede bulunan TOKİ sakinlerinin şikayeti üzere kapatılan köpek barınağının ardından ilçede yaşanan hayvanseverler, Taşköprü Belediyesi'ne tepki göstermişti. Belediye Başkanı Abdullah Çatal da, eleştirilere cevap vererek, barınağın süreci hakkında değerlendirme yaptı.
Barınaktaki köpekler sokağa salındı
Taşköprü Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı, TOKİ konutlarının hizmete girmesi ve vatandaşlardan gelen başvurular nedeniyle kapatıldı.
“Savcılık düzeyinde de hakkımızı arayacağız”
Taşköprü Belediyesi Hayvan Barınağı’na ait sosyal medyada yayınlanan bir köpeğin acı dolu bağırışının da yer aldığı haberde, köpeklerin bakımının yapılmadığı, dışkıların temizlemediği öne sürüldü. Konuyla ilgili olarak Taşköprü Belediyesi’nden yalanlama geldi.
Jandarma selde kurtardığı hayvanları unutmadı
Kastamonu il Jandarma Komutanlığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde 'Sel Afeti' yaşandığı zaman komşu illerden de getirilen 8 Jandarma Hayvan Durum İzleme Timi (HAYDİ) Ekibiyle selde mağdur olan, yaralanan, aç kalan yüzlerce hayvana sahip çıkarak selden kurtarmış, tedavi ettirmiş, beslemişti.
Alageyik sürüsünü jandarma elleriyle besliyor
Kastamonu'da, her gün Jandarma İl Komutanlığının yerleşkesine gelen geyikler, jandarma ekipleri tarafından besleniyor. Ekipler, yollarını bekleyen geyikleri elleri ile besliyor.
Kedilerin tabut başındaki 'vefa' nöbeti
Kastamonu’nun Daday ilçesinde hayatını kaybeden 84 yaşındaki hayvanseverin, küçükken sahiplendiği "Duman" ve "Pamuk" isimli kedileri, tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı.