İnebolu Katı Atık İstasyonunda UTANDIRAN GÖRÜNTÜ!..;

İnebolu Katı Atık İstasyonunda UTANDIRAN GÖRÜNTÜ!..

İnebolu ilçesine bağlı Soğukpınar Köyü Salman Çayı kenarında bulunan katı atık transfer istasyonuna gelişigüzel bırakılan çöpler, çevre köylerde yaşayan vatandaşları isyan ettirdi....

İnebolu ilçesine bağlı Soğukpınar Köyü Salman Çayı kenarında bulunan katı atık transfer istasyonuna gelişigüzel bırakılan çöpler, çevre köylerde yaşayan vatandaşları isyan ettirdi.

Soğukpınar Köyü Muhtarı Selahattin Canoğlu, istasyondaki konteynerin yetersiz oluşu nedeniyle ilçemiz ve çevre ilçe belediyelerin getirdiği çöplerin açık alana boşaltıldığını söyledi.

Kastamonu Mahalli İdareler Birliği’ne (KASMİB) ait çöp transfer istasyonuna yaz sezonunda her gün konteyner geldiğini ancak yetersiz kaldığını ifade eden Muhtar Canoğlu, “Kastamonu’dan gelen konteyner yetersiz geliyor. Çöpleri onun için dışarı döküyorlar. Bilhassa yaz sezonunda sürekli olarak yedek konteynerlerin olması lazım. Dışarı çöplerin atılmaması lazım. Zaten memleketimiz sürekli hastalıklarla savaşıyor. Bir de bunu yaşamamalıyız” dedi.


“BU DEVİRDE BÖYLE BİR MANZARA OLABİLİR Mİ?”

Açık alana bırakılan çöplerin çevre sağlığı açısından tehlike oluşturduğuna dikkati çeken Muhtar Canoğlu, “Kedisi, köpeği, vahşi hayvanlar çöpün içerisinde. Vatandaşlar yaya olarak hem kötü kokudan, hem de can güvenliği endişesiyle buradan geçerken tedirgin oluyor. 8 tane köy bu yolu kullanıyor. Burası grup yolu. Ben Taşköprü’ye gittim, oradaki aktarmayı gördüm. Tertemiz durumda. Bizim buradaki gibi bir manzara orada görmedim. Burada çevre ve insan sağlığını tehdit eden bir durum var. Görüntü kirliliği de oluşturuyor. Bu devirde böyle bir manzara olabilir mi? Adamlar çöpü boşaltıp sonra çöp arabasıyla çaya iniyor, çöp suyunu dereye boşaltıyorlar. Bu sorunumuza bir an önce çözüm getirilmesini bekliyoruz” diye konuştu. 



Kaynak: Kadir Yıldırım / Yeni İnebolu Gazetesi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum