Başkan Kavaklıgil’den ‘Leğende boğulan köpek’ açıklaması;

Başkan Kavaklıgil’den ‘Leğende boğulan köpek’ açıklaması

......

Tosya’da yavru köpeğin leğen içerisinde boğulmuş şekilde fotoğrafının yayılmasının ardından; Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, konuyla ilgili olarak Açıksöz Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, yaklaşık 1,5-2 sene önce ilçedeki sokak hayvanlarının daha sağlıklı bir ortamda ve insanlara zarar vermeden yaşaması için bir arsayı tel örgülerle çevirdiklerini hatırlatarak; ‘’Orası belediyenin öncülüğünde serbest bir bölgeydi. Hayvanseverlerimiz, rahatlıkla sokak hayvanlarını beslesin, tek bir alanda dursun diye öncülük etmiştik. Bu şekilde; hem sokak hayvanlarımız sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürecek hem de şehir merkezinde tehlikeli durumlar yaşanmayacaktı’’ dedi.

Söz konusu alanda bazı hayvanseverlerin birbiriyle ikili ilişkilerde sıkıntılar yaşadıklarını ve bundan dolayı da hem alanın pis bir şekilde bırakıldığını hem de hayvanların sıkıntı çektiğini söyleyen Kavaklıgil, ‘’Diğer taraftan bunu gelir getirici bir modele de dönüştürdüler, sosyal medya üzerinden ‘canlar aç’ diyerek para toplamaya başladılar. Günün sonunda; biz de o arkadaşları hem ilgisizliği hem de ticari kaygıları sebebiyle o arkadaşları alandan uzaklaştırdık. İllaki ortaya koyduğumuz irade de; bu arkadaşları rahatsız etti’’ dedi.

Leğen içerisinde boğulmuş bir şekilde yatan yavru köpek hakkında da değerlendirme yapan Kavaklıgil, ‘’O fotoğraf, yaklaşık 1-1,5 ay öncesine ait. Köpeğin nasıl öldüğünü bilme şansımız yok. Belki oraya sonradan koyuldu belki de su içerken hayatını kaybetti. Benim de 6 tane köpeğim var. Hayvanları seviyoruz ve hem onların daha iyi şartlarda yaşaması hem de vatandaşlarımızın durumundan etkilenmemesi için çalışıyoruz. Bu tür fotoğraflar, tamamen algıdır. O fotoğrafa bakıldığında arkada; sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdüren 5-6 tane köpeğimiz daha var. Bizim bir art niyetimizin olması mümkün değil. Bu tür algılar, koyduğumuz iradenin bir sonucu. Sokak hayvanlarımız için elimizden geleni yapıyoruz’’ dedi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum