“Savcılık düzeyinde de hakkımızı arayacağız”;

“Savcılık düzeyinde de hakkımızı arayacağız”

Taşköprü Belediyesi Hayvan Barınağı’na ait sosyal medyada yayınlanan bir köpeğin acı dolu bağırışının da yer aldığı haberde, köpeklerin bakımının yapılmadığı, dışkıların temizlemediği öne sürüldü. Konuyla ilgili olarak Taşköprü Belediyesi’nden yalanlama geldi....

Taşköprü Belediyesi tarafından yapılan açıklamada söz konusu haberdeki iddiaların yalan olduğu belirtilerek, bağıran hayvanla ilgili olarak; “Pazar günü ilçe dışından hayvan sever kimliğine bürünmüş bazı art niyetli çevrelerce, izinsiz olarak girilmiş. Sabah saatlerinde alana bırakılan hasta sokak köpeğinin çekimi yapılarak, Belediyemiz ve ilçemiz üzerinden bir algı yaratılmış ve habersizce bu köpeğimiz buradan alınmıştır” denildi. Konuyla ilgili Taşköprü Belediyesi’nin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığı ifade edilerek, savcılık düzeyinde hak aranacağı kaydedildi.

“SOKAKTA YAŞAYAN DOSTLARIMIZA VERİLEBİLECEK DESTEĞİ EN ÜST DÜZEYE ÇIKARMA GAYESİNDEYİZ”

Taşköprü Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Taşköprü Belediye’mize ait sokak hayvanlarının geçici olarak tutulduğu alanda Pazar günü ilçe dışından hayvansever kimliğine bürünmüş bazı art niyetli çevrelerce, izinsiz olarak girilmiş. Sabah saatlerinde alana bırakılan hasta sokak köpeğinin çekimi yapılarak, Belediyemiz ve ilçemiz üzerinden bir algı yaratılmış ve habersizce bu köpeğimiz buradan alınmıştır.Bölgede ilk geçici hayvan bakım evini açan bir belediye olmamızın yanı sıra, mama odakları, kedi evleri yapılarak ilçenin çeşitli noktalarına konumlandırılmış, hayvansever ve yerel hayvan koruma görevlilerinin de mama odaklarına rahatça ulaşabilmesi ve belediyemiz tarafından sepetli bisiklet alınıp kullanımlarına sunulmuştur.Belediye olarak hayvansever vatandaşlarımız ve çocuklarımızla sürekli irtibat halinde olarak sokakta yaşayan dostlarımıza verilebilecek desteği en üst düzeye çıkarma gayesindeyiz.Kasıtlı kişi veya kişilerce yaptırılan bu algıyı yapanları kınarken, savcılık düzeyinde de hakkımızı arayacağımızı belirtirken, bundan önce olduğu gibi bundan sonrada tüm sokak hayvanlarımıza gereken ilgi ve alakayı göstereceğimizi tüm kamuoyunun bilmesini isteriz.” 






Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum