‘Adalet yok’ dedi, AK Parti’den istifa etti;

‘Adalet yok’ dedi, AK Parti’den istifa etti

Bazı isimler var ki; yıllarca partilerine gönül vermiş, hizmet etmiş, hatta hemen her seçimde aday adayı olmasına karşın ne milletvekilliği, ne belediye başkanlığı, ne de meclis üyeliği konusunda hak ettiği değer gösterilememiş....

31 Mart yerel seçimlerine hızla yaklaşılırken, partilerin belediye başkan adayları ve meclis üyeliği listeleri son halini aldı.

Kimi isimler şaşırtırken, kimileri de beklendiği gibi ilk sıralarda yer buldu. Bazı isimler de var ki yıllarca partilerine gönül vermiş, hizmet etmiş, hatta hemen her seçimde aday adayı olmasına karşın ne milletvekilliği, ne belediye başkanlığı, ne de meclis üyeliği konusunda hak ettiği değer gösterilememiş.

Bu isimlerden biri de Kastamonuluların yakından tanıdığı Tan İnşaat sahibi Tacettin Tan…

AK Parti teşkilatlarında çeşitli kademelerde görev alan, 2011’de milletvekili aday adaylığı ile başlayan süreçte bugüne kadar yerel ve genel seçimlerde çok kez aday adayı olmasına karşın, aday gösterilmeyen Tan, son olarak Doğan Ünlü’nün İl Genel Meclisi üyeliği için istifa etmesiyle, yeni AK Parti Kastamonu İl Başkanı’nın atanması sürecinin ardından AK Parti’den istifa ettiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından uzun bir açıklama yapan Tacettin Tan, meclis listelerinin açıklanması ardından, il başkanı seçiminde de Türkiye’nin hiçbir yerinde uygulanmayan ‘üniversite mezunu olma’ kriterinin Kastamonu’da uygulanmış olmasının ‘adalet’ anlayışına uymadığını vurgulayarak tepki gösterdi.

“EMEKSİZLERİN EN ÜST KOLTUKLARA TORPİLLE OTURMALARI ARTIK DAYANILMAZ HALE GELDİ”

AK Parti milletvekillerinin çoğunluğunun avukatlardan oluşmasına karşın adaletin yeterince sağlanamadığını savunan Tan, şunları kaydetti; “AK Parti’de 2011’de milletvekilliği aday adaylığı ile başlayan, iki dönem il yönetim kurulunun çeşitli kademelerinde görev yaptığım iki dönem il başkanlığı ve son olarak 2023 genel seçimlerinde de milletvekili aday adaylığım olmuştur. Lakin parti içi çekişmeler, ayak oyunları, emeksizlerin en üst koltuklara torpille oturmaları artık dayanılmaz hale gelmiştir 2023 seçimlerindeki adaylık sürecimde bile depremzedelere en vicdani yaptığım yardımlar bile ulusal basına düşmesi birilerini tedirgin etti. Genel merkeze ‘reklam için yapıyor’ diye algı yapılmış, kuruluşundan beri vekilliği bir türlü bitmeyen şahsın da yönetim kadrolarındaki yandaşlarının da destek ve ithamları sürekli genel merkeze şikayet olarak gitmiştir. Ticarette yaşadığımız bazı iniş ve çıkışlar bile birilerinin mutluluk kaynağı olmuş bunlar bile rapor edilmiş. Adalet ve Kalkınma Partisinin adalet kısmında yaşanan sorunlar, parti içi ayak oyunları, işçi ve işveren sorunları, emekli sorunları vs… kısaca hak aramada birinin hakkını savunurken diğerinin hakkını bitirmesi, bir türlü hak terazisini düz tutamamasından kaynaklanan en doğal insan hakkı bile hayvan haklarından aşağıda kalmıştır. Bunu yazarken de bir hayvansever olarak yazıyorum. Beş kedim, bir köpeğim ve bir de kuşumun yanı sıra kapıma gelen beş kediye de evimin dışında bakabildiğim kadar bakmaya çalışan biri olarak yazıyorum.

“ADALETİN OLMADIĞI YERDE KALKINMAYI ANLATAMIYORSUN”

“İl başkanlık yarışında bile Türkiye’nin birçok bölgesinde uygulanmayan en başta doğu ve güneydoğu bölgeleri olmak üzere olmayan kanunu, üniversite mezunu dayatması Kastamonu’da uygulanmıştır. İlkokul mezunu vekil olabiliyor, lise mezunu il başkanı olmaz diyor, adalete bak!.. Neredeyse meclisimizin üçte ikisi avukattan oluşan vekil ordumuzun adaletle ilgili sorunlarda da çok adaletli olamadığı aşikardır. Girdiğimiz bu yerel seçimlerde de aynı sorunlar emeksiz yemek yiyenler liste başı ve en öndedir. Takdir edersiniz ki ne kadar saklasalar da dışarı vuruyor. Çok sevdiğim başta liderim Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıllık partim, dava arkadaşlarım, beni seven dostlarım ve seçime girmiş kıymetli adayımdan da aflarına sığınarak, üzülerek de olsa parti üyeliğimden resmen ayrılmış bulunmaktayım. Partimiz büyük ve güçlüdür, bir Tacettin gider bin tanesi gelir. Adaletin olmadığı yerde kalkınmayı anlatamıyorsun. Seçimlerde de yüzde 50.1 saçmalığı da ülkede bütün partileri birbirinin içine soktu, inşallah düzelir.”

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum